FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 12:03:21 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 ... 49 50 [51] 52 53 ... 93 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Zdjêcia Naszych koni  (Przeczytany 411517 razy)
0 u¿ytkowników i 12 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Doma
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 441

« Odpowiedz #750 : Listopad 28, 2009, 17:53:56 »

ar...? nie pokazuj tego pastwiska, bo mi serce ¶ciska z zazdro¶ci  istna bajka po prostu

Iza ch³opak ciekawy bardzo, próbujesz go w eliminacjach do MPMK w uje¿d¿eniu w przysz³ym roku?
Iza90
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 718

« Odpowiedz #751 : Listopad 28, 2009, 18:23:17 »

On na przysz³y rok jeszcze siê nie kwalifikuje - jest z listopada 2006 i jak bêd± MPMK, to on bêdzie koñczy³ 4 lata. Jakby urodzi³ siê chocia¿ w lipcu/sierpniu, nie by³by na sprzeda¿ - startowa³abym na nim w uje¿d¿eniu. Jednak jest inaczej
Na eliminacjê MPMK jedziemy za 2 lata (2011, oczywi¶cie, je¿eli nic nam nie przeszkodzi - odpukaæ!) z dwoma ogierkami (1 na uje¿d¿enie, drugi w rajdach albo w uje¿d¿eniu, zale¿y jak siê bêdzie rozwija³). A Chaber - wg mnie predyspozycje ma
S³awek D.
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 186

« Odpowiedz #752 : Listopad 28, 2009, 22:21:00 »

Iza90, a¿ mi³o ogl±daæ jak Chaberek siê rozwija. Ar... te twoje pastwiska wpêdzaj± mnie w kompleksy (ale twoje konie musza siê czuæ wspaniale na takiej przestrzeni) oczywi¶cie koniki wygl±daj± jak zawsze super. Ja tak dla przypomnienia lat wrzucê fotkê ulubionej klaczki mojej ¿ony.

Asanti (od Astenia, po Vis Versa)

ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #753 : Listopad 29, 2009, 16:45:52 »

dziêkujê wszystkim w imieniu, pastwisk 
faktycznie konie nie narzekaj±, jedynie ja bo ich wad± jest oddalenie od stajni, niestety...
Doma
U¿ytkownik

« Odpowiedz #754 : Listopad 29, 2009, 17:08:09 »

Iza szkoda w takim razie bardzo, bo my¶lê ¿e mieliby¶cie szanse, ale zdjêcia na bie¿±co wstawiaj koniecznie, a w 2011 którego konia na MPMK w uje¿d¿eniu chcesz wys³aæ? ja mam zamiar próbowaæ w 2011 r z jedn± moj± folblutk±, w 4 latkach, tylko niestety niska jest, mo¿e bêdzie mia³a w przysz³ym roku za 155 cm, wiêc nie wiem czy co¶ z tego bêdzie (ale ruchowo zapowiada siê naprawdê warto¶ciowo)...  Z politowaniem z t± co obecnie startuje niestety sêdziowie powiedzieli ¿e raczej nie ten tym (drobna i w±ska dosyæ), wiêc nie próbowa³y¶my nawet...

S³awek D.  masz jakie¶ zdjêcia Asanti bez siod³a? wygl±da smakowicie  w sensie ¿e chcia³oby siê na ni± wsi±¶æ oczywi¶cie  Chichot
Iza90
U¿ytkownik

« Odpowiedz #755 : Listopad 29, 2009, 18:30:31 »

Doma, dziêki Na MPMK wybieramy siê z Dublonem / Krym (uje¿d¿enie) i z Debiutem / Banita (rajdy), ale to jeszcze nie jest pewne, koniki jeszcze niezaje¿d¿one - wszystko mo¿e siê zmieniæ. Nadziejê jednak w obu pok³adam du¿±
Pochwal siê, co to za folblutka (mo¿e byæ na PW)
hmmm
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 253

« Odpowiedz #756 : Listopad 29, 2009, 18:37:17 »

A jak z technik± skoków i chêci± do nich Debiuta? Banita by³ dobrym skoczkiem ale czy przekazywa³ to dzieciom nie wiem. Widzia³em w Ochabach sporo potomstwa po nim. W wiêkszo¶ci raczej urodziwe z tym ¿e du¿o koni z kiepskimi kopytami - potwierdzi³ to te¿ g³ówny hodowca.
Iza90
U¿ytkownik

« Odpowiedz #757 : Listopad 29, 2009, 18:48:31 »

Debiut jest z m. po Fez oo, wiêc z kopytami nie ma ¿adnego problemu. Chêæ do skoków ma wrêcz zbyt du¿± ¯adne ogrodzenie nie stanowi dla niego problemu. Do tego du¿y temperament i chêæ do biegu, ¶wietny charakter (dusza towarzystwa). Co do techniki skoku - nie mam mo¿liwo¶ci sprawdziæ go na przeszkodach wy¿szych ni¿ 50cm, ale mogê powiedzieæ, ¿e zapowiada siê bardzo pozytywnie - nurkuje, szybko sk³ada przody i ³adnie baskiluje. Nie wiem, na ile to zas³uga rodziny - matka i babka równie¿ ¶wietnie skacz±, z du¿± chêci±. Nie widzia³am na ¿ywo innego potomstwa Banity, ale dla porównania klacz-siostra Debiuta po Krymie nie skacze ju¿ tak chêtnie, wiêc mo¿e to byæ zas³ug± Banity, równie¿ potomstwo innych ogierów u nas nie jest tak chêtne do skoków jak Debiut. Co do ruchu - jako roczniak prowadzi³ nogi bardzo nisko nad ziemi±, teraz wygl±da to zdecydowanie lepiej, elastycznie. Robi du¿± fazê lotu w k³usie, galop ma bardzo ³adny jak na 2-letniego konia, jednak konie po Krymie ruszaj± siê lepiej. Podoba mi siê w nim to, ¿e od samego pocz±tku ma aktywny zad, chêtnie schodzi w dó³ na lon¿y, jak by³ ¼rebakiem, to wydawa³o siê, ¿e nie dotyka ziemi. Co do pokroju - wygl±da jak bardzo du¿y ¼rebak. Ogólnie ciekawy koñ - mam nadziejê, ¿e nic nie przeszkodzi nam w drodze do kariery sportowej
hmmm
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 253

« Odpowiedz #758 : Listopad 29, 2009, 18:53:29 »

A jakiego jest wzrostu? Skoro skacze wszystko mo¿e lepiej pokazaæ go w skokach?
Iza90
U¿ytkownik

« Odpowiedz #759 : Listopad 29, 2009, 18:58:44 »

Wolê ze skokami powstrzymaæ siê co najmniej do 5 roku ¿ycia, zw³aszcza, ¿e jest z matki po arabie, a ja nie mam du¿ego do¶wiadczenia w skokach - nie chcê go zniechêciæ (jak nabierze si³y za parê lat, to na pewno spróbujemy). Na razie bêdzie siê gimnastykowa³ w uje¿d¿eniu i hasa³ po lesie
Wzrost - jako 2,5 mia³ 164 cm.
Iza90
U¿ytkownik

« Odpowiedz #760 : Grudzieñ 03, 2009, 17:48:33 »

Ostatni filmik Chabra w tym roku: http://www.youtube.com/watch?v=O-7gmxQnaPU
Dajê mu ju¿ spokój, czekamy do wiosny. Teraz kolej na Mileksa, przysz³o nowe siod³o, w kwietniu zawody i konika trzeba przywróciæ do formy
goha
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 635

« Odpowiedz #761 : Grudzieñ 04, 2009, 19:39:15 »

Slawek - poka¿ wiêcej tej Asanti

kilka zdjêæ Granata z niedzieli

Doma
U¿ytkownik

« Odpowiedz #762 : Grudzieñ 04, 2009, 19:48:33 »

ale czekoladka z tego Granata  Chichot super wygl±da, wiêcej zdjêæ goha wklejaj 
S³awek D.
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 186

« Odpowiedz #763 : Grudzieñ 04, 2009, 22:31:00 »

Goha, a¿ wstyd siê przyznaæ nie mogê znale¼æ ¿adnego aktualnego zdjêcia Asanti, jedyne jakie znalaz³em to z kwietnia (taka nie uczesana i spasiona) zanim posz³a do pracy pod siod³em. Postaram siê co¶ jej pstrykn±æ w niedzielê. Granat prezentuje siê super taki ,,wyluzowany”.

korsarz
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 192

« Odpowiedz #764 : Grudzieñ 05, 2009, 10:57:42 »

Ciacho z Granata ¦wietnie wygl±da...
Strony: 1 ... 49 50 [51] 52 53 ... 93 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: