FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Kwiecień 30, 2025, 01:05:33 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 49 50 [51] 52 53 ... 93 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: ZdjĂŞcia Naszych koni  (Przeczytany 425361 razy)
Doma
UÂżytkownik

« Odpowiedz #750 : Listopad 28, 2009, 17:53:56 »

ar...? nie pokazuj tego pastwiska, bo mi serce Âściska z zazdroÂści  istna bajka po prostu

Iza chÂłopak ciekawy bardzo, prĂłbujesz go w eliminacjach do MPMK w ujeÂżdÂżeniu w przyszÂłym roku?
Iza90
UÂżytkownik

« Odpowiedz #751 : Listopad 28, 2009, 18:23:17 »

On na przyszÂły rok jeszcze siĂŞ nie kwalifikuje - jest z listopada 2006 i jak bĂŞdÂą MPMK, to on bĂŞdzie koĂączyÂł 4 lata. Jakby urodziÂł siĂŞ chociaÂż w lipcu/sierpniu, nie byÂłby na sprzedaÂż - startowaÂłabym na nim w ujeÂżdÂżeniu. Jednak jest inaczej
Na eliminacjĂŞ MPMK jedziemy za 2 lata (2011, oczywiÂście, jeÂżeli nic nam nie przeszkodzi - odpukaĂŚ!) z dwoma ogierkami (1 na ujeÂżdÂżenie, drugi w rajdach albo w ujeÂżdÂżeniu, zaleÂży jak siĂŞ bĂŞdzie rozwijaÂł). A Chaber - wg mnie predyspozycje ma
SÂławek D.
UÂżytkownik

« Odpowiedz #752 : Listopad 28, 2009, 22:21:00 »

Iza90, aÂż miÂło oglÂądaĂŚ jak Chaberek siĂŞ rozwija. Ar... te twoje pastwiska wpĂŞdzajÂą mnie w kompleksy (ale twoje konie musza siĂŞ czuĂŚ wspaniale na takiej przestrzeni) oczywiÂście koniki wyglÂądajÂą jak zawsze super. Ja tak dla przypomnienia lat wrzucĂŞ fotkĂŞ ulubionej klaczki mojej Âżony.

Asanti (od Astenia, po Vis Versa)

ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #753 : Listopad 29, 2009, 16:45:52 »

dziĂŞkujĂŞ wszystkim w imieniu, pastwisk 
faktycznie konie nie narzekajÂą, jedynie ja bo ich wadÂą jest oddalenie od stajni, niestety...
Doma
UÂżytkownik

« Odpowiedz #754 : Listopad 29, 2009, 17:08:09 »

Iza szkoda w takim razie bardzo, bo myÂślĂŞ Âże mielibyÂście szanse, ale zdjĂŞcia na bie¿¹co wstawiaj koniecznie, a w 2011 ktĂłrego konia na MPMK w ujeÂżdÂżeniu chcesz wysÂłaĂŚ? ja mam zamiar prĂłbowaĂŚ w 2011 r z jednÂą mojÂą folblutkÂą, w 4 latkach, tylko niestety niska jest, moÂże bĂŞdzie miaÂła w przyszÂłym roku za 155 cm, wiĂŞc nie wiem czy coÂś z tego bĂŞdzie (ale ruchowo zapowiada siĂŞ naprawdĂŞ wartoÂściowo)...  Z politowaniem z tÂą co obecnie startuje niestety sĂŞdziowie powiedzieli Âże raczej nie ten tym (drobna i wÂąska dosyĂŚ), wiĂŞc nie prĂłbowaÂłyÂśmy nawet...

SÂławek D.  masz jakieÂś zdjĂŞcia Asanti bez siodÂła? wyglÂąda smakowicie  w sensie Âże chciaÂłoby siĂŞ na niÂą wsi¹œÌ oczywiÂście  Chichot
Iza90
UÂżytkownik

« Odpowiedz #755 : Listopad 29, 2009, 18:30:31 »

Doma, dziêki Na MPMK wybieramy siê z Dublonem / Krym (uje¿d¿enie) i z Debiutem / Banita (rajdy), ale to jeszcze nie jest pewne, koniki jeszcze niezaje¿d¿one - wszystko mo¿e siê zmieniÌ. Nadziejê jednak w obu pok³adam du¿¹
Pochwal siĂŞ, co to za folblutka (moÂże byĂŚ na PW)
hmmm
UÂżytkownik

« Odpowiedz #756 : Listopad 29, 2009, 18:37:17 »

A jak z technik¹ skoków i chêci¹ do nich Debiuta? Banita by³ dobrym skoczkiem ale czy przekazywa³ to dzieciom nie wiem. Widzia³em w Ochabach sporo potomstwa po nim. W wiêkszoœci raczej urodziwe z tym ¿e du¿o koni z kiepskimi kopytami - potwierdzi³ to te¿ g³ówny hodowca.
Iza90
UÂżytkownik

« Odpowiedz #757 : Listopad 29, 2009, 18:48:31 »

Debiut jest z m. po Fez oo, wiêc z kopytami nie ma ¿adnego problemu. ChêÌ do skoków ma wrêcz zbyt du¿¹ ¯adne ogrodzenie nie stanowi dla niego problemu. Do tego du¿y temperament i chêÌ do biegu, œwietny charakter (dusza towarzystwa). Co do techniki skoku - nie mam mo¿liwoœci sprawdziÌ go na przeszkodach wy¿szych ni¿ 50cm, ale mogê powiedzieÌ, ¿e zapowiada siê bardzo pozytywnie - nurkuje, szybko sk³ada przody i ³adnie baskiluje. Nie wiem, na ile to zas³uga rodziny - matka i babka równie¿ œwietnie skacz¹, z du¿¹ chêci¹. Nie widzia³am na ¿ywo innego potomstwa Banity, ale dla porównania klacz-siostra Debiuta po Krymie nie skacze ju¿ tak chêtnie, wiêc mo¿e to byÌ zas³ug¹ Banity, równie¿ potomstwo innych ogierów u nas nie jest tak chêtne do skoków jak Debiut. Co do ruchu - jako roczniak prowadzi³ nogi bardzo nisko nad ziemi¹, teraz wygl¹da to zdecydowanie lepiej, elastycznie. Robi du¿¹ fazê lotu w k³usie, galop ma bardzo ³adny jak na 2-letniego konia, jednak konie po Krymie ruszaj¹ siê lepiej. Podoba mi siê w nim to, ¿e od samego pocz¹tku ma aktywny zad, chêtnie schodzi w dó³ na lon¿y, jak by³ Ÿrebakiem, to wydawa³o siê, ¿e nie dotyka ziemi. Co do pokroju - wygl¹da jak bardzo du¿y Ÿrebak. Ogólnie ciekawy koù - mam nadziejê, ¿e nic nie przeszkodzi nam w drodze do kariery sportowej
hmmm
UÂżytkownik

« Odpowiedz #758 : Listopad 29, 2009, 18:53:29 »

A jakiego jest wzrostu? Skoro skacze wszystko moÂże lepiej pokazaĂŚ go w skokach?
Iza90
UÂżytkownik

« Odpowiedz #759 : Listopad 29, 2009, 18:58:44 »

WolĂŞ ze skokami powstrzymaĂŚ siĂŞ co najmniej do 5 roku Âżycia, zwÂłaszcza, Âże jest z matki po arabie, a ja nie mam duÂżego doÂświadczenia w skokach - nie chcĂŞ go zniechĂŞciĂŚ (jak nabierze siÂły za parĂŞ lat, to na pewno sprĂłbujemy). Na razie bĂŞdzie siĂŞ gimnastykowaÂł w ujeÂżdÂżeniu i hasaÂł po lesie
Wzrost - jako 2,5 miaÂł 164 cm.
Iza90
UÂżytkownik

« Odpowiedz #760 : Grudzień 03, 2009, 17:48:33 »

Ostatni filmik Chabra w tym roku: http://www.youtube.com/watch?v=O-7gmxQnaPU
DajĂŞ mu juÂż spokĂłj, czekamy do wiosny. Teraz kolej na Mileksa, przyszÂło nowe siodÂło, w kwietniu zawody i konika trzeba przywrĂłciĂŚ do formy
goha
UÂżytkownik

« Odpowiedz #761 : Grudzień 04, 2009, 19:39:15 »

Slawek - pokaÂż wiĂŞcej tej Asanti

kilka zdjĂŞĂŚ Granata z niedzieli

Doma
UÂżytkownik

« Odpowiedz #762 : Grudzień 04, 2009, 19:48:33 »

ale czekoladka z tego Granata  Chichot super wyglÂąda, wiĂŞcej zdjĂŞĂŚ goha wklejaj 
SÂławek D.
UÂżytkownik

« Odpowiedz #763 : Grudzień 04, 2009, 22:31:00 »

Goha, aÂż wstyd siĂŞ przyznaĂŚ nie mogĂŞ znaleŸÌ Âżadnego aktualnego zdjĂŞcia Asanti, jedyne jakie znalazÂłem to z kwietnia (taka nie uczesana i spasiona) zanim poszÂła do pracy pod siodÂłem. Postaram siĂŞ coÂś jej pstrykn¹Ì w niedzielĂŞ. Granat prezentuje siĂŞ super taki ,,wyluzowany”.

korsarz
UÂżytkownik

« Odpowiedz #764 : Grudzień 05, 2009, 10:57:42 »

Ciacho z Granata ÂŚwietnie wyglÂąda...
Strony: 1 ... 49 50 [51] 52 53 ... 93 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: