FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Kwiecień 16, 2025, 15:22:35 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Awans/Vis Versa  (Przeczytany 6948 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
ar...?
UÂżytkownik

« : Grudzień 11, 2011, 20:37:07 »

PoszukujĂŞ opinii o potomstwie tego ogiera.
hmmm
UÂżytkownik

« Odpowiedz #1 : Grudzień 11, 2011, 20:48:32 »

W Janowie bardzo sobie chwalÂą ten rocznik po Awansie. G³ówny hodowca JP powiedziaÂł, Âże zdecydowanie najlepsze Âźrebaki po nim byÂły w ostatnim sezonie. Sam mam po nim ogierka od Hierarchii po Hebab, niestety nie mam jego aktualnego zdjĂŞcia, jak coÂś mogĂŞ jakieÂś wstawiĂŚ za tydzieĂą  
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #2 : Grudzień 11, 2011, 20:53:39 »

Chetnie poczekam.
Jestem ciekawa co przekazuje, czego nie, na co zwracaĂŚ uwagĂŞ.
Iza90
UÂżytkownik

« Odpowiedz #3 : Grudzień 11, 2011, 20:55:30 »

Ja miaÂłam dwa konie po nim od folblutek. Oba proste na nogach (klaczka trochĂŞ szablaste tyÂły po matce). Ogierek czyÂściutki w RTG, sprzedany do WKKW. Klaczka z bardzo dobrym ruchem, na wiosnĂŞ zacznie startowaĂŚ w ujeÂżdÂżeniu. Ogierek teÂż pewnie coÂś pĂłjdzie w nastĂŞpnym roku. Wydaje mi siĂŞ, Âże Awans poprawiÂł nogi, grzbiet, moÂże trochĂŞ szyje. No i przede wszystkim Âświetny charakter - bardzo do ludzi, nawet od klaczy "ludojadki" ogierek bardzo przyjemny charakterek. A poza tym wyjdzie w praniu.
hmmm
UÂżytkownik

« Odpowiedz #4 : Grudzień 11, 2011, 20:59:07 »

MĂłj teÂż charakter ma dobry, choĂŚ u mnie wszystkie konie spokojne, lgnÂące do ludzi, pewnie dlatego, Âże za mocno rozpieszczane przez wszystkich  Spoko
W Janowie pamiĂŞtam, Âże Âźrebaki w fajnym typie z dobrymi szyjami. MĂłj ogierek bardzo szybko roÂśnie, chyba juÂż nawet przerĂłsÂł rocznÂą Elegancje po arabie, choĂŚ ona doœÌ drobna. 
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #5 : Grudzień 11, 2011, 21:00:22 »

Bardzo Wam dziĂŞkujĂŞ
A orientujecie siĂŞ czy Awans byÂł w treningu sportowym ? StartowaÂł ?
hmmm
UÂżytkownik

« Odpowiedz #6 : Grudzień 11, 2011, 21:01:43 »

Na pewno skakaÂł kiedyÂś na pokazie w BiaÂłce.
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #7 : Grudzień 11, 2011, 21:16:14 »

iza90
Nie masz przypadkiem aktualnych zdjĂŞĂŚ zootechnicznych klaczy ?
Iza90
UÂżytkownik

« Odpowiedz #8 : Grudzień 11, 2011, 22:01:00 »

Niestety, nie byÂło okazji w tym roku jej fociĂŚ. Na pewno bĂŞdĂŞ jakieÂś robiĂŚ na wiosnĂŞ.
maciejka.14
UÂżytkownik

« Odpowiedz #9 : Grudzień 12, 2011, 08:54:26 »

Ja teÂż Awansa bardzo sobie chwalĂŞ, u klaczki ktĂłra u mnie siĂŞ urodziÂła (Emia Ma-Wi, fotki w Bazie) bardzo poprawiÂł szyjĂŞ, ruch, dodaÂł kalibru i "zÂłagodziÂł" charakter, uwaÂżam Âże jest wartym uwagi ogierem, z resztÂą w Janowie kolejny sezon kryĂŚ bĂŞdzie, wiĂŞc to chyba o czymÂś Âświadczy.
A z tego co tu czytam, to praktycznie u wszystkich forumowiczĂłw, ktĂłrzy go uÂżyli poprawiÂł podobne cechy.
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #10 : Grudzień 12, 2011, 09:41:44 »

DziĂŞkujĂŞ
Pozytywnym zaskoczeniem dla mnie jest to, Âże piszecie Âże ogier daje konie na db spodzie. iza90 a jak Ci siĂŞ jeÂździ na mÂłodej ?
Iza90
UÂżytkownik

« Odpowiedz #11 : Grudzień 12, 2011, 18:03:20 »

Na razie dostaÂła czas (trochĂŞ mi pewna trenerka "namieszaÂła w gÂłowie" i coraz mniej chĂŞtnie wsiadam na 3 latki), pracuje w rĂŞku i jestem z niej bardzo zadowolona no i fajnie siĂŞ rusza, luÂźna Âłopatka, idzie do gĂłry, szybkie tylne nogi. Chody boczne to dla niej buÂłka z masÂłem. Jedyne co mi siĂŞ w niej nie podoba to maÂłe kopyta, ale to raczej "zwalam" na mamusiĂŞ. Mam tylko nadziejĂŞ, Âże pod siodÂłem bĂŞdzie rĂłwnie dobrze
Mustafa 64
UÂżytkownik

« Odpowiedz #12 : Grudzień 20, 2011, 12:16:48 »

DzieĂą Dobry.
O AWANSIE mogĂŞ powiedzieĂŚ wszystko co najlepsze,prĂłbowaÂłem go osobiÂście pod siodÂłem i w zaprzĂŞgu.
Mo¿e œmia³o chodziÌ w teren razem z innymi koùmi ,nie boi siê nowych okolicznoœci , w lesie idzie równo do przodu, czu³em siê na nim pewnie mimo ¿e je¿d¿ê krótko i raczej s³abo.
W zaprzĂŞgu chodzÂł w Sierakowicach i w BiaÂłce, jak go odbieraÂłem to akurat byÂł w sankach .
Najbardzej ceniĂŞ w nim charakter (pod wzglĂŞdem rekreacyjnoÂści), ruch pod siodÂłem w terenie(reakcja na pomoce,odwaga),z wyglÂądu szyja i osadzenie ogona.
SÂłabe sÂą kopyta (niskie wysklepienie)oraz nogi ,prawa wyglÂąda jak po kontuzji(odchylona ,czasem kulejÂąca).
Mimo to nie widziaÂłem lepszego ogiera i mam nadziejĂŞ Âże bĂŞdzie u nas od maja , wtedy ponowiĂŞ poszukiwania zawodnika  do treningĂłw i  startĂłw ,a wczeÂśniej do fachowej pomocy przy budowie parkuru i czworoboku.
Obiekty te chciaÂłbym usytuowaĂŚ w lesie tak aby zachowaĂŚ najbardziej okazaÂłe dĂŞby.
Przy stanĂłwce prawdziwy francuz ,delikatny i cierpliwy, nie wymaga kieÂłznania ,na pastwisku chodzi ze wszystkimi koĂąmi, nigdy nie kopniĂŞty ani zadrapany .
duke
UÂżytkownik

« Odpowiedz #13 : Grudzień 20, 2011, 12:30:45 »

w biaÂłce  chodziÂł L wkkw, ale wiecznie miaÂł jakies problemy ze zdrowiem
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #14 : Grudzień 20, 2011, 17:47:51 »

DziĂŞkujĂŞ duke.
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: