FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 12:29:54 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 93 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Zdjêcia Naszych koni  (Przeczytany 411535 razy)
0 u¿ytkowników i 11 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
goha
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 635

« Odpowiedz #510 : Marzec 16, 2009, 11:29:01 »

montana - derka cienka i lekka jak piórko - a dopóki takie b³oto to go na pewno nie rozbiorê ;P jak sobie porównam czyszczenie teraz, a czyszczenie jak chodzi³ bez derki to nie mam ¿adnych problemów z decyzj± 
boswell
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 466

« Odpowiedz #511 : Marzec 16, 2009, 11:37:13 »

ale blocko- od razu mi kompleksy zmniejszaja sie,bo myslalam ze tylko u nas taka breja Chichot
Na lace mamy jeszcze duzo sniegu ale mniejsze wybiegi juz breja na calego, wiec jeszcze cos bialego z poczatku miesiaca..

A ja osobiscie dery zakladam tylko jak pada-blotko tez potrzebne,skoro futrzaki lubia sie tarzac w nim, a ze brudne? jak sie nie jezdzi to byle oskrobac a poza tym polecam modyfikacje odkurzacza(malego) bardzo pomaga, a wiekszosc koni latwo sie przyzwyczaja (byle nie byl bardzo glosny) Chichot
montana
Administrator
U¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 1575

« Odpowiedz #512 : Marzec 16, 2009, 12:18:33 »

a dopóki takie b³oto to go na pewno nie rozbiorê ;P jak sobie porównam czyszczenie teraz, a czyszczenie jak chodzi³ bez derki to nie mam ¿adnych problemów z decyzj± 

no tak, to jest mocny argument, zw³aszcza jak popatrze na nasze stado, którego nie widaæ spod panierki
Tylko rocznej widac ma¶æ, bo jak dotychczas nie nauczy³a sie jeszcze tarzaæ, no i ¼rebakom, które maj± zdegustowane miny za kazdym razem jak sie matki k³ad±

Na lace mamy jeszcze duzo sniegu ale mniejsze wybiegi juz breja na calego

na prawde macie jeszcze gdzie¶ ¶nieg ? wow, ja ju¿ zapomnia³am jak wyglada ; ) ostatnie resztki znikne³y jeszcze w lutym
Bardzo ³adne zimowe zdjêcia, t³o z bia³ych drzew rewelacyjne
Doma
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 441

« Odpowiedz #513 : Marzec 16, 2009, 15:01:32 »

montana - derka cienka i lekka jak piórko - a dopóki takie b³oto to go na pewno nie rozbiorê ;P jak sobie porównam czyszczenie teraz, a czyszczenie jak chodzi³ bez derki to nie mam ¿adnych problemów z decyzj± 

haha no ja te¿ swoje wyposa¿y³am w derki, tylko jeden m³odziak u nas w stadzie je notorycznie rozrywa Dekalin wyj±tkowo bez derki do zdjêæ

boswell, kompleksy? co¶ mi siê wydajê ¿e nasza stajnia to bije wszystkie na g³owê pod wzglêdem ilo¶ci b³ota, o tej porze roku to po prostu tooooooooniemy mo¿e jak wygram w totolotka to zafunduje sobie kostkê brukow± albo p³ytki chodnikowe wszêdzie... ale szybko tego nie bêdzie

montana na razie od czasu do czasu jak jest pogoda to Dekalina wklejam, ale cierpliwie czekam i mam nadziejê ¿e do 3 miesiêcy bêdê siê mog³a z Wami podzieliæ jeszcze jednym rodzynkiem ma³opolskim z Wami spo¶ród Naszej zgrai folblutów
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #514 : Marzec 16, 2009, 15:24:35 »

S³awek D.

Eldonê kojarzê z Bia³ki tegorocznej
mi³o, ¿e siê podobaj±

a cw kwestii derek, moje siê panieruj± do woli, niech siê ciesz± ¿yciem, za to polarówki wielbiê i nawet siostra uszy³a mi jedn± z m³p paleniem, ale okaz±³a siê na dwualtkê przyciasna Smutny

boswell
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 466

« Odpowiedz #515 : Marzec 16, 2009, 16:01:39 »

he he- Doma u nas bloto wieksze, bo ziemia ciezka i do tego przez jeden wybieg ciagle wozi sie rolki z pasza duzym ciagnikiem -totalny rozjazd. Ja juz o kostce nie marze, ale chociaz wybiegi wysypac zuzlem (tylko gdzie go dostac...) a potem ten drenaz piachem i juz bym byla szczesliwa do konca zycia.
Ano snieg jest jeszcze, pola biale z grubsza- u nas zawsze maly biegun zimna i wiecej opadow.niedawno zamieszczalam kucyki w sankach,to widac jakie zaspy Chichot drzewa biale to szadz!
Doma
U¿ytkownik

« Odpowiedz #516 : Marzec 16, 2009, 20:18:24 »

boswell nie chce siê licytowaæ Chichot ale u nas z ka¿dej strony stajni rzeczka wybieg to jedno bagno, no tak jak mówisz dren to marzenie...

ar...? no niestety ja 10 koni dziennie z tego b³ota nie dam rady czy¶ciæ, ju¿ po 3 mam powa¿ne duszno¶ci i kicham i kaszle ok 6 godz, niestety moje w wiêkszo¶ci musz± siê nacieszyæ panierk± na nó¿kach i szyi, bo obawiam siê ¿e moje zdrowie mo¿e tego nie wytrzymaæ...
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #517 : Marzec 16, 2009, 20:35:12 »

Doma,
ale¿ ja Ciê rozumiem inna rzecz, ze mój tata bardzo oszczednie je w to najwieksze b³oto puszcza, bo mu koników ¿al, a ja lubie za drapacza pracowaæ 
t³umaczy³am mu cierpliwie, ¿e im bardziej szkodzi w boksie stanie

moje przedwiosenne panny

Emirka

Emetytka

Obie razem

i rodzynek

Doma
U¿ytkownik

« Odpowiedz #518 : Marzec 16, 2009, 20:46:36 »

ar..? piêkne masz te swoje koniska, naprawdê piêkne, a te zdjêcia kiedy robione? bo jak Ty masz takie pod³o¿e to nie dziwie siê ¿e za drapacza lubisz robiæ Szok

u mnie to wygl±da tak

niestety przy 10koniach w takim stanie studiach i robotach stajennych, w stylu karmienie, ¶cielenie, pojenie, mo¿e zdrowia zabrakn±æ, choæby siê mia³o z³ote intencje

ale derki budz± powszechne zadowolenie nie tylko z mojej strony

ale i konie w derkach nie narzekaj± tylko ciesz± siê z ¿ycia 

sory za off topa, b³agam o wybaczenie Z politowaniem

ale ¿eby nie by³o dam jeszcze zdjêcie mega w³ochatego  Dekalina pod siod³em pod kole¿ank±

ar...? ale robisz piêkne zdjêcia, naprawdê, jak obrazki... ech kiedy ja siê tak nauczê Z politowaniem
S³awek D.
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 186

« Odpowiedz #519 : Marzec 16, 2009, 22:22:21 »

Montana, koni wszystkich mamy 31 sztuk z czego 25 ma³opolaków i 6 arabów, co do zdjêæ to bardzo proszê (twoja pro¶ba jest dla mnie rozkazem):
Agat

Eldona

Malwa i Drabina

Merlin

Malwa
S³awek D.
U¿ytkownik

« Odpowiedz #520 : Marzec 16, 2009, 22:32:20 »

oraz parê innych fotek

Asanti

[img=http://images44.fotosik.pl/85/e79ce86877077005m.jpg]http://

wy¶cigi ma³olatów (Agat i Flok)

Armona z ma³ym

Eldora i Panna

Jak za du¿o fotek to bardzo przepraszam.
Pozdrawiam S³awek
Doma
U¿ytkownik

« Odpowiedz #521 : Marzec 16, 2009, 22:33:39 »

S³awek piêkna hodowla, gratuluje takiego stada, no i mi³o ¿e osoba z takim do¶wiadczeniem zawita³a na forum, szczere gratulacje
S³awek D.
U¿ytkownik

« Odpowiedz #522 : Marzec 16, 2009, 22:40:01 »

Dziêki Doma ale obawiam siê ¿e moje doswiadczenie i sta¿ w porównaniu z osobami z tego forum jest mizerne
amazonka80
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 500

« Odpowiedz #523 : Marzec 16, 2009, 22:54:14 »

To ja siê pochwalê moj± Ma³opolsk± Ksiê¿niczk±... Lady uwielbia b³otne k±piele... Nic jej nie powstrzyma

U mnie s± piachy... wiêc ju¿ po b³otku... wszystko wsi±k³o- ale to tylko jedna strona medalu. Ta gorsza to to, ¿e na piachach trawa jest kiep¶ciutka i konie strasznie trac± ogony!!!
montana
Administrator
U¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 1575

« Odpowiedz #524 : Marzec 16, 2009, 23:05:50 »

Montana, koni wszystkich mamy 31 sztuk z czego 25 ma³opolaków i 6 arabów,

du¿o, to ju¿ du¿e stado jest, jestem pod wra¿eniem

co do zdjêæ to bardzo proszê (twoja pro¶ba jest dla mnie rozkazem):
no nie przesadzaj, a zdjecia super, wcale nie za du¿o, ja lubie ogl±daæ
( tak sobie patrze i powoli dochodzê do wniosku, ze stado samych gniadych, jak u nas, jest monotonne przyda³by sie jakis siwek, albo kary czy kasztan ... )

Cytat: S³awek D.
obawiam siê ¿e moje doswiadczenie i sta¿ w porównaniu z osobami z tego forum jest mizerne

i nie b±d¼ taki skromny, przy takiej liczbie koni na pewno du¿o sie dzieje i mo¿na sie wiele nauczyæ, a na forum to w zasadzie g³ównie pocz±tkuj±cy  : )

Doma, fajny Dekalin pod siod³em, ile on ma wzrostu ?

ar..? ¶wietne foty, Emirka w ciekawym ujêciu, wyglada piêknie

no niestety ja 10 koni dziennie z tego b³ota nie dam rady czy¶ciæ, ju¿ po 3 mam powa¿ne duszno¶ci i kicham i kaszle ok 6 godz, niestety moje w wiêkszo¶ci musz± siê nacieszyæ panierk± na nó¿kach i szyi, bo obawiam siê ¿e moje zdrowie mo¿e tego nie wytrzymaæ...
ja ju¿ przesta³am czy¶ciæ, podda³am siê, jednego/dwa dziennie dla kondycji moge przelecieæ ; )

Lady uwielbia b³otne k±piele... Nic jej nie powstrzyma

o jaaaaa, nie¼le wyglada, choc w zasadzie nasze brudasy podobnie
U nas troche przesch³o, ale wczoraj deszcz pada³ i znów sie topie do po³owy ³ydki w mokrym b³ocie

Strony: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 93 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: