jasiek, przepraszam, powinnam dodaæ "
", by zabrzmia³o to inaczej. Musisz mi uwierzyæ, ¿e nie mia³am zamiaru zabrzmieæ konfrontacyjnie, pretensjonalnie, wyzywaj±co, czy jakkolwiek inaczej. Bardzo mi³o, ¿e podzieli³e¶ siê tak± informacj±, jednak¿e musisz przyznaæ, ¿e mog³a byæ ona rozpowszechniona z³o¶liwie albo cokolwiek. Nie jest to informacja bazowana na oficjalnych danych, wiêc pozostaje wy³±cznie opini±. Nie chodzi tu o moje wierzenie b±d¼ nie!
Po prostu - trzymajmy siê faktów.
hmmm, o proszê! I mamy tu idealny przyk³ad niewykorzystanego potencja³u. W ka¿dym b±d¼ razie mimo ¿e nie do koñca trafi³am, chyba wiadomo o co mi chodzi?
(co do Faworyta)
W Walewicach maj±c do wyboru Frazesa i Haracza wybra³abym pierwszego, zw³aszcza, ¿e w poprzednich sezonach stanowi³y w podobnych cenach (podwy¿ki by³y od... 2008/09?). Katon i Ebonit to kasztany
¯artujê oczywi¶cie. Mo¿e nale¿y tu siê dopatrywaæ polityki Janowa - ¿eby doj¶æ do oferty ogierów pó³krwi trzeba siê naklikaæ mocno na ich stronie, a oba te ogiery startowa³y, wiêc zapewne dostêpne by³o tylko nasienie... aktualnie nie jestem w stanie nawet znale¼æ informacji o tym, jakich ogierów nasienie maj± pobrane (bo jako¶ uda³o mi siê doj¶æ do informacji o ogierach dostêpnych w tym sezonie)... kiedy¶ uda³o mi siê znale¼æ dokument, który zawiera³ takie informacje, ale chyba nie powtórzê ju¿ tego sukcesu...? Nie mam pojêcia, naprawdê. Ebonit drobniutki, 160 cm, nie by³ dostêpny na punkcie...
I co¶ musia³o sk³oniæ hodowcê do tego, by daæ mu (Huzarowi) dobre matki, daæ mu szansê. Bêdê siê upieraæ przy tym sporcie
I faktycznie. ¬rebaki po nim s± bardzo fajne
Nied³ugo chyba bêdzie pierwsza tura potomków do zajazdki?.. Pewnie te¿ jakie¶ klacze pójd± do ZT... Przekonamy siê dok³adnie, ile jest wart jako reproduktor.
bask dok³adnie te hordy ogierów z ocenami dostatecznymi chcia³am zawrzeæ w "licencje powinny byæ przydzielane bardziej rygorystycznie". U nas przy po³±czeniu zak³ad + sport jest zawsze opcja pobrania nasienia. W Niemczech znowu wystêpuje ta "konsolidacja genów", widzimy ich wynik w postaci ogiera i byæ mo¿e faktycznie jest o wiele ³atwiej. Poza tym oni maj± rynek. My nie bardzo.
Ja osobi¶cie wola³abym kryæ albo ogierem typu Top Gun (strasznie siê na niego uwziê³am!) - sprawdzony w sporcie i hodowli, albo takim Dionizosem (ZT i sport, a do tego ciekawy rodowód).
Bardzo siê cieszê, ¿e uda³o "mi" siê sprowokowaæ dyskusjê
PS.: Z góry przepraszam za b³êdy sk³adniowe, jêzykowe i jakiekolwiek mi siê przytrafi±. Mia³am mocno intensywny dzieñ i dopad³o mnie zmêczenie