FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Kwiecień 16, 2025, 21:05:21 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 7 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Czempionat Koni MaÂłopolskich w SO BogusÂławice 1 maj 2012  (Przeczytany 44949 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
misiek11
UÂżytkownik

« Odpowiedz #30 : Kwiecień 18, 2012, 15:42:34 »

ja biore moje trzy 3latki(jedna jest na zt)
Diverson
UÂżytkownik

« Odpowiedz #31 : Kwiecień 19, 2012, 23:49:48 »

no ja z DivÂą juÂż na liÂście  powiem Âże boje sie co raz bardziej 
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #32 : Kwiecień 20, 2012, 07:21:04 »

no ja z DivÂą juÂż na liÂście  powiem Âże boje sie co raz bardziej 
A czego tu siĂŞ baĂŚ ?
Diverson
UÂżytkownik

« Odpowiedz #33 : Kwiecień 21, 2012, 08:24:43 »

pierwszy wyjazd mÂłodej (na szczĂŞÂście jedzie z innym moim koniem) i boje siĂŞ, Âże coÂś odwali ...Ostatnio jak ĂŚwiczyÂłyÂśmy to caÂły czas mnie wyprzedza w kÂłusie i nie mogĂŞ jej uspokoiĂŚ  Z politowaniem i nie wiem czy wejdzie na podest  bo nie mogĂŞ nic u nas w stajni wymyÂśliĂŚ takiego hoĂŚ na folie juÂż wchodzi...
Diverson
UÂżytkownik

« Odpowiedz #34 : Kwiecień 24, 2012, 23:27:45 »

Teraz widziaÂłam na stronie OZHK, Âże trzeba mieĂŚ orzeczenie weterynaryjne .... rozumiem Âże to ma mĂłj weterynarz wystawiĂŚ czy to tam na miejscu Co??
Lumi
UÂżytkownik

« Odpowiedz #35 : Maj 02, 2012, 10:07:08 »

a co tu taka cisza? PrzecieÂż juÂż 2 maja a nikt jeszcze z Was nie napisaÂł relacji z wystawy? 
Niestety nie byÂłam , wiĂŞc mogĂŞ tylko napisaĂŚ na podstawie wynikĂłw, a wÂłaÂściwie   punktacji .......... licho.......... Smutny W 50 skali tylko kilka not ledwo przekraczajÂących 40 pkt , czyÂżby konie nie zmieniÂły jeszcze sierÂści z zimowej na letniÂą
MoÂże ktoÂś coÂś napisze Spoko
AleksandraAlicja
UÂżytkownik

« Odpowiedz #36 : Maj 02, 2012, 10:25:32 »

Ja moÂże wrzucĂŞ zdjĂŞcia  Spoko
https://picasaweb.google.com/103396384048180413325/CzempionatKoniMaOposkichBogusAwice01052012#
brumby
UÂżytkownik

« Odpowiedz #37 : Maj 02, 2012, 14:50:31 »

a co tu taka cisza? PrzecieÂż juÂż 2 maja a nikt jeszcze z Was nie napisaÂł relacji z wystawy? 
Niestety nie byÂłam , wiĂŞc mogĂŞ tylko napisaĂŚ na podstawie wynikĂłw, a wÂłaÂściwie   punktacji .......... licho.......... Smutny W 50 skali tylko kilka not ledwo przekraczajÂących 40 pkt , czyÂżby konie nie zmieniÂły jeszcze sierÂści z zimowej na letniÂą
MoÂże ktoÂś coÂś napisze Spoko

Oceny za kondycjĂŞ i pielĂŞgnacjĂŞ byÂły najwyÂższe i caÂłkiem niezÂłe, gorzej byÂło z resztÂą. Wydaje mi siĂŞ jednak, Âże obraz ogĂłlnego stanu hodowli koni angloarabskich w Polsce widziany z perspektywy nawet nielicznej stawki z BogusÂławic jest prawdziwszy niÂż ten z BiaÂłki. Na mnie najwiĂŞksze wraÂżenie zrobiÂły  Top Gun i Arborea,  pan Janik (i jako "sprawca" znakomitej kondycji tych koni i jako hodowca) oraz klacz Juka po Hindus (dla mnie zdecydowanie najciekawszy koĂą tego pokazu). Impreza byÂła jak zwykle w BogusÂławicach fajna.  Minusy - to "palmy" utrudniajÂące prace fotografom (pomysÂł z kwiatami dobry, ale moÂże lepiej  pelargonie), wysokie oceny za stĂŞp dla klaczy podró¿ujÂącej inochodem i  9 pkt dla klaczy bijÂącej i przodem i zadem w prowadzÂąca osobĂŞ.
Lumi
UÂżytkownik

« Odpowiedz #38 : Maj 02, 2012, 14:58:40 »

oglÂądajÂąc zdjĂŞcia zwrĂłciÂłam uwagĂŞ, Âże wiĂŞkszoœÌ klaczy miaÂła ciĂŞÂżkie, wielkie gÂłowy i niestety czĂŞsto byÂły pozbawione typu, maÂło szlachetne  Smutny Na tle stawki oczywiÂście Juka bardzo dobra, mam nadziejĂŞ, Âże jednak Hindus nie wpÂłynie na jej uÂżytkowoœÌ Spoko
brumby
UÂżytkownik

« Odpowiedz #39 : Maj 02, 2012, 16:07:59 »

Hindus miaÂł wysokie oceny  z ZT za charakter, temperament, przydatnoœÌ do treningu , jednoœÌ i przydatnoœÌ do ujeÂżdÂżenia. Takich ocen nie uzyskujÂą konie z natury trudne i nie chcÂące wspó³pracowaĂŚ, jeÂśli wiĂŞc Hindus ma kiepskÂą reputacjĂŞ pod tym wzglĂŞdem, to zapewne spotkaÂła go  póŸniej ze strony czÂłowieka jakaÂś krzywda. MoÂże to wraÂżliwy koĂą, dla mnie nie oznacza to, Âże zÂły.

Co trzecia klacz w Bogus³awicach mia³a w rodowodzie furioso i przedœwity, doœÌ mocno i d³ugo przekazuj¹ce swe cechy. Jak historia pokazuje a Bogus³awice potwierdzaj¹ naprawianie tego angloarabem daje jakieœ wyniki, poprawiÌ angloaraba przedœwitem raczej siê nie da, dzia³a to wrêcz przeciwnie. Dla mnie sporo klaczy by³o w zupe³nie archaicznym typie.
Diverson
UÂżytkownik

« Odpowiedz #40 : Maj 02, 2012, 16:23:42 »

A Diva 5 miejsce nie spodziewaÂłam sie xD byÂła bardzo grzeczna i moÂże pojedziemy do BiaÂłki ale nie wiadomo ;/
galopada
UÂżytkownik

« Odpowiedz #41 : Maj 02, 2012, 18:27:36 »

ale w BiaÂłce nie ma dla niej klasy, w ktĂłrej moze brac udziaÂł )
LAYLA1
UÂżytkownik

« Odpowiedz #42 : Maj 02, 2012, 18:31:00 »

byÂły troche  fajnych koni,atmosfera okej  fajna impreza
Diverson
UÂżytkownik

« Odpowiedz #43 : Maj 02, 2012, 18:57:58 »

O rany ;/ dopiero teraz znalazÂłam no trudno
montana
Administrator
UÂżytkownik
*

« Odpowiedz #44 : Maj 02, 2012, 19:49:55 »

ÂŚwietna galeria, Âładne ujĂŞcie, zdjĂŞcia opisane, +++ ! ( Tylko literĂłwkĂŞ w tytule albumu popraw sobie )
Podziwiam wytrwaÂłych fotografĂłw amatorĂłw na tym piekielnym skwarze, sama nie daÂłam rady

Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: