FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 17:27:12 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 ... 42 43 [44] 45 46 ... 93 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Zdjêcia Naszych koni  (Przeczytany 412201 razy)
0 u¿ytkowników i 20 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Wiwiana
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 242

« Odpowiedz #645 : Maj 25, 2009, 20:03:58 »

Boswell, no jakby siê rozci±gnê³a, ale i tak muszê m³od± sprzedaæ, bo czasowo na trzy konie (w tym dwa m³ode i jednego do odchudzenia) nie dam rady wyrobiæ. Dzi¶ znów struga³am Siwej kopyta, po piêciu dniach od ostatniego razu znów by³o co robiæ....
Nadmiar ro¶linek bardzo chêtnie przygarnê. Chichot
Wzglêdem rybek - ze staro¶ci zszed³ mi mój bojownik Zygfryd, jad³, ale marnia³, marnia³ i w koñcu zszed³...  

Ruda dzi¶ nawet z wybiegu mi nie chcia³a wyskoczyæ, ³azi³a za mn± jak przyklejona, parê razy pod³±czy³a siê do pastucha i ogólnie weso³o by³o. Muszê jej jakie zdjêcia wykonaæ jak tak leci galopem z ogonem w górze i furczy. A w ogóle to boi siê panicznie moich kucyków i kwiczy ze strachu jak podchodz± Chichot Mam nadziejê, ¿e jej szybko przejdzie, bo g³upio tak puszczaæ wszystkie oddzielnie.
Wariatka

A tak sobie podró¿owa³y¶my ³±kami, czasem topi±c siê w b³ocie
Nie³atwo jest prowadziæ konia, który w stêpie ot tak se siê przekracza o piêæ kopyt... ufff...
boswell
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 466

« Odpowiedz #646 : Maj 25, 2009, 23:34:48 »

ha-ha To chyba Ty trenowa³a¶,bo pannica sobie po trawce pomyka,a w³a¶cicielka testuje ka³u¿ki
To po roslinki zapraszam albo moge wyslac bo chwilowo nie moge sie ruszyæ taki nawa³ pracy...Moze i przejdzie-ja niestety kuce musze osobno-bo inaczej wojna!
Wiwiana
U¿ytkownik

« Odpowiedz #647 : Maj 25, 2009, 23:44:48 »

Chichot:D Ona trafi³a centralnie w by³y rów melioracyjny
Dzi¶ nie wsiada³am na nic, bo po wczorajszym zakwasy mnie mêcz±. Z 8 km tak mnie przegoni³a, a dzi¶ jeszcze zapiernicza³a galopem na lon¿y, sama z siebie. Dodatkowo jeszcze jest w trakcie zasuszania, wiêc na trawkê szlaban zupe³ny.
Z tym puszczaniem razem to zobaczê jak szybko siê zsocjalizuje. Poprzednim razem z obcym koniem moje dziewczyny dogadywa³y siê trzy dni i oby³o siê bez ofiar.

Wzglêdem ro¶linek - bêdzie okazja Ciê nawiedziæ
Doma
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 441

« Odpowiedz #648 : Maj 26, 2009, 06:30:15 »

breakaway  no prawda jest te¿ taka ¿e mo¿e macie szczê¶cie do koni z tak± przyswajalno¶ci±, ju¿ nie wiem co gorsze, czy moja xx której sypiê równowarto¶æ 8 kg owsa i siana ca³± dobê do woli a nadal wygl±da jak patyczak, czy konie które na normalnych dawkach wygl±daj± lepiej jak p±czek Chichot

Wiwiana je¿eli jest taka mo¿liwo¶æ to poproszê wiêcej zdjêæ Twojej klaczy    zapowiada siê ciekawie taka elektryczna dziewczyna 
Wiwiana
U¿ytkownik

« Odpowiedz #649 : Maj 26, 2009, 20:42:18 »

Tia, elektryczna... dzi¶ mój wóz, mój samochód i mój pies chcieli j± zabiæ  Z politowaniem
Ona generalnie do¶æ zrównowa¿ona jest, a te szaleñstwa sk³adam na karb stresu - w domu zosta³a mamunia i dziecko, a tu s± straszne siwe kucyki, które k³ad± uszy i robi± miny na jej widok, tak, ¿e nie bardzo chce z boksu wychodziæ, jak s± w stajni. Trragedia.
Czekam a¿ siê nieco uspokoi, bo kopyta mamy do zrobienia na ju¿ - na ty³ach zapuszczono jej eleganckie pazury, skutkiem czego stoi jak kaleka, za¶ wszystkie cztery strza³ki s± do odhodowania. Ciekawam, co to bêdzie, bo ostatnio trzepa³a kowalem po ca³ym podwórku, a ch³op wa¿y³ dobre 100 kilo...

Dzisiejsze fotki z wybiegu

Wachmistrz
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 192

« Odpowiedz #650 : Maj 27, 2009, 16:36:11 »

Roczna ksiê¿niczka

Luzem lepiej jej wychodzi
goha
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 635

« Odpowiedz #651 : Maj 27, 2009, 16:38:52 »

fajnie siê prezentuje! szkoda tylko ¿e prezenter od strony fotografa bo j± trochê zas³ania
Wiwiana
U¿ytkownik

« Odpowiedz #652 : Maj 27, 2009, 19:49:54 »

Jakie miê¶nie na ty³ku....  konia

To Damascenka?

Za³amkê prze¿ywam - u Rudej mam do skrócenia jakie¶ 1,5 cm grubo¶ci brzegu podstawowego, twardego jak kamieñ, i posiadam wy³±cznie tarnik, a koñ do najcierpliwszych w trzymaniu nóg nie nale¿y. Rêce mi poodpadaj±....
Dziewczyna mnie dzi¶ zszokowa³a - po ponad 1,5 roku pamiêta³a wyuczone klikerem samodzielne wk³adanie ³ba w og³owie. Si³± jej nie da rady za³o¿yæ, wiêc zwekslowa³am sprawê tak, ¿eby se sama zak³ada³a
boswell
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 466

« Odpowiedz #653 : Maj 27, 2009, 22:49:39 »

to albo sie zajedziesz tym tarnikiem albo wezmiesz kowala albo kupisz obcegi do kopyt -cena nie-markowych w Lkj-towym sklepie nie jest wcale przerazajaca!
Wiwiana
U¿ytkownik

« Odpowiedz #654 : Maj 27, 2009, 23:21:10 »

Pewnie na obcêgach siê skoñczy, bo czasem takie szpony muszê koniom obcinaæ, ¿e tarnikiem to trzy dni roboty
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #655 : Maj 30, 2009, 17:38:51 »

a ja jêcza³am mojej siostrze i uszy³a mi tak± dereczkê 

dla promowania rasy
goha
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 635

« Odpowiedz #656 : Maj 30, 2009, 20:18:15 »

bardzo "twarzowa" 
Gromowa
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 114

« Odpowiedz #657 : Maj 30, 2009, 21:20:45 »

Dzisiaj mieli¶my bogata sesyjka w deszczu  .

Mam pytanie do do¶wiadczonych.
Czy tak k³usuj± 22. letnie konie po ciê¿kiej rekreacji i sporcie?

A tak galopuj±?

ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #658 : Maj 30, 2009, 21:40:59 »

goha

w naturze jest jeszcze bardziej oczodaj±ca 
a w kwestii twarzy jeszcze, garbonos mój

Gromowa

fantastyczna kondycja dziadka, niesamowity jest i jeszcze mo¿e pod siod³em tak ¶miga  ?
cieszy oko
Gromowa
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 114

« Odpowiedz #659 : Maj 30, 2009, 21:45:57 »

ar...?, nie wiem jak chodzi pod siod³em, ale chyba podobnie. Je¿d¿ê na nim tylko ja, wiec z ziemi go zobaczyæ nie mogê, a zdjêæ nie ma kto robiæ, wiêc pozostaj± tylko domys³y i wra¿enia oddupne . Obecnie jeste¶my na etapie zmiany siod³a, a konkretniej zbieramy kasê na nowe, wiêc je¼dzimy tylko na oklep i to jak lajtowo
Strony: 1 ... 42 43 [44] 45 46 ... 93 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: