misiek11
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 63
|
|
« Odpowiedz #30 : Kwiecieñ 18, 2012, 15:42:34 » |
|
ja biore moje trzy 3latki(jedna jest na zt)
|
|
|
|
|
|
|
Diverson
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 29
|
|
« Odpowiedz #31 : Kwiecieñ 19, 2012, 23:49:48 » |
|
no ja z Div± ju¿ na li¶cie powiem ¿e boje sie co raz bardziej
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 2362
|
|
« Odpowiedz #32 : Kwiecieñ 20, 2012, 07:21:04 » |
|
no ja z Div± ju¿ na li¶cie powiem ¿e boje sie co raz bardziej A czego tu siê baæ ?
|
|
|
|
|
|
|
Diverson
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #33 : Kwiecieñ 21, 2012, 08:24:43 » |
|
pierwszy wyjazd m³odej (na szczê¶cie jedzie z innym moim koniem) i boje siê, ¿e co¶ odwali ...Ostatnio jak æwiczy³y¶my to ca³y czas mnie wyprzedza w k³usie i nie mogê jej uspokoiæ i nie wiem czy wejdzie na podest bo nie mogê nic u nas w stajni wymy¶liæ takiego hoæ na folie ju¿ wchodzi...
|
|
|
|
|
|
|
Diverson
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #34 : Kwiecieñ 24, 2012, 23:27:45 » |
|
Teraz widzia³am na stronie OZHK, ¿e trzeba mieæ orzeczenie weterynaryjne .... rozumiem ¿e to ma mój weterynarz wystawiæ czy to tam na miejscu ?
|
|
|
|
|
|
|
Lumi
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 754
|
|
« Odpowiedz #35 : Maj 02, 2012, 10:07:08 » |
|
a co tu taka cisza? Przecie¿ ju¿ 2 maja a nikt jeszcze z Was nie napisa³ relacji z wystawy? Niestety nie by³am , wiêc mogê tylko napisaæ na podstawie wyników, a w³a¶ciwie punktacji .......... licho.......... W 50 skali tylko kilka not ledwo przekraczaj±cych 40 pkt , czy¿by konie nie zmieni³y jeszcze sier¶ci z zimowej na letni± Mo¿e kto¶ co¶ napisze
|
|
|
|
|
|
|
AleksandraAlicja
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 129
|
|
« Odpowiedz #36 : Maj 02, 2012, 10:25:32 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
brumby
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 318
|
|
« Odpowiedz #37 : Maj 02, 2012, 14:50:31 » |
|
a co tu taka cisza? Przecie¿ ju¿ 2 maja a nikt jeszcze z Was nie napisa³ relacji z wystawy? Niestety nie by³am , wiêc mogê tylko napisaæ na podstawie wyników, a w³a¶ciwie punktacji .......... licho.......... W 50 skali tylko kilka not ledwo przekraczaj±cych 40 pkt , czy¿by konie nie zmieni³y jeszcze sier¶ci z zimowej na letni± Mo¿e kto¶ co¶ napisze Oceny za kondycjê i pielêgnacjê by³y najwy¿sze i ca³kiem niez³e, gorzej by³o z reszt±. Wydaje mi siê jednak, ¿e obraz ogólnego stanu hodowli koni angloarabskich w Polsce widziany z perspektywy nawet nielicznej stawki z Bogus³awic jest prawdziwszy ni¿ ten z Bia³ki. Na mnie najwiêksze wra¿enie zrobi³y Top Gun i Arborea, pan Janik (i jako "sprawca" znakomitej kondycji tych koni i jako hodowca) oraz klacz Juka po Hindus (dla mnie zdecydowanie najciekawszy koñ tego pokazu). Impreza by³a jak zwykle w Bogus³awicach fajna. Minusy - to "palmy" utrudniaj±ce prace fotografom (pomys³ z kwiatami dobry, ale mo¿e lepiej pelargonie), wysokie oceny za stêp dla klaczy podró¿uj±cej inochodem i 9 pkt dla klaczy bij±cej i przodem i zadem w prowadz±ca osobê.
|
|
|
|
|
|
|
Lumi
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 754
|
|
« Odpowiedz #38 : Maj 02, 2012, 14:58:40 » |
|
ogl±daj±c zdjêcia zwróci³am uwagê, ¿e wiêkszo¶æ klaczy mia³a ciê¿kie, wielkie g³owy i niestety czêsto by³y pozbawione typu, ma³o szlachetne Na tle stawki oczywi¶cie Juka bardzo dobra, mam nadziejê, ¿e jednak Hindus nie wp³ynie na jej u¿ytkowo¶æ
|
|
|
|
|
|
|
brumby
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 318
|
|
« Odpowiedz #39 : Maj 02, 2012, 16:07:59 » |
|
Hindus mia³ wysokie oceny z ZT za charakter, temperament, przydatno¶æ do treningu , jedno¶æ i przydatno¶æ do uje¿d¿enia. Takich ocen nie uzyskuj± konie z natury trudne i nie chc±ce wspó³pracowaæ, je¶li wiêc Hindus ma kiepsk± reputacjê pod tym wzglêdem, to zapewne spotka³a go pó¼niej ze strony cz³owieka jaka¶ krzywda. Mo¿e to wra¿liwy koñ, dla mnie nie oznacza to, ¿e z³y.
Co trzecia klacz w Bogus³awicach mia³a w rodowodzie furioso i przed¶wity, do¶æ mocno i d³ugo przekazuj±ce swe cechy. Jak historia pokazuje a Bogus³awice potwierdzaj± naprawianie tego angloarabem daje jakie¶ wyniki, poprawiæ angloaraba przed¶witem raczej siê nie da, dzia³a to wrêcz przeciwnie. Dla mnie sporo klaczy by³o w zupe³nie archaicznym typie.
|
|
|
|
|
|
|
Diverson
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #40 : Maj 02, 2012, 16:23:42 » |
|
A Diva 5 miejsce nie spodziewa³am sie xD by³a bardzo grzeczna i mo¿e pojedziemy do Bia³ki ale nie wiadomo ;/
|
|
|
|
|
|
|
galopada
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 543
|
|
« Odpowiedz #41 : Maj 02, 2012, 18:27:36 » |
|
ale w Bia³ce nie ma dla niej klasy, w której moze brac udzia³ )
|
|
|
|
|
|
|
LAYLA1
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 41
|
|
« Odpowiedz #42 : Maj 02, 2012, 18:31:00 » |
|
by³y troche fajnych koni,atmosfera okej fajna impreza
|
|
|
|
|
|
|
Diverson
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #43 : Maj 02, 2012, 18:57:58 » |
|
O rany ;/ dopiero teraz znalaz³am no trudno
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1575
|
|
« Odpowiedz #44 : Maj 02, 2012, 19:49:55 » |
|
¦wietna galeria, ³adne ujêcie, zdjêcia opisane, +++ ! ( Tylko literówkê w tytule albumu popraw sobie ) Podziwiam wytrwa³ych fotografów amatorów na tym piekielnym skwarze, sama nie da³am rady
|
|
|
|
|
|
|
|