FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Kwiecień 08, 2025, 15:51:45 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2] 3 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: SK Ochaby  (Przeczytany 34468 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
duke
UÂżytkownik

« Odpowiedz #15 : Maj 06, 2011, 12:26:47 »

stadnina jest do likwidacji, to juÂż wiadomo od pewnego czasu, tak jak i biaÂły bĂłr
Drapik
UÂżytkownik

« Odpowiedz #16 : Maj 06, 2011, 23:09:10 »

jak sie obejrzy te konie z bliska,pobada,przyjrzy,podpyta znawcow to ceny przestaja byc atrakcyjne...
hmmm
UÂżytkownik

« Odpowiedz #17 : Maj 07, 2011, 18:25:24 »

JeÂżeli jest do likwidacji to dlaczego nie chcÂą sprzedaĂŚ tych klaczy ktĂłrych nie ma na liÂście ?
tutu
UÂżytkownik

« Odpowiedz #18 : Lipiec 17, 2011, 12:46:36 »

Czy ktoÂś moÂże jest zorientowany w ofercie Ochab, czy warto siĂŞ tam wybraĂŚ szukajÂąc konia?
hmmm
UÂżytkownik

« Odpowiedz #19 : Wrzesień 18, 2011, 01:21:40 »

Czy wiadomo coÂś czy stadnina zostanie zlikwidowana czy nie ?
Farysowa
UÂżytkownik

« Odpowiedz #20 : Wrzesień 18, 2011, 09:44:14 »

tutu, na stronie Ochabskiej jest oferta koni na sprzedaÂż, jak dla mnie warto tam jechaĂŚ, choĂŚ jeÂśli ktoÂś chce sobie wybraĂŚ naprawdĂŞ dobrego konia, to trzeba siĂŞ spieszyĂŚ, bo konie stojÂą teraz w naprawdĂŞ niskiej cenie, wiĂŞc co lepsze, sÂą od razu wykupywane. Teraz stojÂą w cenach Âśrednio od 4tys do 6,5tys, maÂło co wiĂŞcej. Tu masz wykaz koni na sprzedaÂż. http://www.stadnina-ochaby.com.pl/sprzedaz-koni.html
To ja za mojego niezajeÂżdÂżonego maÂłopolaka daÂłam wiĂŞcej, niÂż w Ochabach chcÂą za te konie.

Co do likwidacji stadniny... Niestety, jest kiepsko. O czêœci sportowej z hal¹, ka¿dy wiedzia³ ju¿, ¿e zosta³a sprzedana. Nie zosta³o po niej dos³ownie nic... Mieszkam jakieœ 2km od Ochab i codziennie, je¿d¿¹c do mojego ³obuza mijam Dream Park, który tam powsta³... Dla kogoœ, kto zaczyna³ od Ochab, tak jak ja, jest to bardzo smutny widok... Co do czêœci hodowlanej. WiêkszoœÌ koni jest teraz sprzedawanych, po niewielkiej cenie. rebaków w tym roku jest wyj¹tkowo ma³o. Koni w stadninie jest ponoÌ oko³o 150, a ja pamiêtam czasy, kiedy by³o tam oko³o 300 koni... CzêœÌ hodowlana równie¿ idzie na sprzeda¿, to wiem. Chodz¹ pog³oski, ¿e zostaje wystawiona na sprzeda¿, razem z koùmi jakie tam zostan¹ i z warunkiem, ¿e hodowla bêdzie tam dalej prowadzona, a stadnina nie zostanie zlikwidowana... To by³aby piêkna wizja, gdyby siê spe³ni³a. Ale tak szczerze, to s³abo to widzê. Poniewa¿ teraz, licz¹ siê tam tylko pieni¹dze i jak dla mnie to stadninê wykupi kolejna wielka korporacja, która postawi tam pewnie sieÌ hipermarketów, bo niestety, jest to bardzo ³akomy k¹sek, dla takich sklepów... Niestety, jak dla mnie era Stadniny Ochabskiej dobiega koùca i za nied³ugo o SK Ochaby, bêdziemy czytaÌ ju¿ tylko w ksi¹¿kach i ogl¹daÌ jedynie ze zdjêÌ... Ca³a wielkastadnina zaczê³a powoli siê rozpadaÌ ju¿ dawno... Poczynaj¹c od Pruchnej, po Drogomyœl, a teraz upadaj¹ same Ochaby... Zburzenie Oœrodka Sportów Konnych, by³o pierwszym ciosem stadniny w kierunku jej upadku... Teraz ju¿ tylko czekaÌ, a¿ us³yszymy, ¿e stadnina zosta³a sprzedana i trwaj¹ prace budowlane sieci hipermarketów... Smutny Niestety... Takie jest moje zdanie i mam z³e przeczucie, ¿e to siê spe³ni... Smutny
Maea
UÂżytkownik

« Odpowiedz #21 : Wrzesień 18, 2011, 13:28:07 »

MogĂŞ potwierdziĂŚ, bo uwaÂżnie ÂśledziÂłam te listy. Dla przykÂładu klacz Wystawa od Wygranej (83 pkt. bon., dodatkowo kariera wyÂścigowa: 4xI, 2xII, 2xIV!) po Grey'u (dalej Arcus xx, Lukan, Marten) po Top Gun'ie sprzedaÂła siĂŞ w ciÂągu dwĂłch tygodni; miaÂła caÂłkiem ciekawe wyniki na Partynicach (za wyjÂątkiem 1 gonitwy, byÂły to gonitwy pÂłotowe) 2xI, 1xII, 2xIV - szczerze zazdroszczĂŞ nowym wÂłaÂścicielom, bo wydaje mi siĂŞ, Âże to fajny materiaÂł na matkĂŞ i konia sportowego I cena zapewne 4-8 tys. zÂł, wiĂŞc raczej nieduÂżo. Z cĂłrek Top Gun'a ciekawa wydaje siĂŞ byĂŚ jeszcze Artemida od Arkadii/DzielÂżan xx (dalej Bonaparte, Cross xx; sama Arkadia to wnuczka sÂłynnej Arabelli); dodatkowo gabarytowa (171 cm!) Wita od Widawy I - zwyciĂŞÂżczyni derby i oaks po DzielÂżan (dalej Bonaparte, ÂŁowicz).
Poza tym ogiery wydajÂą siĂŞ byĂŚ ciekawe rodowodowo - Skarabeusz (Skrucha/Chef Supreme xx - Bonaparte), Avers (Akcja/Kwartet - Vis Versa), Artysta (Arborea/Bonaparte - Top Gun), wszystkie na Partynicach, jednak nie ÂśledziÂłam ich wynikĂłw - interesujÂą mnie tylko klacze

I wielka szkoda Ochab - na wiadomoœÌ o sprzeda¿y hali czu³am siê zaniepokojona i -jak siê okaza³o - ca³kiem s³usznie; jednak wszyscy zapewniali, ¿e i bez tego Ochaby bêd¹ dalej funkcjonowaÌ... có¿... Zobaczymy, jak d³ugo jeszcze poci¹gn¹.
hmmm
UÂżytkownik

« Odpowiedz #22 : Wrzesień 20, 2011, 03:31:06 »

A na listach Wita od Widawa I widniaÂła jako koĂą o wymiarach bodajÂże 156. Jak dzwoniÂłem siĂŞ o niÂą zapytaĂŚ powiedzieli, no maÂła bo jakoÂś jej siĂŞ nie wyrosÂło:) a byÂło to kilka miesiĂŞcy temu. MaÂło tego staÂła u nich w stajni i jednoczeÂśnie widniaÂła w wykazie koni na Partynicach !
Maea
UÂżytkownik

« Odpowiedz #23 : Wrzesień 20, 2011, 16:55:20 »

No w³aœnie by³a mierzona na Partynicach. Dziwi³o mnie, ¿e nie bra³a udzia³ w pocz¹tkowych gonitwach, a dopiero co pod koniec sezonu wziê³a udzia³ chyba... w jednej, bêd¹c 3. Mo¿liwe wiêc, ¿e sta³a w Ochabach, a póŸniej dojecha³a na tor? Ja równie¿ widzia³am j¹ na listach ze wzrostem 160, ale na wykazie koni w treningu jak byk wisi 171
Ale taki skok wzrostu jest doœÌ, có¿, niepokoj¹cy...
hmmm
UÂżytkownik

« Odpowiedz #24 : Wrzesień 21, 2011, 03:09:06 »

Dalej jest na liÂście jako koĂą mierzÂący 160. Poza tym ona jest po Widawa I
Drapik
UÂżytkownik

« Odpowiedz #25 : Wrzesień 21, 2011, 09:33:53 »

jesli ktos sie zdecyduje na konia to polecam zrobic bardzo szczegolowe badania, porzadny TUV i pelne badanie ukladu oddechowego i krazenia...zeby potem nie bylo problemu ze kon za czworke a leczenie za kolejne czworki
anitkab
UÂżytkownik

« Odpowiedz #26 : Grudzień 26, 2011, 11:37:53 »

Wygrana po Greyu nie zostaÂła sprzedana tylko przewieziona do Prudnika razem ze Âźrebakiem po ogierze Davinci. PojechaÂła tam rĂłwnieÂż Grawitacja i Walijka po Jalienny i sporo innych mÂłodych klaczek.
Maea
UÂżytkownik

« Odpowiedz #27 : Grudzień 26, 2011, 13:44:02 »

Wygrana po Greyu nie zostaÂła sprzedana tylko przewieziona do Prudnika razem ze Âźrebakiem po ogierze Davinci. PojechaÂła tam rĂłwnieÂż Grawitacja i Walijka po Jalienny i sporo innych mÂłodych klaczek.

Ja osobiÂście pisaÂłam o cĂłrce Wygranej - Wystawie. Nie wiem, czy ktokolwiek wspomniaÂł o samej Wygranej.
Co do Grawitacji - jak ocenia Pani tÂą klacz? Ochaby sprzedajÂą jej cĂłrkĂŞ po Bonaparte i od dÂłuÂższego czasu wisi w ogÂłoszeniu...
LAYLA1
UÂżytkownik

« Odpowiedz #28 : Grudzień 26, 2011, 15:42:14 »

Witam ja ostatnio byÂłam w Ochabych juÂż duÂżo koni sprzedali sama nabyÂłam tam nowÂą klacz arborea ostatnia cĂłrka arabelli
brumby
UÂżytkownik

« Odpowiedz #29 : Grudzień 26, 2011, 22:54:05 »

Za darmo nie pojechaÂły. ZostaÂły kupione przez SK Prudnik.
Strony: 1 [2] 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: