FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 17:56:52 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 [2] 3 4 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: ZT dla klaczy 2012  (Przeczytany 25017 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
montana
Administrator
U¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 1575

« Odpowiedz #15 : Pa¼dziernik 07, 2012, 09:46:04 »

mo¿e S³awek D. ?

Ja by³am tylko na pzhk.pl na listê zerkn±æ http://pzhk.pl/wp-content/uploads/ZT_2012_klacze-Boguslawice_3-kwalifikacje.pdf
S³awek D.
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 186

« Odpowiedz #16 : Pa¼dziernik 08, 2012, 20:40:52 »

Tak by³em, ale nie mia³em za bardzo czasu ogladaæ stawki koni jakie przyjecha³y do Bogus³awic, napewno bardzo dobrze zapowida siê Elen Gray i z tego co s³ysza³em gniada klacz SP Pana Stasiuka (imienia nie pamietam).
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #17 : Pa¼dziernik 08, 2012, 20:43:41 »

Ja Ellen widzia³am w Zbyszko - skacze fantastycznie, ruchowo te¿ jest bardzo dobra. Fajna stawka, mam nadzieje ze uda mi sie dotrzeæ na próbê
Bari
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 22

« Odpowiedz #18 : Pa¼dziernik 21, 2012, 10:51:56 »

Muszê sprostowaæ, w KJ Zbyszko skaka³a Elisee Grey.
julia
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 38

« Odpowiedz #19 : Pa¼dziernik 21, 2012, 17:19:15 »

Stawka jak stawka,ani lepsza ani gorsza.Najwa¿niejsze aby nie by³o tak jak na ostatnim turnusie w Bogus³awicach ,gdzie wygra³a klacz z 65 pkt bon(bez prawa wpisu do ksiegi) a ponadto  bêd±ca w³asno¶ci± klubu ZBYSZKO a pani testuj±ca konie Teresa Tomaszewska i cale ³ódzkie towarzystwo wzajemnej adoracji jest mocno zwi±zane z królikiem.  ¯eby by³o ¶mieszniej i ¿eby ukazaæ kompetencje i przydatno¶æ  naszej dresazystki jako je¼d¼ca testuj±cego(ciekawe gdzie i kto hoduje konie do dresazu i po co komu je¼dziec od koni dresazowych jako testuj±cy konie-chyba aby roz¶mieszyæ kogo¶) trzecie miejsce zajê³a klacz dotacyjna.Tego rodzaju testy ,gdzie ostatecznie decyduj± noty jedynego je¼d¼ca testowego jednej dyscypliny -  oraz brak  ocen kierownika zak³adu w przeciwieñstwie do np testów  dla ogierów gdzie powo³uje siê dwóch je¼d¼ców - to zwykle marnotrawstwo ¶rodków europejskich i pañstwowych i prywatnych i czasu wszystkich -zarówno hodowców, testuj±cych jak i obserwatorow.Wyniki s± ca³kowicie niemiarodajnie i nie maja ¿adnej warto¶ci.
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #20 : Pa¼dziernik 21, 2012, 23:40:51 »

julia
Ta dotacyjna klacz w niedawnym Czempionacie w wolnych skokach uzyska³a 2 ocene w stawce 30 koni....
julia
U¿ytkownik

« Odpowiedz #21 : Pa¼dziernik 22, 2012, 15:28:27 »

Je¶li chodzi o czempionat w skokach luzem to z do¶æ interesuj±cej inicjatywy, w tym roku  zrobiono po¶miewisko.Klacze przedswitowskie wszystko wygrywaj± i to jedna z nich ju¿ by³a prze¶wietlon± na zak³adzie na dodatek ,ale  Szok po prostu trzeba sêdziów rozliczyæ z tego za kilka lat.Opisywaæ systematycznie, konkretnie i imiennie  kto sêdziuje ,gdzie i jak i przypominaæ je¶li brak potwierdzenia w wysokim sporcie danego konia .Czy kto¶ wyobra¿a sobie przed¶wity choæby na poziomie n klasy w dzisiejszym sporcie?Trzeba zacz±æ przyzwyczajaæ sêdziów do brania odpowiedzialno¶ci  za oceny, które stawiaj± i zacz±æ w koñcu usuwaæ niedouczonych teoretyków i nierzetelnych sêdziów.
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #22 : Pa¼dziernik 22, 2012, 18:58:14 »

Na czempionacie u¿ytkowym ocenia siê tu i teraz. Tak samo na trójkacie czy na p³ycie. Sianie plotek na temat zdrowia tego czy owego konia na publicznym forum jest conajmniej niesmaczne ? A mo¿e to zwyczajna zazdro¶æ - w koñcy klacze E w kategoriach pokazowo-m³odzie¿owych zgarnê³y wszystko co by³o mo¿na.
julia
U¿ytkownik

« Odpowiedz #23 : Pa¼dziernik 22, 2012, 22:31:00 »

Na czempionacie u¿ytkowym ocenia siê tu i teraz. Tak samo na trójkacie czy na p³ycie.
to jest tylko frazes,slepe powtarzanie frazesow na powazne forum niczego nie wnosi

Sianie plotek na temat zdrowia tego czy owego konia na publicznym forum jest conajmniej niesmaczne ?
gdzie ty dostrzeglas sianie plotek o zdrowiu?dobrze sie czujesz,ar..?

A mo¿e to zwyczajna zazdro¶æ - w koñcy klacze E w kategoriach pokazowo-m³odzie¿owych zgarnê³y wszystko co by³o mo¿na.
nie musisz podlizywac sie wszem i owem.kup  przeswitke,wez dotacje moze dorosniesz
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #24 : Pa¼dziernik 22, 2012, 22:40:59 »

Co do zdrowia
Klacze przedswitowskie wszystko wygrywaj± i to jedna z nich ju¿ by³a prze¶wietlon± na zak³adzie na dodatek ,ale  Szok

Podlizywaæ? £o mamo nie¼le Ciê ponios³o. Ja otwarcie mówiê o swojej antypatii w stosunku do przed¶witów. Nie przeszkadza mi to w podziwianiu osi±gniêæ innych, którzy hodowlê opeiraj± w³a¶nie na takich klaczach - ¯abno, Pani Idzik, Pan Zuber. Rozumiem, ¿e szczery, bezinteresowny podziw jest dla Ciebie pojêciem obcym?
julia
U¿ytkownik

« Odpowiedz #25 : Pa¼dziernik 22, 2012, 23:48:27 »

Co do zdrowia
Klacze przedswitowskie wszystko wygrywaj± i to jedna z nich ju¿ by³a prze¶wietlon± na zak³adzie na dodatek ,ale  Szok
przeswietlone=obejrzane,ocenione,obskakane

Podlizywaæ? £o mamo nie¼le Ciê ponios³o. Ja otwarcie mówiê o swojej antypatii w stosunku do przed¶witów. Nie przeszkadza mi to w podziwianiu osi±gniêæ innych, którzy hodowlê opeiraj± w³a¶nie na takich klaczach - ¯abno, Pani Idzik, Pan Zuber. Rozumiem, ¿e szczery, bezinteresowny podziw jest dla Ciebie pojêciem obcym?

Podziw jest na parkurze . na p³ycie i na ostatnim czempionacie w wolnych skokach  to jest oszukiwanie hodowców
brumby
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 318

« Odpowiedz #26 : Pa¼dziernik 23, 2012, 09:46:17 »

ciekawe gdzie i kto hoduje konie do dresazu i po co komu je¼dziec od koni dresazowych jako testuj±cy konie-chyba aby roz¶mieszyæ kogo¶
Na przyk³ad panowie Makowski, Mazurek i Sa³acki i maj± w tej dziedzinie spore ju¿ osiagniêcia, mimo ¿e to dzia³ hodowli w naszych warunkach znacznie trudniejszy ni¿ hodowla koni skokowych. Warto pamiêtaæ te¿, ¿e tylko dresa¿y¶ci jako jedyni z naszych je¼d¼ców uzyskali kwalifikacje na IO, naszym skoczkom nie uda siê to nawet w ciagu najblizszych o¶miu lat. W rankingu WBFSH niedawno najwy¿ej sklasyfikowanym startuj±cym reproduktorem na ¶wiecie w dyscyplinie uje¿d¿enia by³ ... wyhodowany w Polsce Ekwador. Roz¶mieszyæ kogo¶ mo¿na naj³atwiej wypisuj±c takie teksty, jak Twoje.
Tego rodzaju testy ,gdzie ostatecznie decyduj± noty jedynego je¼d¼ca testowego jednej dyscypliny -  oraz brak  ocen kierownika zak³adu w przeciwieñstwie do np testów  dla ogierów gdzie powo³uje siê dwóch je¼d¼ców - to zwykle marnotrawstwo ¶rodków europejskich i pañstwowych i prywatnych i czasu wszystkich -zarówno hodowców, testuj±cych jak i obserwatorow.Wyniki s± ca³kowicie niemiarodajnie i nie maja ¿adnej warto¶ci.
Mimo wszystko maj±, bo zawsze warto¶ci± sam± w sobie jest mozliwo¶æ porównania danego konia na tle innych. Nie przesadza³bym z warto¶ci± oceny kierownika ZT, to czy koñ dobrze je, jest zdrowy i ³atwy albo trudny w pracy mo¿e sobie ka¿dy w miarê m±dry hodowca sam oceniæ.

po prostu trzeba sêdziów rozliczyæ z tego za kilka lat.Opisywaæ systematycznie, konkretnie i imiennie  kto sêdziuje ,gdzie i jak i przypominaæ je¶li brak potwierdzenia w wysokim sporcie danego konia .Czy kto¶ wyobra¿a sobie przed¶wity choæby na poziomie n klasy w dzisiejszym sporcie?Trzeba zacz±æ przyzwyczajaæ sêdziów do brania odpowiedzialno¶ci  za oceny, które stawiaj± i zacz±æ w koñcu usuwaæ niedouczonych teoretyków i nierzetelnych sêdziów.
To jaka¶ dziecinada, nigdzie na ¶wiecie siê tak tego nie traktuje. To jest dok³adnie tak jak pisze ar...? w takich próbach ocenia siê tu i teraz. S± konie rewelacyjnie skacz±ce w korytarzu, które potem zupe³nie nie radz± sobie na parkurze, bywa i na odwrót. Ocena konia na czempionacie czy w ZT to zawsze jaka¶ wskazówka, ale nigdy nie jest to gwarancja pó¼niejszych sukcesów ani u nas, ani nigdzie na ¶wiecie . Sêdziowie s± jacy s±, ¿ycie ich juz powoli zmienia, ale nie oni s± przyczyn± tego, ¿e w hodowli jeste¶my tu gdzie jeste¶my, czyli nigdzie. Du¿o gorsze jest my¶lenie, ¿e kto¶ kto oceni³ konia nie tak, jak chcieliby¶my to na pewno jest niedouczony teoretyk albo kto¶ nierzetelny. Wyobra¿am sobie przed¶wity w wiêkszych konkursach ni¿ kl. N (bo je widzia³em), w odró¿nieniu od innych koni ma³opolskich cechuje je czêsto du¿a si³a, czyli co¶, czego innym ma³opolakom na ogó³  brakuje, choæ tak jak ar...? i pewnie kilka innych osób nie darze ich szczególn± sympati±.
Bari
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 22

« Odpowiedz #27 : Pa¼dziernik 23, 2012, 13:00:11 »

Witam!

Jestem w³a¶cicielk± klaczy o której pisze "Julia", i mam pytanie do Juli - sk±d i na jakiej podstawie pisze ¿e koñ by³ prze¶wietlany na zak³adzie? - nie wiem o ¿adnych kontuzjach, opuchliznach, kulawiznach ani innych przes³ankach - aby j± prze¶wietlaæ. Klacz bêd±c w 3 miesiêcznym w treningu u Darka Sulowskiego, chodz±c teren i skacz±c ma³e terenówki - równie¿ zdrowa.
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #28 : Pa¼dziernik 23, 2012, 13:09:14 »

Witam!

Jestem w³a¶cicielk± klaczy o której pisze "Julia", i mam pytanie do Juli - sk±d i na jakiej podstawie pisze ¿e koñ by³ prze¶wietlany na zak³adzie? - nie wiem o ¿adnych kontuzjach, opuchliznach, kulawiznach ani innych przes³ankach - aby j± prze¶wietlaæ. Klacz bêd±c w 3 miesiêcznym w treningu u Darka Sulowskiego, chodz±c teren i skacz±c ma³e terenówki - równie¿ zdrowa.

Musisz siê przyzwyczaiæ, ¿e jak siê w czymkolwiek wybijesz choæ trochê ponad przeciêtno¶æ, to zaraz siê znajdzie masa przeciêtniaków, która bêdzie Ciê ¶ci±gaæ w dó³ dowolnym dostêpnym sobie ¶rodkiem. Jak to siê mówi - psy szczekaj±, karawana jedzie dalej.
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #29 : Pa¼dziernik 23, 2012, 13:50:13 »

Bari
Nie reaguj, po prostu Szkoda nerwów.
Strony: 1 [2] 3 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: