FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 12:39:41 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Awans/Vis Versa  (Przeczytany 6748 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« : Grudzieñ 11, 2011, 20:37:07 »

Poszukujê opinii o potomstwie tego ogiera.
hmmm
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 253

« Odpowiedz #1 : Grudzieñ 11, 2011, 20:48:32 »

W Janowie bardzo sobie chwal± ten rocznik po Awansie. G³ówny hodowca JP powiedzia³, ¿e zdecydowanie najlepsze ¼rebaki po nim by³y w ostatnim sezonie. Sam mam po nim ogierka od Hierarchii po Hebab, niestety nie mam jego aktualnego zdjêcia, jak co¶ mogê jakie¶ wstawiæ za tydzieñ  
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #2 : Grudzieñ 11, 2011, 20:53:39 »

Chetnie poczekam.
Jestem ciekawa co przekazuje, czego nie, na co zwracaæ uwagê.
Iza90
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 718

« Odpowiedz #3 : Grudzieñ 11, 2011, 20:55:30 »

Ja mia³am dwa konie po nim od folblutek. Oba proste na nogach (klaczka trochê szablaste ty³y po matce). Ogierek czy¶ciutki w RTG, sprzedany do WKKW. Klaczka z bardzo dobrym ruchem, na wiosnê zacznie startowaæ w uje¿d¿eniu. Ogierek te¿ pewnie co¶ pójdzie w nastêpnym roku. Wydaje mi siê, ¿e Awans poprawi³ nogi, grzbiet, mo¿e trochê szyje. No i przede wszystkim ¶wietny charakter - bardzo do ludzi, nawet od klaczy "ludojadki" ogierek bardzo przyjemny charakterek. A poza tym wyjdzie w praniu.
hmmm
U¿ytkownik

« Odpowiedz #4 : Grudzieñ 11, 2011, 20:59:07 »

Mój te¿ charakter ma dobry, choæ u mnie wszystkie konie spokojne, lgn±ce do ludzi, pewnie dlatego, ¿e za mocno rozpieszczane przez wszystkich  Spoko
W Janowie pamiêtam, ¿e ¼rebaki w fajnym typie z dobrymi szyjami. Mój ogierek bardzo szybko ro¶nie, chyba ju¿ nawet przerós³ roczn± Elegancje po arabie, choæ ona do¶æ drobna. 
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #5 : Grudzieñ 11, 2011, 21:00:22 »

Bardzo Wam dziêkujê
A orientujecie siê czy Awans by³ w treningu sportowym ? Startowa³ ?
hmmm
U¿ytkownik

« Odpowiedz #6 : Grudzieñ 11, 2011, 21:01:43 »

Na pewno skaka³ kiedy¶ na pokazie w Bia³ce.
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #7 : Grudzieñ 11, 2011, 21:16:14 »

iza90
Nie masz przypadkiem aktualnych zdjêæ zootechnicznych klaczy ?
Iza90
U¿ytkownik

« Odpowiedz #8 : Grudzieñ 11, 2011, 22:01:00 »

Niestety, nie by³o okazji w tym roku jej fociæ. Na pewno bêdê jakie¶ robiæ na wiosnê.
maciejka.14
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 108

« Odpowiedz #9 : Grudzieñ 12, 2011, 08:54:26 »

Ja te¿ Awansa bardzo sobie chwalê, u klaczki która u mnie siê urodzi³a (Emia Ma-Wi, fotki w Bazie) bardzo poprawi³ szyjê, ruch, doda³ kalibru i "z³agodzi³" charakter, uwa¿am ¿e jest wartym uwagi ogierem, z reszt± w Janowie kolejny sezon kryæ bêdzie, wiêc to chyba o czym¶ ¶wiadczy.
A z tego co tu czytam, to praktycznie u wszystkich forumowiczów, którzy go u¿yli poprawi³ podobne cechy.
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #10 : Grudzieñ 12, 2011, 09:41:44 »

Dziêkujê
Pozytywnym zaskoczeniem dla mnie jest to, ¿e piszecie ¿e ogier daje konie na db spodzie. iza90 a jak Ci siê je¼dzi na m³odej ?
Iza90
U¿ytkownik

« Odpowiedz #11 : Grudzieñ 12, 2011, 18:03:20 »

Na razie dosta³a czas (trochê mi pewna trenerka "namiesza³a w g³owie" i coraz mniej chêtnie wsiadam na 3 latki), pracuje w rêku i jestem z niej bardzo zadowolona no i fajnie siê rusza, lu¼na ³opatka, idzie do góry, szybkie tylne nogi. Chody boczne to dla niej bu³ka z mas³em. Jedyne co mi siê w niej nie podoba to ma³e kopyta, ale to raczej "zwalam" na mamusiê. Mam tylko nadziejê, ¿e pod siod³em bêdzie równie dobrze
Mustafa 64
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 23

« Odpowiedz #12 : Grudzieñ 20, 2011, 12:16:48 »

Dzieñ Dobry.
O AWANSIE mogê powiedzieæ wszystko co najlepsze,próbowa³em go osobi¶cie pod siod³em i w zaprzêgu.
Mo¿e ¶mia³o chodziæ w teren razem z innymi koñmi ,nie boi siê nowych okoliczno¶ci , w lesie idzie równo do przodu, czu³em siê na nim pewnie mimo ¿e je¿d¿ê krótko i raczej s³abo.
W zaprzêgu chodz³ w Sierakowicach i w Bia³ce, jak go odbiera³em to akurat by³ w sankach .
Najbardzej ceniê w nim charakter (pod wzglêdem rekreacyjno¶ci), ruch pod siod³em w terenie(reakcja na pomoce,odwaga),z wygl±du szyja i osadzenie ogona.
S³abe s± kopyta (niskie wysklepienie)oraz nogi ,prawa wygl±da jak po kontuzji(odchylona ,czasem kulej±ca).
Mimo to nie widzia³em lepszego ogiera i mam nadziejê ¿e bêdzie u nas od maja , wtedy ponowiê poszukiwania zawodnika  do treningów i  startów ,a wcze¶niej do fachowej pomocy przy budowie parkuru i czworoboku.
Obiekty te chcia³bym usytuowaæ w lesie tak aby zachowaæ najbardziej okaza³e dêby.
Przy stanówce prawdziwy francuz ,delikatny i cierpliwy, nie wymaga kie³znania ,na pastwisku chodzi ze wszystkimi koñmi, nigdy nie kopniêty ani zadrapany .
duke
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 273

« Odpowiedz #13 : Grudzieñ 20, 2011, 12:30:45 »

w bia³ce  chodzi³ L wkkw, ale wiecznie mia³ jakies problemy ze zdrowiem
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #14 : Grudzieñ 20, 2011, 17:47:51 »

Dziêkujê duke.
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj