Porównuj±c ilo¶æ publiczno¶ci np. na czempionacie ¼rebi±t w Ku¼ni Nowowiejskiej, to w Bogus³awicach by³o sporo. Najwiêcej by³o na zimnokrwistych i ¶l±zakach. Mo¿e jakby nie by³o tak ¶lisko na drogach, to wiêcej by dojecha³o.
Ciep³o na trybunach, barek czynny, du¿o ogierów w jednym miejscu, nowe pod³o¿e rozja¶niaj±ce wnêtrze. Uwa¿am, ¿e plusów du¿o. Jak trasa nr 8 bêdzie skoñczona
to bêdzie jeszcze lepiej.
ar...? nic nie pisze o ogierach. Napiszê, nie wnikam jakie s±, piszê jak siê pokaza³y czyli bardzo subiektywnie.
1. 3 wlkp, raczej bez komentarza zostawiê, bo sza³u nie ma. Ma³opolaki wy¿sze i potê¿niejsze...
2. 4 sp polskiej hodowli. Sir Luron, Aron, Rewizjon, Imequyl. Ten ostatni najszlachetniejszy. Aron na krótszej nodze i d³u¿sza k³oda. Sir Luron na razie szczawik, by³ nieogolony(³eb siê zrobi³ ciê¿ki, bo k³aki miêdzy ganaszami wystawa³y
), grzywa niezapleciona, na tle pozosta³ych trzech wygl±da³ jak ma³y koñ.
3. Zagon xx w ruchu zdecydowanie TRACI, najlepiej jakby sta³ i siê nie rusza³.
4. m³p 9 sztuk
Sentender: wysokono¿ny, szlachetny ¿e a¿ ¿eñski, jeszcze taki dzieciaczek, móg³by przy tym wzro¶cie mieæ d³u¿sz± szyjê. Charakter b. zrównowa¿ony.
Biegacz: fajnie umiê¶niony, szlachetniejszy od ojca, ni¿szy, ale ogólnie jestem na tak
Jubilat niby ten sam wzrost co Sentender, ale wydaje siê wy¿szy, jest mocniejszy. Gdyby nie obwódki oczu...
Planet, tu bêdê nieobiektywna, bo bardzo mi siê podoba³ kiedy¶ i podoba teraz nawet bardziej. Na pokazie si³a spokoju, stêp i k³us fajne, typ mi pasuje, grzbiet móg³by byæ lepszy, ale ogólnie sylwetka lepsza ni¿ kiedy¶. Chyba kupiê ma³opolankê, ¿eby nim pokryæ
Euroboss oprócz tego, ¿e wielki i t³usty nic wiêcej w oko mi nie wpad³o.
Puszczyk, grzbiet straszny i tyle.
Tabex 172 cm, jak na tyle xx w rodowodzie to potê¿ny, trochê za t³usty, wzrostu nie widaæ przez to. Chyba nerwus, albo za dobra kondycja go roznosi³a
Dereñ, ³adnie malowany i spokojny to chyba wszystkie jego zalety, wygl±da³ jak koby³a po wielu porodach albo zmêczony ¿yciem wa³ach z rekreacji.
Top Gun jak na tak zniszczone nogi to ¿wawy koñ, stêp i k³us pokaza³ lepszy ni¿ wiêkszo¶æ zdrowych na nogach ogierów... Nie wiem czemu za urodê psy na nim wieszaj±, ale znam brzydsze konie m³p.
5. Zagraniczne
First Fighter, bardzo elegancki, ³adna szyja, jeszcze m³odziak, ogólnie cukiereczek
Nice Boy, bardzo wysoko szyja i d³uga, ruch z nadgarstka, jeszcze nie widzia³am konia, który tak bardzo zgina nogi we WSZYSTKICH stawach
Nieco d³ugi w k³odzie, s³abo podstawia zad, ale za to jak ten zad jest umiê¶niony!!!
Qulester, podobno fajne potomstwo, ale wygl±da "¿eñsko", w stêpie nie przekracza³, jak na skoczka to s³abo umiê¶niony i s³abo pracuje grzbietem, p³ytki.
Dakar Z, 23 cm nadpêcia
, szkoda ¿e nie jest g³êbszy, stêp lepszy od k³usa
Pro Savage, 174 cm, których nie widaæ, nieco d³ugi w k³odzie.
6. Pokaz: skoków Imequyl (komentarza nie trzeba), Biegacz(pi³eczka), Jubilat (³adna sylwetka w skoku), Dakar Z (technika hmm si³owa), Nice Boy (jak na konia z zaprzêgu to nie¼le sobie radzi, rany jak on te nogi zgina, przepraszam, ale by³am oczarowana prac± nóg, a pod je¼d¼cem jeszcze siê uwidoczni³o bardziej)
zaprzêgi: Palermo i Hutor
7. zimnokrwiste, by³o 11. Rum (86 pkt), Nazar i Granker rz±dz±!
8 ¶l±skie te¿ 11. Pojecha³am specjalnie dla nich, ¿eby popatrzeæ na potencjalnego ogiera dla mojej ¶l±zaczki, ale nic mnie ne zachwyci³o.
9. kuce 1 czysty szetland, 2 w typie szetlanda, haflinger (nie lubiê tej rasy, a po pokazie Srebrnego Rumaka nie lubiê jeszcze bardziej), hc, 2 welshe, ma³y gniady w fajnym typie walijczyka, mo¿e nawet za okr±g³y
i wiêkszy kasztan, móg³y przygarn±æ trochê sade³ka od gniadego.
Og³aszali na pokazie, ¿e bêd± p³yty z filmem z pokazu do kupienia w Bogus³awicach za 30z³.
Oprócz ar...? i Drapik, które pozna³am (przepraszam, ¿e taki niewychowany ze mnie gbur i wcis³am siê do rozmowy), misiek 11, by³ kto¶ jeszcze i siê nie ujawni³???