FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 13:44:19 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 [2] 3 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Przysz³o¶æ hodowli koni rasy m³p  (Przeczytany 17183 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #15 : Kwiecieñ 28, 2008, 17:56:35 »

mo¿liwe, moja te¿ nie ma i te¿ do dotacji jeste be
tzn bardziej mi chodzilo o ogolna sytuacje, polskiej hodowli dotacji itd.

a oto przyk³ad jak nie wolno promowaæ m³p - og³oszenie o czempionacie Bia³ka 2007, KP 5/07

zgroza, wygl±da to tak jakby kto¶ wybra³ zdjêcie w ostatniej chwili - jakby brakowa³o urodziwych i M£ODYCH koni.
bindwald
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 23

« Odpowiedz #16 : Maj 20, 2010, 18:55:47 »

strona niemiecka koni AA
www.zsaa.org
duke
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 273

« Odpowiedz #17 : Maj 20, 2010, 19:12:19 »

a wiesz przynajmniej jaki to koñ? skoro krytykujesz plakat
Iza90
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 718

« Odpowiedz #18 : Maj 20, 2010, 19:12:46 »

Co to za koñ?
boswell
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 466

« Odpowiedz #19 : Maj 20, 2010, 19:24:04 »

krytykowac kazdemu wolno
a koñ? co za róznica-w porównaniu z niektórymi ze strony z linku wyglada jak do woza....Na plakacie nikt nie patrzy w rodowód tylko fot. ma ³apaæ za oko, zachecaæ..
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #20 : Maj 20, 2010, 19:31:45 »

duke
Rych³o w czas, ¿e¶ siê obudzi³ widzê  

Lubañ ?
Zreszt± co to za róznica, moim zdaniem na tym akurat zdjêciu ten koñ wyszed³ jak ¶l±zak, z jakim¶ koziñcem, czy miekk± nog±.
Na plakaty powinny trafiaæ po prostu bardziej udane zdjêcia, bo plakat ma zachêciæ do wziêcia udzia³u w imprezie. Ka¿dego konia mo¿na skrzywdziæ "udanym" zdjêciem.
Nie mo¿na by³o daæ zdjecia  Mantry w obiektywie p. Raczkowskiej ? Lub podobnego ?

http://pzhkm.pl/images/stories/klacze-polkrwi-kur5.jpg

Nie ma siê czym burzyæ, nie mo¿na ju¿ wymagaæ odrobiny estetyki ?  Z politowaniem
Bardzo lubie ma³opolaki, ale spójrz jakie foldery, kalendarze maj± konie niemeickie. Tam nawet najgorszy ogier jest na zdjeciu wyb³yszcony, zapleciony. A¿ mi³o popatrzeæ.

boswell
zgadzam siê w 100%
duke
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 273

« Odpowiedz #21 : Maj 20, 2010, 19:58:53 »

to nie Mantra tylko Honda to po 1
po 2 za zdjęcia Raczkowskiej i reszty do takich reklam trzeba słono płacić,a to jest zdj fotografa z KP w którym ta reklama była zamieszczona, naniesiony tekst i rozjaśnienie popsuły efekt tego zdj całkowicie,wiem co mówię bo mam je w normalnych kolorach
a po 3
to Jung jeden z nielicznej grupy koni młp który chodził w ostatnich czasach konkursy GP w skokach więc jak najbardziej nadaje sie na reklamę,bo niektórzy maja dość cukierkowych pięknych koni które użytkowo często się nie sprawdzają

u nas ludzie starej daty a taka jest większość zajmująca sie hodowla nie przywiązuje do zdj uwagi, i dopuki młodzi ludzie nie będą o to dbac i walczyc nic sie nie zmieni,

jakis niewyspany jestem i nie ogarnąłem że  to stara spr:d
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #22 : Maj 21, 2010, 08:37:28 »

to nie Mantra tylko Honda to po 1
Tego nie mog³am wiedzieæ, bo przekonanie ¿e to Mantra wziê³am z artyku³u KP gdzie je zamieszczono i tak podpisano.

a po 3
to Jung jeden z nielicznej grupy koni m³p który chodzi³ w ostatnich czasach konkursy GP w skokach wiêc jak najbardziej nadaje sie na reklamê,bo niektórzy maja do¶æ cukierkowych piêknych koni które u¿ytkowo czêsto siê nie sprawdzaj±

To je¶li skaka³ czemu nie daæ zdjêcia w skoku ? Bo niestety nikt po takim zdjêciu tego by siê chyba nie domy¶li³

u nas ludzie starej daty a taka jest wiêkszo¶æ zajmuj±ca sie hodowla nie przywi±zuje do zdj uwagi, i dopuki m³odzi ludzie nie bêd± o to dbac i walczyc nic sie nie zmieni,

I dlatego trzeba walczyæ, samo siê nie zmieni. Zreszt± te zmiany nie wymagaj± nie wiadomo jakich nak³adów, a mog± daæ ¶wietny efekt.
Ja bym bardzo chcia³a, ¿eby koñ ma³opolski brzmia³o dumnie ! A znam takich dla których jest uciele¶nieniem wszytskiego co najgorsze...
bindwald
U¿ytkownik

« Odpowiedz #23 : Maj 21, 2010, 08:44:17 »

Dumnie!!! jak juz pisalem naszego zameldowali jako Kwlpk poniewaz takiej rasy nie maja w indeksie . ato chyba sprawa PZHKM aby zglosic w zagranicznych zwiazkach o istnieniu rasy°°°°
AleksandraAlicja
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 129

« Odpowiedz #24 : Maj 21, 2010, 13:50:45 »

A zg³osi³e¶ w PZHKM o tym fakcie?
bindwald
U¿ytkownik

« Odpowiedz #25 : Maj 21, 2010, 19:10:27 »

nie jestem czlonkiem i nie wiem z kim sie tam dogadac!!
u nas ta sprawa jest swieza bo przed miesiacem nasz zostal zameldowany  i musimy cos zrobic
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #26 : Maj 21, 2010, 19:20:37 »

A to nie sprawa WBFSH i PZHK ?

WBFSH zaproponowa³o dla rasy skrót MALOP, wiecej mozna przeczytaæ tutaj:

http://www.wbfsh.org/?GB/News/2010/2010(x5x)02(x5x)25%20Studbook%20reference%20list.aspx
bindwald
U¿ytkownik

« Odpowiedz #27 : Maj 21, 2010, 19:43:47 »

dziekuje ale ja po angielsku nie czytaty!!!  Chichot
bindwald
U¿ytkownik

« Odpowiedz #28 : Maj 21, 2010, 19:52:43 »

dobrze ze comp ma tlumacza
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #29 : Maj 21, 2010, 19:56:30 »

Generalnie to jest propozycja WBFSH, co do skrótów rasowych, "numeru konia" (oryginalnie unique equine live number= czyli mniej wiecej niepowtarzalny numer przy¿yciowy konia).
Do 1 marca PZHK mia³o czas na uzupe³nienie/modyfikacjê propozycji.
Uzupe³niona lista mia³a nastêpnie trafiæ do FEI
Strony: 1 [2] 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: