boswell
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #675 : Czerwiec 24, 2009, 10:45:26 » |
|
moje sie tez nie oddalaja od konia ani na kroczek,ale u nas mysliwi bardziej lubia strzelac...nie jednego psiaka znalazÂłam zastrzelonego nawet dosyc niedaleko zabudowan,co teoretycznie jest niedozwolone.nie mĂłwie juz o zwierzynie lesnej-bo Âłosie ledwo sie pojawiÂły wykÂłusowali niemal wszystkie...widocznie u was bardziej luzny nadlesniczy...u nas odkad pojawiÂł sie prywatny klubik masowo wydeptujacy sciezki zaczynaja byc powoli scysje nawet za normalna jazde drogami...
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #676 : Czerwiec 24, 2009, 16:44:30 » |
|
niestety w Polsce poPRL-owskiej 90% myÂśliwych to tzw. miĂŞsiarze, ludzie bez klasy, czĂŞsto majÂąc broĂą czujÂą siĂŞ chwilowo lepsi i odreagowujÂą kompleksy
|
|
|
|
|
|
|
boswell
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #677 : Czerwiec 25, 2009, 00:10:53 » |
|
chyba masz racje,bo ostatnio czytaÂłam coÂś o aferze w lubelskiem miedzy innymi o praktycznie kÂłusowaniu mysliwych (nie zapÂłacone za odstrzaÂł,nie w tych terminach co wolno,zbyt wiele...) Przy okazji tematu leÂśnego-dzisiaj prawie wpadÂłam Helutkiem na loche z mÂłodymi leÂżaca tuÂż przy drodze-co gorsza nie uciekaÂła,wiec ja wiaÂłam nie patrzac na bardzo Âśliskie podÂłoÂże 
|
|
|
|
|
|
|
Arcturus
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #678 : Czerwiec 25, 2009, 13:21:48 » |
|
Nasz podlesniczy ma hodowle gonczych polskich i tez w okolicy poluje , pewnie dlatego jakos z psami problemu nie ma . Jednak wiem ze czasem odstrzeli psa , ktory notorycznie nĂŞka zwierzyne .Dlatego bardzo siĂŞ ciesze ze mieszkam w takiej ludzkiej okolicy  A moje konie uwielbiaja biegac razem z sarnami . Nie mowiac o tym ze pewien kozioÂłek jak czuje zagrozenie notorycznie wÂłazi na ich padok .
|
|
|
|
|
|
|
AleksandraAlicja
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #679 : Czerwiec 29, 2009, 13:24:03 » |
|
Moje dwie klacze pojecha³y na wakacje do znajomych ma³opolakomaniaków. Tutaj: http://picasaweb.google.pl/AleksandraAlicja/Zydow21062009# macie fotki ze spotkania. W rolach g³ównych: - jedyna kasztanka Clio (Dalet xx- Czeremcha po Eksport) - jedyna œl¹zaczka, ciemno-gniada bez odmian ¯egluga (Jogurt-¯eta po ¯ur) - gniada bez odmian Iluzja (Kedr-Ilwa) - szefowa, ciemno-gniada z odmianami Czenna (Dresk-Czaca) - jedyny pan, gniady z odmianami Cekin (Dalet xx- Czenna po Dresk)
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
UÂżytkownik

|
 |
« Odpowiedz #680 : Czerwiec 29, 2009, 13:43:40 » |
|
wow, fantastyczne zdjĂŞcia, piĂŞkny album, idealny plener, idealne konie i na dodatek cudny wilczak Clio robi Âświetne wraÂżenie na zdjĂŞciach w ruchu, wypiĂŞkniaÂła w Twoich rĂŞkach !!! super wakacje nasze stadko w pierwsze sÂłoneczne dni   mamusia i cĂłrusia  mamusia i dwie cĂłrusie    dwie mÂłodsze  reszta  
|
|
|
|
|
|
|
AleksandraAlicja
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #681 : Czerwiec 29, 2009, 14:04:02 » |
|
Jak mog³am zapomnieÌ o wilczakowej Furii  !!! Cieszê siê, ¿e widaÌ ró¿nicê po Clio  . Jeszcze tylko trzeba trochê dodaÌ pewnoœci siebie tej klaczy i bêdzie idea³em  Co do ruchu- Cekin rusza siê identycznie. Wogóle Clio i Cekin s¹ doœÌ podobni- ruch, pysk, charakter... No i rozmiary- Dalet kawa³ konia, Czeremcha- ko³o 171 cm, Czenna- po zdjêciach chyba widaÌ  , a tu wysz³y dwa szczypiorki!
|
|
|
|
|
|
|
goha
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #682 : Czerwiec 29, 2009, 21:01:46 » |
|
AleksandraAlicja - widzĂŞ Âże pod KrakĂłw zawitaliÂście! i nawet wiem do kogo  tereny piĂŞkne - jest czego zazdroÂściĂŚ  konie z resztÂą teÂż wspaniaÂłe! uszy Czenny nie do pobicia, ale i tak Furia najpiĂŞkniejsza 
|
|
|
|
|
|
|
WojtekWr
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #683 : Czerwiec 30, 2009, 07:26:23 » |
|
Moje dwie klacze pojecha³y na wakacje do znajomych ma³opolakomaniaków. Tutaj: http://picasaweb.google.pl/AleksandraAlicja/Zydow21062009# macie fotki ze spotkania. W rolach g³ównych: - jedyna kasztanka Clio (Dalet xx- Czeremcha po Eksport) - jedyna œl¹zaczka, ciemno-gniada bez odmian ¯egluga (Jogurt-¯eta po ¯ur) - gniada bez odmian Iluzja (Kedr-Ilwa) - szefowa, ciemno-gniada z odmianami Czenna (Dresk-Czaca) - jedyny pan, gniady z odmianami Cekin (Dalet xx- Czenna po Dresk) Ma³e sprostowanie Iluzja po Eksport od Iwla.  A Clio i ¯aglówce powoli dziêki naszym górkom zady i grzbiety robia siê jak u AQH 
|
|
|
|
|
|
|
Arcturus
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #684 : Lipiec 03, 2009, 13:11:32 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Iza90
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #685 : Lipiec 05, 2009, 13:20:27 » |
|
Kawaler Bandita (Awans - B³yskawica [xx] / Dietmar [xx]), z czerwca 2008, zdjêcia z dzisiaj:    Szyja wysz³a w podobie jeleniej na tych zdjêciach, bo on ma³y i musia³ g³owê zadzieraÌ, ¿eby wszystko widzieÌ  Ma prost¹, folbluci¹ szyjê. £obuz niez³y z niego. Lotny na przodzie siê zrobi³. Ale spi³ujemy ró¿ki 
|
|
|
|
|
|
|
goha
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #686 : Lipiec 05, 2009, 13:39:11 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Arcturus
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #687 : Lipiec 05, 2009, 14:20:24 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #688 : Lipiec 05, 2009, 19:11:33 » |
|
gohaale super, chyba mu nowa rola pasuje izaa co on taki drobny i w lekkiej kondycji ? Arcturusciekawie wyszÂło, ale nie myÂślaÂłaÂś, o ÂściÂślejszym , mocniejszym Âściegu (nie wiem jak to okreÂśliĂŚ), bo ciut delikatnie wyglada choĂŚ takie prezenterki sÂą bardzo ciekawe
|
|
|
|
|
|
|
emi
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #689 : Lipiec 05, 2009, 19:46:03 » |
|
ar- a po co mu wiecej?? zeby stawy wysiadÂły szybko lepiej jak mlody kon jest szczuplejszy niz zapasiony
|
|
|
|
|
|
|
|