SÂławek D.
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #1005 : Październik 12, 2010, 19:50:16 » |
|
Ar…. dziĂŞki bardzo, Edek faktycznie wydoroÂślaÂł/zmĂŞÂżniaÂł przynajmniej tak mi siĂŞ wydaje jak oglÂądam jego zdjĂŞcia z przed roku. Wczoraj byli u nas nasi wspĂłlni znajomi (Marta i Artur) co zaowocowaÂło puszczeniem kilku konikĂłw luzem w korytarzu, dla wiĂŞkszoÂści byÂł to pierwszy raz. Kilka fotek latajÂących dziewczyn: Emoza  By dziubekx27 at 2010-10-12  By dziubekx27 at 2010-10-12 Maciejka  By dziubekx27 at 2010-10-12  By dziubekx27 at 2010-10-12
|
|
|
|
|
|
|
Ró¿owy2010
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #1006 : Październik 12, 2010, 22:07:19 » |
|
Jak patrzę na to,nie wiem czy mam śmiać się czy płakać.Ludzie! -zakupcie sobie chociaż ze 4 stojaki 8 kłódek do tego 4 drągi zdjęcie będzie od razu profesjonalniej wyglądać.Bo ja takiej dyscypliny jak skoki przez kij powieszony na ogrodzeniu i skrzynkach po jabłkach czy innych zimniokach to nie znam.Koszt jest raz na może ok.10 lat.Sport jeździecki jest drogi ale umówmy się jak kogoś nie stać na parę stojaków do przeszkód i drągów dla koni niech się weźmie za lekką atletykę!!! Trampki są tańsze niż konie,drągi,stojaki czy rząd jeździecki. Nie mówię już o szkoleniu konia które podejrzewam z tych zdjęć, że odbywa się tak: o mam konia to go zajeżdżę... jak ?hmmm w książce wyczytam i zrobię,potem skoki o jest książka gdzie są dystanse miedzy przeszkodami to "se"policze postawie bedzie skokoł to na olimpiade pojedzie. MAMY XXI WIEK OPAMIETAJCIE SIĘ!!! Przepraszam za ironię ale Ludzie jak to kur... wygląda otrząśnijcie się...
|
|
|
|
|
|
|
SÂławek D.
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #1007 : Październik 12, 2010, 22:54:36 » |
|
Ró¿owy2010 te koniki by³y puszczone w korytarz pierwszy raz (z ciekawoœci) i ja nie mam potrzeby wiêcej tego robiÌ wolê to powierzyÌ komuœ kto siê na tym zna, jak ciebie to razi to przepraszam bardzo, ale ja nie potrzebujê siê bawiÌ w pseudo trenera co uwa¿a, ¿e czym szybciej tym lepiej, wolê natomiast zapewniÌ im dogodne warunki do rozwoju i ¿ycia ni¿ na przyk³ad jak co niektórzy mieÌ konie, a trzymaÌ je w stajniach namiotowych przez ca³y rok i udawaÌ, ¿e wszystko w porz¹dku, takiemu goœciowi równie¿ polecam jak¹œ z dyscyplin królowej sportu. Fakt na fotkach wygl¹da to kiepsko.
|
|
|
|
|
|
|
Ró¿owy2010
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #1008 : Październik 13, 2010, 04:31:07 » |
|
Przepraszam S³awek D. za szybko to oceni³em,nie chcê siê usprawiedliwiaÌ ale razi mnie brak choÌby po czêœci profesjonalnego podejœcia. Ludzie zbuduj¹ dos³ownie(nie mówiê tu o Tobie)przeszkodê z jakichœ patyków, ¿erdziczy innego g... po³o¿¹ to na beczki,skrzynki po kartoflach lub "wioderkach" zrobi¹ wysokoœÌ ze 150cm i jak koùprzeskoczy "leco" po aparata "robio"zdjecia i wystawiaja do sprzeda¿y pod tytu³em "KOà MA£OPOLSKI DO DU¯EGO SPORTU CENA - 8000Z£"bo powy¿ej 5000z³ to dla nich dobra kasa zakonia ...ehh Przepraszam jeszcze raz. Pozdrawiam serdecznie i ¿yczê zarówno Tobie jak i innym hodowcom koni "M" wielu sukcesów hodowlanych i wyhodowania tego jednego jedynego konia z którego by³byœ/bylibyœcie dumni.
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #1009 : Październik 13, 2010, 09:27:09 » |
|
Ró¿owy ma du¿o racji, je¿eli chcemy dobrze sprzedawaÌ konie, budowaÌ markê nie tylko w³asn¹, ale i rasy, to nie staÌ nas na publikowanie takich zdjêÌ. Cena tych stojaków, dr¹gów i trenera zwróci siê po pierwszym lepiej sprzedanym koniu. Tylko nie bierz tej krytyki osobiœcie, a wyci¹gnij wnioski na przysz³oœÌ.
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #1010 : Październik 13, 2010, 15:29:10 » |
|
jasiekRacja, wystarczy przejrzeÌ og³oszenia sprzeda¿y.Zdjecia komórkowe, z lamp¹ b³yskow¹, koni brudnych to niema³y odsetek niestety. Osttanio w KP widzia³am og³oszenie klaczy oferowanej za 15-16 tys z³, które przedstawia³o jej zad... A co do promocji, to pzhk dzia³a delikatnie mówi¹c neimrawo. Wystarczy tylko spojrzeÌ na ich stronê internetow¹ i porównaÌ z zachodnimi PZHK http://pzhk.pl/arti.php?id=aktualnosci.htmKWPN http://www.kwpn.nl/Zwi¹zek holsztyùski http://www.holsteiner-verband.de/A bez wsparcia z góry to d... a nie robota. Nasze angloaraby figuruj¹ na zagranicznych listach jako PHB (pó³krew), mimo ¿e WBFSH rozsy³a³a propozycje nazw i skrótów i mo¿na je by³o modyfikowaÌ nikt siê tym chyba nie przej¹³. S³awek D.Zdolne dziewczyny, Maciejka jest po Berlinie ?
|
|
|
|
|
|
|
SÂławek D.
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #1011 : Październik 13, 2010, 16:20:03 » |
|
Ró¿owy2010 ja siê nie obra¿am, tylko chcia³em wyjaœniÌ, ¿e przeszkody nie by³y i nie s¹ mi potrzebne poniewa¿ ja sam nie bawiê siê w trening naszych koni, po prostu oddajê je odpowiednim ludziom, a poniewa¿ te osoby zagoœci³y u nas w stajni i chcia³y zobaczyÌ co m³odzie¿ sob¹ prezentuje i w zwi¹zku z czym jak nale¿y zaplanowaÌ 2011 rok, pojawi³a siê nag³a potrzeba.....
jasiek moja propozycja jest taka je¿eli te moje fotki ra¿¹co uderzaj¹ w promocjê rasy i tego forum proszê o usuniêcie tych zdjêÌ z tego w¹tku. Fotki zosta³y zamieszczone gdy¿ wstawiam tylko padokowe, wiêc pomyœla³em, ¿e zainteresuj¹ inne (w sumie osi¹gnê³y cel, w konicu coœ siê ruszy³o na forum). Jeszcze raz powtarza nie obra¿ê siê je¿eli moje zdjêcia zostan¹ usuniête.
ar.. maciejka jest po Harbuzie.
|
|
|
|
|
|
|
Ró¿owy2010
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #1012 : Październik 13, 2010, 16:42:48 » |
|
S³awku Przepraszam,¿e Ciê tak oceni³em i wyci¹gaj¹Ì wnioski na przysz³oœÌ z tego, napewno powstrzymam siê od wydawania pochopnych opini.Jeszcze raz Przepraszam.
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #1013 : Październik 13, 2010, 17:49:57 » |
|
jasiek moja propozycja jest taka je¿eli te moje fotki ra¿¹co uderzaj¹ w promocjê rasy i tego forum proszê o usuniêcie tych zdjêÌ z tego w¹tku. Fotki zosta³y zamieszczone gdy¿ wstawiam tylko padokowe, wiêc pomyœla³em, ¿e zainteresuj¹ inne (w sumie osi¹gnê³y cel, w konicu coœ siê ruszy³o na forum). Jeszcze raz powtarza nie obra¿ê siê je¿eli moje zdjêcia zostan¹ usuniête.
Nie uderzaj¹ te zdjêcia w wizerunek rasy na pewno. Chcia³em siê tylko przy³¹czyÌ do g³osu Ró¿owego, ¿eby, chwal¹c siê koùmi, przy³o¿yÌ siê do zdjêcia.
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #1014 : Październik 15, 2010, 08:07:45 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
boswell
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #1015 : Październik 15, 2010, 13:49:46 » |
|
T³uœcioszki  Czy mi sie tylko zdaje czy nie bardzo maja futerka? Bo moje nie bardzo porastaj¹ co albo przeczy prognozom o wczesnej i mro¿nej zimie albo.....zmarzn¹ im ty³ki  Dyskusja zasadna ,tyle ¿e oprócz ar?.. to niewiele osób by tu wtedy wstawi³o pstrykaùce swoich ulubieùców.Bo tak samo jak prowizoryczne przeszkody moga razic nieestetyczne delikatnie mówiac p³oty ¿erdziowe czy b³oto (nie staÌ nas-dziady na pod³o¿e to dalej¿e hodowaÌ chomiki)....Nie przesadzajmy, to forum a nie katalog aukcyjny, jak siê kuù" wytarza³ w³aœnie na wybiegu to co robiÌ? polerowaÌ pó³ dnia ¿eby sie fotk¹ z pastwiska pochwaliÌ? A brak kasy na piekne stajnie i ogrodzenia nie oznacza braku uczucia dla koni-a przecie¿ chyba z tego g³ównie powodu je trzymamy a nie dla kasy? No dobra-mówiê za siebie...  Na pocz¹tek uciekinierzy- kucyki na placu budowy
|
|
|
|
|
|
|
boswell
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #1016 : Październik 15, 2010, 14:05:49 » |
|
 Kiepskie bo deszczowe... Jasmina-trochĂŞ juz sie brzuszek okrÂągÂły robi....  Negra a z prawej Kasaai po Greyu  Belgaria a przy niej Gimli po Gryfin xx  Jeszcze raz Jasmina w dzisiejszym deszczu.
|
|
|
|
|
|
|
Lumi
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #1017 : Październik 18, 2010, 11:01:10 » |
|
Jesienna Issa po Haracz od Indiva xxoo po Dobryù oo, ur. grudzieù 2006 Obecnie 166 cm, uje¿d¿ona, rozpoczê³a pracê pod siod³em Proszê poprawiÌ wielkoœÌ jak mi nie wyjdzie  
|
|
|
|
|
|
|
breakaway
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #1018 : Październik 18, 2010, 16:36:26 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #1019 : Październik 18, 2010, 18:37:21 » |
|
boswellBabcia Oregonka jest obroœniêta jak mamut, jak zwykle zreszt¹ (latem dla odmiany ma sierœÌ najkrótsz¹) natomiast junior póki co uparcie twierdzi, ¿e wypuszcenie zimowego futra jest nieop³acalne  A co do zdjêÌ to mi³o s³yszeÌ, ale bez przesady. Przecie¿ zdjêcia z tego w¹tku nie id¹ do katalogu, nie ma co siê napinaÌ. LumiMasz zdjêcia pod siod³em ? Sympatycznie wygl¹da, no i g³ówk¹ w tatusia nie posz³a 
|
|
|
|
|
|
|
|