ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« : Grudzień 11, 2011, 20:37:07 » |
|
PoszukujĂŞ opinii o potomstwie tego ogiera.
|
|
|
|
|
|
|
hmmm
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 11, 2011, 20:48:32 » |
|
W Janowie bardzo sobie chwal¹ ten rocznik po Awansie. G³ówny hodowca JP powiedzia³, ¿e zdecydowanie najlepsze Ÿrebaki po nim by³y w ostatnim sezonie. Sam mam po nim ogierka od Hierarchii po Hebab, niestety nie mam jego aktualnego zdjêcia, jak coœ mogê jakieœ wstawiÌ za tydzieù
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 11, 2011, 20:53:39 » |
|
Chetnie poczekam. Jestem ciekawa co przekazuje, czego nie, na co zwracaĂŚ uwagĂŞ.
|
|
|
|
|
|
|
Iza90
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 11, 2011, 20:55:30 » |
|
Ja miaÂłam dwa konie po nim od folblutek. Oba proste na nogach (klaczka trochĂŞ szablaste tyÂły po matce). Ogierek czyÂściutki w RTG, sprzedany do WKKW. Klaczka z bardzo dobrym ruchem, na wiosnĂŞ zacznie startowaĂŚ w ujeÂżdÂżeniu. Ogierek teÂż pewnie coÂś pĂłjdzie w nastĂŞpnym roku. Wydaje mi siĂŞ, Âże Awans poprawiÂł nogi, grzbiet, moÂże trochĂŞ szyje. No i przede wszystkim Âświetny charakter - bardzo do ludzi, nawet od klaczy "ludojadki" ogierek bardzo przyjemny charakterek. A poza tym wyjdzie w praniu.
|
|
|
|
|
|
|
hmmm
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 11, 2011, 20:59:07 » |
|
Mój te¿ charakter ma dobry, choÌ u mnie wszystkie konie spokojne, lgn¹ce do ludzi, pewnie dlatego, ¿e za mocno rozpieszczane przez wszystkich  W Janowie pamiêtam, ¿e Ÿrebaki w fajnym typie z dobrymi szyjami. Mój ogierek bardzo szybko roœnie, chyba ju¿ nawet przerós³ roczn¹ Elegancje po arabie, choÌ ona doœÌ drobna.
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 11, 2011, 21:00:22 » |
|
Bardzo Wam dziĂŞkujĂŞ  A orientujecie siĂŞ czy Awans byÂł w treningu sportowym ? StartowaÂł ?
|
|
|
|
|
|
|
hmmm
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 11, 2011, 21:01:43 » |
|
Na pewno skakaÂł kiedyÂś na pokazie w BiaÂłce.
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 11, 2011, 21:16:14 » |
|
iza90 Nie masz przypadkiem aktualnych zdjĂŞĂŚ zootechnicznych klaczy ?
|
|
|
|
|
|
|
Iza90
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudzień 11, 2011, 22:01:00 » |
|
Niestety, nie byÂło okazji w tym roku jej fociĂŚ. Na pewno bĂŞdĂŞ jakieÂś robiĂŚ na wiosnĂŞ.
|
|
|
|
|
|
|
maciejka.14
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 12, 2011, 08:54:26 » |
|
Ja teÂż Awansa bardzo sobie chwalĂŞ, u klaczki ktĂłra u mnie siĂŞ urodziÂła (Emia Ma-Wi, fotki w Bazie) bardzo poprawiÂł szyjĂŞ, ruch, dodaÂł kalibru i "zÂłagodziÂł" charakter, uwaÂżam Âże jest wartym uwagi ogierem, z resztÂą w Janowie kolejny sezon kryĂŚ bĂŞdzie, wiĂŞc to chyba o czymÂś Âświadczy. A z tego co tu czytam, to praktycznie u wszystkich forumowiczĂłw, ktĂłrzy go uÂżyli poprawiÂł podobne cechy.
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudzień 12, 2011, 09:41:44 » |
|
DziĂŞkujĂŞ  Pozytywnym zaskoczeniem dla mnie jest to, Âże piszecie Âże ogier daje konie na db spodzie. iza90 a jak Ci siĂŞ jeÂździ na mÂłodej ?
|
|
|
|
|
|
|
Iza90
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #11 : Grudzień 12, 2011, 18:03:20 » |
|
Na razie dostaÂła czas (trochĂŞ mi pewna trenerka "namieszaÂła w gÂłowie" i coraz mniej chĂŞtnie wsiadam na 3 latki), pracuje w rĂŞku i jestem z niej bardzo zadowolona  no i fajnie siĂŞ rusza, luÂźna Âłopatka, idzie do gĂłry, szybkie tylne nogi. Chody boczne to dla niej buÂłka z masÂłem. Jedyne co mi siĂŞ w niej nie podoba to maÂłe kopyta, ale to raczej "zwalam" na mamusiĂŞ. Mam tylko nadziejĂŞ, Âże pod siodÂłem bĂŞdzie rĂłwnie dobrze 
|
|
|
|
|
|
|
Mustafa 64
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #12 : Grudzień 20, 2011, 12:16:48 » |
|
Dzieù Dobry. O AWANSIE mogê powiedzieÌ wszystko co najlepsze,próbowa³em go osobiœcie pod siod³em i w zaprzêgu. Mo¿e œmia³o chodziÌ w teren razem z innymi koùmi ,nie boi siê nowych okolicznoœci , w lesie idzie równo do przodu, czu³em siê na nim pewnie mimo ¿e je¿d¿ê krótko i raczej s³abo. W zaprzêgu chodz³ w Sierakowicach i w Bia³ce, jak go odbiera³em to akurat by³ w sankach . Najbardzej ceniê w nim charakter (pod wzglêdem rekreacyjnoœci), ruch pod siod³em w terenie(reakcja na pomoce,odwaga),z wygl¹du szyja i osadzenie ogona. S³abe s¹ kopyta (niskie wysklepienie)oraz nogi ,prawa wygl¹da jak po kontuzji(odchylona ,czasem kulej¹ca). Mimo to nie widzia³em lepszego ogiera i mam nadziejê ¿e bêdzie u nas od maja , wtedy ponowiê poszukiwania zawodnika do treningów i startów ,a wczeœniej do fachowej pomocy przy budowie parkuru i czworoboku. Obiekty te chcia³bym usytuowaÌ w lesie tak aby zachowaÌ najbardziej okaza³e dêby. Przy stanówce prawdziwy francuz ,delikatny i cierpliwy, nie wymaga kie³znania ,na pastwisku chodzi ze wszystkimi koùmi, nigdy nie kopniêty ani zadrapany .
|
|
|
|
|
|
|
duke
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #13 : Grudzień 20, 2011, 12:30:45 » |