FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 17:32:46 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 ... 10 11 [12] 13 14 15 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Stanówka 2012/ ¼rebaki 2013  (Przeczytany 113876 razy)
0 u¿ytkowników i 7 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
hmmm
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 253

« Odpowiedz #165 : Marzec 06, 2012, 17:40:23 »

Dziwi mnie trochê, ¿e nie podnie¶li ceny Awansa, bo w ostatnim sezonie ¼rebaki po nim bardzo udane w JP
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #166 : Marzec 06, 2012, 18:50:31 »

Cena niska, a przy uwzglêdnieniu rabatu to prawie za darmo. Mo¿e to zachêta dla hodowców ?

Czy kto¶ siê orientuje czy FdT ma uznanych, aktywnych w hodowli synów, poza ogierami Hrubieszów i Sex ?
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #167 : Kwiecieñ 20, 2012, 13:09:46 »

Czy kto¶ siê orientuje czy FdT ma uznanych, aktywnych w hodowli synów, poza ogierami Hrubieszów i Sex ?

Chyba ¿aden siê nie osta³ w hodowli. Najlepszy by³ chyba Hutor. By³y te¿ jeszcze w miarê ciekawe Aferzysta, Liwiec i Forest - pó³brat Frazesa.

Ale ta krew jest obecna przez córki FdT, które dawa³ raczej lepsze ni¿ ogiery. Dostêpne s± m.in. Dionizos, Diokles, a w £±cku jest Aperitif, zinbredowany na to co najcenniejsze w rodowodzie FdT czyli ogiery Fol Avril i Arlequin.
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #168 : Kwiecieñ 20, 2012, 17:17:54 »

Znam wnuków. Przemawia do mnie zw³aszcza Diokles, w zasadzie syna FdT rozpatrujê ze wzglêdu na bli¿szy inbred na og. Arlequin, ni¿ u wnuka
Najbardziej interesuje mnie Liwiec, ale on jest sprzedany (chyba ?), Aferzysta sprzedany.
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #169 : Kwiecieñ 20, 2012, 18:31:15 »

Znam wnuków. Przemawia do mnie zw³aszcza Diokles, w zasadzie syna FdT rozpatrujê ze wzglêdu na bli¿szy inbred na og. Arlequin, ni¿ u wnuka
Najbardziej interesuje mnie Liwiec, ale on jest sprzedany (chyba ?), Aferzysta sprzedany.

To u¿yj og. Aperitif. Masz taki sam udzia³ Arlequina w rodowodzie co u syna Firsta, ale z dwóch stron, co jest generalnie lepsze przy inbredowaniu, a do tego ten Arlequin jest raz przez ogiera lepszego ni¿ First - przez og. Fusain.
duke
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 273

« Odpowiedz #170 : Kwiecieñ 21, 2012, 00:00:19 »

liwiec juz dawno wykastrowany i sprzedany, aferzysta tez wykastrowany, sex ma  stawy dziurawe jak gabki i linia ¼eñska tez nie powala, sam diokles ma marny staw skokowy, zdecydowanie pomys³ aperitifa jest lepszy
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #171 : Kwiecieñ 21, 2012, 09:35:42 »

Wszystkie te walewickie ogiery z linii Sebastiana maj± raczej s³abe nogi. Trzeba im dobrze dobieraæ matki, na mocnych, poprawnych nogach z du¿ymi stawami. Do tego sam FdT te¿ czêsto dawa³ krzywe przody, co widaæ w³a¶nie u Didy i jej potomstwa. Aperitif te¿ pozostawia wiele do ¿yczenia na spodzie. Ale nie ma koni bez wad, a sztuk± jest dostrze¿enie zalet i umiejêtne kompensowanie wad przez dobór odpowiedniej matki.

