FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 12:42:11 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 7 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Czempionat Koni Ma³opolskich w SO Bogus³awice 1 maj 2012  (Przeczytany 43774 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
misiek11
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 63

« Odpowiedz #30 : Kwiecieñ 18, 2012, 15:42:34 »

ja biore moje trzy 3latki(jedna jest na zt)
Diverson
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 29

« Odpowiedz #31 : Kwiecieñ 19, 2012, 23:49:48 »

no ja z Div± ju¿ na li¶cie  powiem ¿e boje sie co raz bardziej 
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #32 : Kwiecieñ 20, 2012, 07:21:04 »

no ja z Div± ju¿ na li¶cie  powiem ¿e boje sie co raz bardziej 
A czego tu siê baæ ?
Diverson
U¿ytkownik

« Odpowiedz #33 : Kwiecieñ 21, 2012, 08:24:43 »

pierwszy wyjazd m³odej (na szczê¶cie jedzie z innym moim koniem) i boje siê, ¿e co¶ odwali ...Ostatnio jak æwiczy³y¶my to ca³y czas mnie wyprzedza w k³usie i nie mogê jej uspokoiæ  Z politowaniem i nie wiem czy wejdzie na podest  bo nie mogê nic u nas w stajni wymy¶liæ takiego hoæ na folie ju¿ wchodzi...
Diverson
U¿ytkownik

« Odpowiedz #34 : Kwiecieñ 24, 2012, 23:27:45 »

Teraz widzia³am na stronie OZHK, ¿e trzeba mieæ orzeczenie weterynaryjne .... rozumiem ¿e to ma mój weterynarz wystawiæ czy to tam na miejscu Co??
Lumi
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 754

« Odpowiedz #35 : Maj 02, 2012, 10:07:08 »

a co tu taka cisza? Przecie¿ ju¿ 2 maja a nikt jeszcze z Was nie napisa³ relacji z wystawy? 
Niestety nie by³am , wiêc mogê tylko napisaæ na podstawie wyników, a w³a¶ciwie   punktacji .......... licho.......... Smutny W 50 skali tylko kilka not ledwo przekraczaj±cych 40 pkt , czy¿by konie nie zmieni³y jeszcze sier¶ci z zimowej na letni±
Mo¿e kto¶ co¶ napisze Spoko
AleksandraAlicja
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 129

« Odpowiedz #36 : Maj 02, 2012, 10:25:32 »

Ja mo¿e wrzucê zdjêcia  Spoko
https://picasaweb.google.com/103396384048180413325/CzempionatKoniMaOposkichBogusAwice01052012#
brumby
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 318

« Odpowiedz #37 : Maj 02, 2012, 14:50:31 »

a co tu taka cisza? Przecie¿ ju¿ 2 maja a nikt jeszcze z Was nie napisa³ relacji z wystawy? 
Niestety nie by³am , wiêc mogê tylko napisaæ na podstawie wyników, a w³a¶ciwie   punktacji .......... licho.......... Smutny W 50 skali tylko kilka not ledwo przekraczaj±cych 40 pkt , czy¿by konie nie zmieni³y jeszcze sier¶ci z zimowej na letni±
Mo¿e kto¶ co¶ napisze Spoko

Oceny za kondycjê i pielêgnacjê by³y najwy¿sze i ca³kiem niez³e, gorzej by³o z reszt±. Wydaje mi siê jednak, ¿e obraz ogólnego stanu hodowli koni angloarabskich w Polsce widziany z perspektywy nawet nielicznej stawki z Bogus³awic jest prawdziwszy ni¿ ten z Bia³ki. Na mnie najwiêksze wra¿enie zrobi³y  Top Gun i Arborea,  pan Janik (i jako "sprawca" znakomitej kondycji tych koni i jako hodowca) oraz klacz Juka po Hindus (dla mnie zdecydowanie najciekawszy koñ tego pokazu). Impreza by³a jak zwykle w Bogus³awicach fajna.  Minusy - to "palmy" utrudniaj±ce prace fotografom (pomys³ z kwiatami dobry, ale mo¿e lepiej  pelargonie), wysokie oceny za stêp dla klaczy podró¿uj±cej inochodem i  9 pkt dla klaczy bij±cej i przodem i zadem w prowadz±ca osobê.
Lumi
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 754

« Odpowiedz #38 : Maj 02, 2012, 14:58:40 »

ogl±daj±c zdjêcia zwróci³am uwagê, ¿e wiêkszo¶æ klaczy mia³a ciê¿kie, wielkie g³owy i niestety czêsto by³y pozbawione typu, ma³o szlachetne  Smutny Na tle stawki oczywi¶cie Juka bardzo dobra, mam nadziejê, ¿e jednak Hindus nie wp³ynie na jej u¿ytkowo¶æ Spoko
brumby
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 318

« Odpowiedz #39 : Maj 02, 2012, 16:07:59 »

Hindus mia³ wysokie oceny  z ZT za charakter, temperament, przydatno¶æ do treningu , jedno¶æ i przydatno¶æ do uje¿d¿enia. Takich ocen nie uzyskuj± konie z natury trudne i nie chc±ce wspó³pracowaæ, je¶li wiêc Hindus ma kiepsk± reputacjê pod tym wzglêdem, to zapewne spotka³a go  pó¼niej ze strony cz³owieka jaka¶ krzywda. Mo¿e to wra¿liwy koñ, dla mnie nie oznacza to, ¿e z³y.

Co trzecia klacz w Bogus³awicach mia³a w rodowodzie furioso i przed¶wity, do¶æ mocno i d³ugo przekazuj±ce swe cechy. Jak historia pokazuje a Bogus³awice potwierdzaj± naprawianie tego angloarabem daje jakie¶ wyniki, poprawiæ angloaraba przed¶witem raczej siê nie da, dzia³a to wrêcz przeciwnie. Dla mnie sporo klaczy by³o w zupe³nie archaicznym typie.
Diverson
U¿ytkownik

« Odpowiedz #40 : Maj 02, 2012, 16:23:42 »

A Diva 5 miejsce nie spodziewa³am sie xD by³a bardzo grzeczna i mo¿e pojedziemy do Bia³ki ale nie wiadomo ;/
galopada
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 543

« Odpowiedz #41 : Maj 02, 2012, 18:27:36 »

ale w Bia³ce nie ma dla niej klasy, w której moze brac udzia³ )
LAYLA1
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 41

« Odpowiedz #42 : Maj 02, 2012, 18:31:00 »

by³y troche  fajnych koni,atmosfera okej  fajna impreza
Diverson
U¿ytkownik

« Odpowiedz #43 : Maj 02, 2012, 18:57:58 »

O rany ;/ dopiero teraz znalaz³am no trudno
montana
Administrator
U¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 1575

« Odpowiedz #44 : Maj 02, 2012, 19:49:55 »

¦wietna galeria, ³adne ujêcie, zdjêcia opisane, +++ ! ( Tylko literówkê w tytule albumu popraw sobie )
Podziwiam wytrwa³ych fotografów amatorów na tym piekielnym skwarze, sama nie da³am rady

Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: