Porównuj¹c iloœÌ publicznoœci np. na czempionacie Ÿrebi¹t w KuŸni Nowowiejskiej, to w Bogus³awicach by³o sporo. Najwiêcej by³o na zimnokrwistych i œl¹zakach. Mo¿e jakby nie by³o tak œlisko na drogach, to wiêcej by dojecha³o.
CiepÂło na trybunach, barek czynny, duÂżo ogierĂłw w jednym miejscu, nowe podÂłoÂże rozjaÂśniajÂące wnĂŞtrze. UwaÂżam, Âże plusĂłw duÂżo. Jak trasa nr 8 bĂŞdzie skoĂączona

to bĂŞdzie jeszcze lepiej.
ar...? nic nie pisze o ogierach. NapiszĂŞ, nie wnikam jakie sÂą, piszĂŞ jak siĂŞ pokazaÂły czyli bardzo subiektywnie.
1. 3 wlkp, raczej bez komentarza zostawiĂŞ, bo szaÂłu nie ma. MaÂłopolaki wyÂższe i potĂŞÂżniejsze...
2. 4 sp polskiej hodowli. Sir Luron, Aron, Rewizjon, Imequyl. Ten ostatni najszlachetniejszy. Aron na krĂłtszej nodze i dÂłuÂższa kÂłoda. Sir Luron na razie szczawik, byÂł nieogolony(Âłeb siĂŞ zrobiÂł ciĂŞÂżki, bo kÂłaki miĂŞdzy ganaszami wystawaÂły

), grzywa niezapleciona, na tle pozostaÂłych trzech wyglÂądaÂł jak maÂły koĂą.
3. Zagon xx w ruchu zdecydowanie TRACI, najlepiej jakby staÂł i siĂŞ nie ruszaÂł.
4. mÂłp 9 sztuk
Sentender: wysokonoÂżny, szlachetny Âże aÂż ÂżeĂąski, jeszcze taki dzieciaczek, mĂłgÂłby przy tym wzroÂście mieĂŚ dÂłuÂższÂą szyjĂŞ. Charakter b. zrĂłwnowaÂżony.
Biegacz: fajnie umiĂŞÂśniony, szlachetniejszy od ojca, niÂższy, ale ogĂłlnie jestem na tak

Jubilat niby ten sam wzrost co Sentender, ale wydaje siĂŞ wyÂższy, jest mocniejszy. Gdyby nie obwĂłdki oczu...
Planet, tu bĂŞdĂŞ nieobiektywna, bo bardzo mi siĂŞ podobaÂł kiedyÂś i podoba teraz nawet bardziej. Na pokazie siÂła spokoju, stĂŞp i kÂłus fajne, typ mi pasuje, grzbiet mĂłgÂłby byĂŚ lepszy, ale ogĂłlnie sylwetka lepsza niÂż kiedyÂś. Chyba kupiĂŞ maÂłopolankĂŞ, Âżeby nim pokryĂŚ

Euroboss oprĂłcz tego, Âże wielki i tÂłusty nic wiĂŞcej w oko mi nie wpadÂło.
Puszczyk, grzbiet straszny i tyle.
Tabex 172 cm, jak na tyle xx w rodowodzie to potĂŞÂżny, trochĂŞ za tÂłusty, wzrostu nie widaĂŚ przez to. Chyba nerwus, albo za dobra kondycja go roznosiÂła

DereĂą, Âładnie malowany i spokojny to chyba wszystkie jego zalety, wyglÂądaÂł jak kobyÂła po wielu porodach albo zmĂŞczony Âżyciem waÂłach z rekreacji.
Top Gun jak na tak zniszczone nogi to ¿wawy koù, stêp i k³us pokaza³ lepszy ni¿ wiêkszoœÌ zdrowych na nogach ogierów... Nie wiem czemu za urodê psy na nim wieszaj¹, ale znam brzydsze konie m³p.
5. Zagraniczne
First Fighter, bardzo elegancki, Âładna szyja, jeszcze mÂłodziak, ogĂłlnie cukiereczek

Nice Boy, bardzo wysoko szyja i dÂługa, ruch z nadgarstka, jeszcze nie widziaÂłam konia, ktĂłry tak bardzo zgina nogi we WSZYSTKICH stawach

Nieco dÂługi w kÂłodzie, sÂłabo podstawia zad, ale za to jak ten zad jest umiĂŞÂśniony!!!
Qulester, podobno fajne potomstwo, ale wyglÂąda "ÂżeĂąsko", w stĂŞpie nie przekraczaÂł, jak na skoczka to sÂłabo umiĂŞÂśniony i sÂłabo pracuje grzbietem, pÂłytki.
Dakar Z, 23 cm nadpĂŞcia

, szkoda ¿e nie jest g³êbszy, stêp lepszy od k³usa
Pro Savage, 174 cm, ktĂłrych nie widaĂŚ, nieco dÂługi w kÂłodzie.
6. Pokaz: skokĂłw Imequyl (komentarza nie trzeba), Biegacz(piÂłeczka), Jubilat (Âładna sylwetka w skoku), Dakar Z (technika hmm siÂłowa), Nice Boy (jak na konia z zaprzĂŞgu to nieÂźle sobie radzi, rany jak on te nogi zgina, przepraszam, ale byÂłam oczarowana pracÂą nĂłg, a pod jeÂźdÂźcem jeszcze siĂŞ uwidoczniÂło bardziej)
zaprzĂŞgi: Palermo i Hutor
7. zimnokrwiste, byÂło 11. Rum (86 pkt), Nazar i Granker rzÂądzÂą!
8 ÂślÂąskie teÂż 11. PojechaÂłam specjalnie dla nich, Âżeby popatrzeĂŚ na potencjalnego ogiera dla mojej ÂślÂązaczki, ale nic mnie ne zachwyciÂło.
9. kuce 1 czysty szetland, 2 w typie szetlanda, haflinger (nie lubiĂŞ tej rasy, a po pokazie Srebrnego Rumaka nie lubiĂŞ jeszcze bardziej), hc, 2 welshe, maÂły gniady w fajnym typie walijczyka, moÂże nawet za okrÂągÂły

i wiêkszy kasztan, móg³y przygarn¹Ì trochê sade³ka od gniadego.
OgÂłaszali na pokazie, Âże bĂŞdÂą pÂłyty z filmem z pokazu do kupienia w BogusÂławicach za 30zÂł.
OprĂłcz ar...? i Drapik, ktĂłre poznaÂłam (przepraszam, Âże taki niewychowany ze mnie gbur i wcisÂłam siĂŞ do rozmowy), misiek 11, byÂł ktoÂś jeszcze i siĂŞ nie ujawniÂł???