Mi najbardziej szkoda Hutora, bo on by³ chyba najlepszy na spodzie, niez³y ruchowo, do tego szeroka klata, wielkie p³uca i serce, móg³ byæ ¶wietnym WKKW-ist±.
SK My¶liwka
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 7

« Odpowiedz #172 : Maj 30, 2012, 22:24:05 »

W odpowiedzi na e-maile i telefony informujemy, ¿e:
ogiery Ja¶min i Berlin Bej bêd± dalej kryæ, s± nasz± w³asno¶ci±.
ogier Ja¶min do dyspozycji do koñca IV 2012 w Walewicach a od lipca w SK My¶liwka.
ogier Berlin Bej do dyspozycji najpó¼niej od 1 sierpnia 2012.
mors
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 3

« Odpowiedz #173 : Sierpieñ 19, 2012, 10:50:41 »

Witam jestem tu nowy i prosze o pomoc musze zbudowac hodowle na nowo w Sk Jaroszówka czyli na matkach xx(wybitnych)poszukuje ogierów na stanówke 2013r najlepiej z lini furioso, przedswit, north Star  na facebooku jestem jako Rafa³ Dornava  gg 25726014
meghana
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 143

« Odpowiedz #174 : Sierpieñ 19, 2012, 11:19:31 »

Czy dobrze rozumiem, ¿e hodowla w Jaroszówce ma byæ przestawiona na pó³krew?
sirdarek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 19

« Odpowiedz #175 : Sierpieñ 19, 2012, 20:25:47 »

Witam
Pozwolê sobie przedstawiæ jedn± rade a mianowicie przy takich sprawach jak tworzenie hodowli najlepiej jest o porade zg³osiæ sie do konkretnych specjalistów a nie do "specjalistów" anonimowych , jacy wystêpuj± na forach.
mors
U¿ytkownik

« Odpowiedz #176 : Sierpieñ 21, 2012, 08:10:57 »

Tak w Jaroszówce juz zaczeto hodowle pó³krwi ..poza kilkoma klaczami reszta bedziê kierowana do rasy ma³opolskiej..
Ale..jesli kto¶ chcia³by wydzierzawiæ nasze klacze xx dla potomstwa xx to pomoge w takich ustaleniach..ja sam jestem hodowca folblutów i trzymam je w Jaroszówce ..jestem na gg 25726014
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #177 : Sierpieñ 21, 2012, 08:50:02 »

Czemu akurat przed¶wity ?!
mors
U¿ytkownik

« Odpowiedz #178 : Sierpieñ 21, 2012, 14:51:41 »

W takim razie oczekuje pomys³ów..jesli nie Furioso Przedswity ,czy North Star to co? i nie chodzi mi o produkcje koni na jeden raz tylko o trwa³y rozwój hodowli..
Maea
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 70

« Odpowiedz #179 : Sierpieñ 21, 2012, 18:10:45 »

Ja bardzo jestem ciekawa Waszych (forumowiczów) propozycji na klacze pe³nej krwi. Wiem, ¿e wiele osób ma ogromne do¶wiadczenie i na pewno Wasze wypowiedzi bêd± mieæ du¿± warto¶æ merytoryczn± - jako to m³ode pokolenie chêtnie bym przeczyta³a, jakie macie zdanie na ten temat

Dobranie ogiera xx do klaczy xo to problem - ale czy wymagania co do klaczy xx do tworzenia xo s± takie same jak do ogiera? Czego wymagaæ po takich pierwszych kojarzeniach?
Jak dla mnie - trochê laickim okiem - naturalnym wyborem by³yby ogiery z dolewem czystej krwi - ciekawy by³by Kamp, Nort, Jasny Poranek, Aspan, pomy¶la³abym tak¿e o czym¶ po Emetycie - wg mnie powinien to byæ ogier typowy, dobry ruchowo, mo¿liwe o lekko orientalnej urodzie, skoczny. Kamp wydaje siê byæ ciekawy, bo na matkach udorskich (dobrze to odmieniam?) - czy jak kto woli - z Udorza, które s± zaawansowane w pe³n± krew - wiêkszo¶æ po Empiku, wyszed³ ciekawy Sentender, Sabatina, która dobrze pokaza³a siê na ZT - chyba nawet na tym forum czyta³am pozytywne opinie nt. tej klaczy.

Bardzo jestem ciekawa Waszego g³osu w tej sprawie
Strony: 1 ... 10 11 [12] 13 14 15 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: