tutu, na stronie Ochabskiej jest oferta koni na sprzeda¿, jak dla mnie warto tam jechaæ, choæ je¶li kto¶ chce sobie wybraæ naprawdê dobrego konia, to trzeba siê spieszyæ, bo konie stoj± teraz w naprawdê niskiej cenie, wiêc co lepsze, s± od razu wykupywane. Teraz stoj± w cenach ¶rednio od 4tys do 6,5tys, ma³o co wiêcej. Tu masz wykaz koni na sprzeda¿.
http://www.stadnina-ochaby.com.pl/sprzedaz-koni.htmlTo ja za mojego niezaje¿d¿onego ma³opolaka da³am wiêcej, ni¿ w Ochabach chc± za te konie.
Co do likwidacji stadniny... Niestety, jest kiepsko. O czê¶ci sportowej z hal±, ka¿dy wiedzia³ ju¿, ¿e zosta³a sprzedana. Nie zosta³o po niej dos³ownie nic... Mieszkam jakie¶ 2km od Ochab i codziennie, je¿d¿±c do mojego ³obuza mijam Dream Park, który tam powsta³... Dla kogo¶, kto zaczyna³ od Ochab, tak jak ja, jest to bardzo smutny widok... Co do czê¶ci hodowlanej. Wiêkszo¶æ koni jest teraz sprzedawanych, po niewielkiej cenie. ¬rebaków w tym roku jest wyj±tkowo ma³o. Koni w stadninie jest ponoæ oko³o 150, a ja pamiêtam czasy, kiedy by³o tam oko³o 300 koni... Czê¶æ hodowlana równie¿ idzie na sprzeda¿, to wiem. Chodz± pog³oski, ¿e zostaje wystawiona na sprzeda¿, razem z koñmi jakie tam zostan± i z warunkiem, ¿e hodowla bêdzie tam dalej prowadzona, a stadnina nie zostanie zlikwidowana... To by³aby piêkna wizja, gdyby siê spe³ni³a. Ale tak szczerze, to s³abo to widzê. Poniewa¿ teraz, licz± siê tam tylko pieni±dze i jak dla mnie to stadninê wykupi kolejna wielka korporacja, która postawi tam pewnie sieæ hipermarketów, bo niestety, jest to bardzo ³akomy k±sek, dla takich sklepów... Niestety, jak dla mnie era Stadniny Ochabskiej dobiega koñca i za nied³ugo o SK Ochaby, bêdziemy czytaæ ju¿ tylko w ksi±¿kach i ogl±daæ jedynie ze zdjêæ... Ca³a wielkastadnina zaczê³a powoli siê rozpadaæ ju¿ dawno... Poczynaj±c od Pruchnej, po Drogomy¶l, a teraz upadaj± same Ochaby... Zburzenie O¶rodka Sportów Konnych, by³o pierwszym ciosem stadniny w kierunku jej upadku... Teraz ju¿ tylko czekaæ, a¿ us³yszymy, ¿e stadnina zosta³a sprzedana i trwaj± prace budowlane sieci hipermarketów...
Niestety... Takie jest moje zdanie i mam z³e przeczucie, ¿e to siê spe³ni...