jasiek, przepraszam, powinnam dodaĂŚ "

", by zabrzmia³o to inaczej. Musisz mi uwierzyÌ, ¿e nie mia³am zamiaru zabrzmieÌ konfrontacyjnie, pretensjonalnie, wyzywaj¹co, czy jakkolwiek inaczej. Bardzo mi³o, ¿e podzieli³eœ siê tak¹ informacj¹, jednak¿e musisz przyznaÌ, ¿e mog³a byÌ ona rozpowszechniona z³oœliwie albo cokolwiek. Nie jest to informacja bazowana na oficjalnych danych, wiêc pozostaje wy³¹cznie opini¹. Nie chodzi tu o moje wierzenie b¹dŸ nie!

Po prostu - trzymajmy siĂŞ faktĂłw.
hmmm, o proszĂŞ! I mamy tu idealny przykÂład niewykorzystanego potencjaÂłu. W kaÂżdym bÂądÂź razie mimo Âże nie do koĂąca trafiÂłam, chyba wiadomo o co mi chodzi?

(co do Faworyta)
W Walewicach majÂąc do wyboru Frazesa i Haracza wybraÂłabym pierwszego, zwÂłaszcza, Âże w poprzednich sezonach stanowiÂły w podobnych cenach (podwyÂżki byÂły od... 2008/09?). Katon i Ebonit to kasztany

¯artujê oczywiœcie. Mo¿e nale¿y tu siê dopatrywaÌ polityki Janowa - ¿eby dojœÌ do oferty ogierów pó³krwi trzeba siê naklikaÌ mocno na ich stronie, a oba te ogiery startowa³y, wiêc zapewne dostêpne by³o tylko nasienie... aktualnie nie jestem w stanie nawet znaleŸÌ informacji o tym, jakich ogierów nasienie maj¹ pobrane (bo jakoœ uda³o mi siê dojœÌ do informacji o ogierach dostêpnych w tym sezonie)... kiedyœ uda³o mi siê znaleŸÌ dokument, który zawiera³ takie informacje, ale chyba nie powtórzê ju¿ tego sukcesu...? Nie mam pojêcia, naprawdê. Ebonit drobniutki, 160 cm, nie by³ dostêpny na punkcie...
I coÂś musiaÂło skÂłoniĂŚ hodowcĂŞ do tego, by daĂŚ mu (Huzarowi) dobre matki, daĂŚ mu szansĂŞ. BĂŞdĂŞ siĂŞ upieraĂŚ przy tym sporcie

I faktycznie. ÂŹrebaki po nim sÂą bardzo fajne

NiedÂługo chyba bĂŞdzie pierwsza tura potomkĂłw do zajazdki?.. Pewnie teÂż jakieÂś klacze pĂłjdÂą do ZT... Przekonamy siĂŞ dokÂładnie, ile jest wart jako reproduktor.
bask dok³adnie te hordy ogierów z ocenami dostatecznymi chcia³am zawrzeÌ w "licencje powinny byÌ przydzielane bardziej rygorystycznie". U nas przy po³¹czeniu zak³ad + sport jest zawsze opcja pobrania nasienia. W Niemczech znowu wystêpuje ta "konsolidacja genów", widzimy ich wynik w postaci ogiera i byÌ mo¿e faktycznie jest o wiele ³atwiej. Poza tym oni maj¹ rynek. My nie bardzo.
Ja osobiÂście wolaÂłabym kryĂŚ albo ogierem typu Top Gun (strasznie siĂŞ na niego uwziĂŞÂłam!) - sprawdzony w sporcie i hodowli, albo takim Dionizosem (ZT i sport, a do tego ciekawy rodowĂłd).
Bardzo siĂŞ cieszĂŞ, Âże udaÂło "mi" siĂŞ sprowokowaĂŚ dyskusjĂŞ

PS.: Z góry przepraszam za b³êdy sk³adniowe, jêzykowe i jakiekolwiek mi siê przytrafi¹. Mia³am mocno intensywny dzieù i dopad³o mnie zmêczenie