FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 13:01:32 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 ... 66 67 [68] 69 70 ... 93 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Zdjêcia Naszych koni  (Przeczytany 411662 razy)
0 u¿ytkowników i 20 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
S³awek D.
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 186

« Odpowiedz #1005 : Pa¼dziernik 12, 2010, 19:50:16 »

Ar…. dziêki bardzo, Edek faktycznie wydoro¶la³/zmê¿nia³ przynajmniej tak mi siê wydaje jak ogl±dam jego zdjêcia z przed roku. Wczoraj byli u nas nasi wspólni znajomi (Marta i Artur) co zaowocowa³o puszczeniem kilku koników luzem w korytarzu, dla wiêkszo¶ci by³ to pierwszy raz.

Kilka fotek lataj±cych dziewczyn:
Emoza

By dziubekx27 at 2010-10-12

Maciejka

Ró¿owy2010
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 13

« Odpowiedz #1006 : Pa¼dziernik 12, 2010, 22:07:19 »

Jak patrzę na to,nie wiem czy mam śmiać się czy płakać.Ludzie! -zakupcie sobie chociaż ze 4 stojaki 8 kłódek do tego 4 drągi zdjęcie będzie od razu profesjonalniej wyglądać.Bo ja takiej dyscypliny jak skoki przez kij powieszony na ogrodzeniu i skrzynkach po jabłkach czy innych zimniokach to nie znam.Koszt jest raz na może ok.10 lat.Sport jeździecki jest drogi ale umówmy się jak kogoś nie stać na parę stojaków do przeszkód i drągów dla koni niech się weźmie za lekką atletykę!!!
Trampki są tańsze niż konie,drągi,stojaki czy rząd jeździecki.
Nie mówię już o szkoleniu konia które podejrzewam z tych zdjęć, że odbywa się tak: o mam konia to go zajeżdżę... jak ?hmmm w książce wyczytam i zrobię,potem skoki o jest książka gdzie są dystanse miedzy przeszkodami to "se"policze postawie bedzie skokoł to na olimpiade pojedzie.
MAMY XXI WIEK OPAMIETAJCIE SIĘ!!!
Przepraszam za ironię ale Ludzie jak to kur... wygląda otrząśnijcie się...
S³awek D.
U¿ytkownik

« Odpowiedz #1007 : Pa¼dziernik 12, 2010, 22:54:36 »

Ró¿owy2010 te koniki by³y puszczone w korytarz pierwszy raz (z ciekawo¶ci) i ja nie mam potrzeby wiêcej tego robiæ wolê to powierzyæ komu¶ kto siê na tym zna, jak ciebie to razi to przepraszam bardzo, ale ja nie potrzebujê siê bawiæ w pseudo trenera co uwa¿a, ¿e czym szybciej tym lepiej, wolê natomiast zapewniæ im dogodne warunki do rozwoju i ¿ycia ni¿ na przyk³ad jak co niektórzy mieæ konie, a trzymaæ je w stajniach namiotowych przez ca³y rok i udawaæ, ¿e wszystko w porz±dku, takiemu go¶ciowi równie¿ polecam jak±¶ z dyscyplin królowej sportu.
Fakt na fotkach wygl±da to kiepsko.
Ró¿owy2010
U¿ytkownik

« Odpowiedz #1008 : Pa¼dziernik 13, 2010, 04:31:07 »

Przepraszam S³awek D. za szybko to oceni³em,nie chcê siê usprawiedliwiaæ ale razi mnie brak choæby po czê¶ci profesjonalnego podej¶cia.
Ludzie zbuduj± dos³ownie(nie mówiê tu o Tobie)przeszkodê z jakich¶ patyków, ¿erdziczy innego g... po³o¿± to na beczki,skrzynki po kartoflach lub "wioderkach" zrobi± wysoko¶æ ze 150cm i jak koñprzeskoczy "leco" po aparata "robio"zdjecia i wystawiaja do sprzeda¿y pod tytu³em "KOÑ MA£OPOLSKI DO DU¯EGO SPORTU CENA - 8000Z£"bo powy¿ej 5000z³ to dla nich dobra kasa zakonia ...ehh
Przepraszam jeszcze raz.
Pozdrawiam serdecznie i ¿yczê zarówno Tobie jak i innym hodowcom koni "M" wielu sukcesów hodowlanych i wyhodowania tego jednego jedynego konia z którego by³by¶/byliby¶cie dumni.
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #1009 : Pa¼dziernik 13, 2010, 09:27:09 »

Ró¿owy ma du¿o racji, je¿eli chcemy dobrze sprzedawaæ konie, budowaæ markê nie tylko w³asn±, ale i rasy, to nie staæ nas na publikowanie takich zdjêæ. Cena tych stojaków, dr±gów i trenera zwróci siê po pierwszym lepiej sprzedanym koniu. Tylko nie bierz tej krytyki osobi¶cie, a wyci±gnij wnioski na przysz³o¶æ.
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #1010 : Pa¼dziernik 13, 2010, 15:29:10 »

jasiek
Racja, wystarczy przejrzeæ og³oszenia sprzeda¿y.Zdjecia komórkowe, z lamp± b³yskow±, koni brudnych to niema³y odsetek niestety. Osttanio w KP widzia³am og³oszenie klaczy oferowanej za 15-16 tys z³, które przedstawia³o jej zad...
A co do promocji, to pzhk dzia³a delikatnie mówi±c neimrawo. Wystarczy tylko spojrzeæ na ich stronê internetow± i porównaæ z zachodnimi
PZHK
http://pzhk.pl/arti.php?id=aktualnosci.htm
KWPN
http://www.kwpn.nl/
Zwi±zek holsztyñski
http://www.holsteiner-verband.de/

A bez wsparcia z góry to d... a nie robota. Nasze angloaraby figuruj± na zagranicznych listach jako PHB (pó³krew), mimo ¿e WBFSH rozsy³a³a propozycje nazw i skrótów i mo¿na je by³o modyfikowaæ nikt siê tym chyba nie przej±³.

S³awek D.
Zdolne dziewczyny, Maciejka jest po Berlinie ?
S³awek D.
U¿ytkownik

« Odpowiedz #1011 : Pa¼dziernik 13, 2010, 16:20:03 »

Ró¿owy2010 ja siê nie obra¿am, tylko chcia³em wyja¶niæ, ¿e przeszkody nie by³y i nie s± mi potrzebne poniewa¿ ja sam nie bawiê siê w trening naszych koni, po prostu oddajê je odpowiednim ludziom, a poniewa¿ te osoby zago¶ci³y u nas w stajni i chcia³y zobaczyæ co m³odzie¿ sob± prezentuje i w zwi±zku z czym jak nale¿y zaplanowaæ 2011 rok, pojawi³a siê nag³a potrzeba.....

jasiek moja propozycja jest taka je¿eli te moje fotki ra¿±co uderzaj± w promocjê rasy i tego forum proszê o usuniêcie tych zdjêæ z tego w±tku. Fotki zosta³y zamieszczone gdy¿ wstawiam tylko padokowe, wiêc pomy¶la³em, ¿e zainteresuj± inne (w sumie osi±gnê³y cel, w konicu co¶ siê ruszy³o na forum). Jeszcze raz powtarza nie obra¿ê siê je¿eli moje zdjêcia zostan± usuniête.

ar.. maciejka jest po Harbuzie.
Ró¿owy2010
U¿ytkownik

« Odpowiedz #1012 : Pa¼dziernik 13, 2010, 16:42:48 »

S³awku Przepraszam,¿e Ciê tak oceni³em i wyci±gaj±æ wnioski na przysz³o¶æ z tego, napewno powstrzymam siê od wydawania pochopnych opini.Jeszcze raz Przepraszam.
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #1013 : Pa¼dziernik 13, 2010, 17:49:57 »

jasiek moja propozycja jest taka je¿eli te moje fotki ra¿±co uderzaj± w promocjê rasy i tego forum proszê o usuniêcie tych zdjêæ z tego w±tku. Fotki zosta³y zamieszczone gdy¿ wstawiam tylko padokowe, wiêc pomy¶la³em, ¿e zainteresuj± inne (w sumie osi±gnê³y cel, w konicu co¶ siê ruszy³o na forum). Jeszcze raz powtarza nie obra¿ê siê je¿eli moje zdjêcia zostan± usuniête.

Nie uderzaj± te zdjêcia w wizerunek rasy na pewno. Chcia³em siê tylko przy³±czyæ do g³osu Ró¿owego, ¿eby, chwal±c siê koñmi, przy³o¿yæ siê do zdjêcia.
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #1014 : Pa¼dziernik 15, 2010, 08:07:45 »

Proponujê dalsze rozwa¿ania przenie¶æ do w±tku o promocji

Moje jesienne ma³opolaki

Ogierek po Halogen, 2009

Jego matka, która powraca do pracy pod siod³em i nie rozumie, ¿e powinna byæ ciut stateczniejsza  Chichot

i kara ciotka Emirka Tak ma paszczê rozdziawion±, ale kiedy j± kupili¶my nie akceptowa³a wêdzid³a do tego stopnia, ¿e na pierwszej je¼dzie niemal je przegryz³a Szok

pozdrawiam i mam nadziejê zobaczyæ tu konie innych forumowiczów
boswell
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 466

« Odpowiedz #1015 : Pa¼dziernik 15, 2010, 13:49:46 »

T³u¶cioszki Czy mi sie tylko zdaje czy nie bardzo maja futerka? Bo moje nie bardzo porastaj± co albo przeczy prognozom o wczesnej i mro¿nej zimie albo.....zmarzn± im ty³ki Chichot

Dyskusja zasadna ,tyle ¿e oprócz ar?.. to niewiele osób by tu wtedy wstawi³o pstrykañce swoich ulubieñców.Bo tak samo jak prowizoryczne przeszkody moga razic nieestetyczne delikatnie mówiac p³oty ¿erdziowe czy b³oto (nie staæ nas-dziady na pod³o¿e to dalej¿e hodowaæ chomiki)....Nie przesadzajmy, to forum a nie katalog aukcyjny, jak siê kuñ" wytarza³ w³a¶nie na wybiegu to co robiæ? polerowaæ pó³ dnia ¿eby sie fotk± z pastwiska pochwaliæ? A brak kasy na piekne stajnie i ogrodzenia nie oznacza braku uczucia dla koni-a przecie¿ chyba z tego g³ównie powodu je trzymamy a nie dla kasy? No dobra-mówiê za siebie...

Na pocz±tek uciekinierzy- kucyki na placu budowy
boswell
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 466

« Odpowiedz #1016 : Pa¼dziernik 15, 2010, 14:05:49 »

Kiepskie bo deszczowe... Jasmina-trochê juz sie brzuszek okr±g³y robi....

Negra a z prawej Kasaai po Greyu

Belgaria a przy niej Gimli po Gryfin xx

Jeszcze raz Jasmina w dzisiejszym deszczu.
Lumi
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 754

« Odpowiedz #1017 : Pa¼dziernik 18, 2010, 11:01:10 »

Jesienna Issa po Haracz od Indiva xxoo po Dobryñ oo, ur. grudzieñ 2006
Obecnie 166 cm, uje¿d¿ona, rozpoczê³a pracê pod siod³em
 Proszê poprawiæ wielko¶æ jak mi nie wyjdzie

breakaway
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 265

« Odpowiedz #1018 : Pa¼dziernik 18, 2010, 16:36:26 »

Mnie dawno tu nie by³o, ale w koñcu dorobi³am siê zdjêæ naszej pociechy
og. Korund m³p (Krym m³p - Kolia sp/Modest m³p), ur. 19.04.2010r.

ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #1019 : Pa¼dziernik 18, 2010, 18:37:21 »

boswell

Babcia Oregonka jest obro¶niêta jak mamut, jak zwykle zreszt± (latem dla odmiany ma sier¶æ najkrótsz±) natomiast junior póki co uparcie twierdzi, ¿e wypuszcenie zimowego futra jest nieop³acalne  Chichot
A co do zdjêæ to mi³o s³yszeæ, ale bez przesady. Przecie¿ zdjêcia z tego w±tku nie id± do katalogu, nie ma co siê napinaæ.

Lumi
Masz zdjêcia pod siod³em ? Sympatycznie wygl±da, no i g³ówk± w tatusia nie posz³a
Strony: 1 ... 66 67 [68] 69 70 ... 93 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: