FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Kwiecień 10, 2025, 03:43:00 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Czempionat Koni MaÂłopolskich w SO BogusÂławice 1 maj 2012  (Przeczytany 44857 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
ganga
UÂżytkownik

« Odpowiedz #75 : Maj 02, 2013, 06:45:20 »

A sÂą juÂż gdzieÂś wyniki?
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #76 : Maj 02, 2013, 08:04:13 »

W odsadkach zwyciĂŞÂżyÂł ogierek po Huzarze od klaczy ÂŁysica/Top Gun. W rocznych ogierkach (imo najsÂłabsza grupa) og. Eldorado (Emetyt x Harpun). W rocznych klaczkach klaczka Luis x Bre Gun, imo zupeÂłnie niepozorna, znacznie bardziej podobaÂła mi siĂŞ kl. Elegra (Emetyt x Monsun), szlachetna, bardzo poprawna i w dodatku czarna jak smoÂła - laleczka ! W ogĂłle klaczki fajne, praktycznie wszystkie w dÂługich liniach - super Atmosfera miÂła, choĂŚ dla roczniakĂłw warunki byÂły trudne, aÂż dziw, Âże nic nie nawiaÂło  Chichot
Mam nadziejĂŞ, Âże impreza przetrwa
KtoÂś siĂŞ wybiera na dzisiejsze skoki - byÂłam ich bardzo ciekawa, ale nie mogÂłam zostaĂŚ, trochĂŞ szkoda, Âże wczoraj siĂŞ nie zmieÂściÂły juÂż.
ganga
UÂżytkownik

« Odpowiedz #77 : Maj 02, 2013, 10:24:33 »

DziĂŞki i gratulacje za udany debiut Arlety;-) a czemu ma nie przetrwaĂŚ? DuÂżo byÂło ludzi? Ania
ess_Ka
UÂżytkownik

« Odpowiedz #78 : Maj 02, 2013, 18:28:17 »

dziÂś byÂła masakra organizacyjna  Z politowaniem pierwszy 2latek czekaÂł przed halÂą 30 min zanim szanowna komisja postanowiÂła, Âże zacznie i poprosiÂła na halĂŞ.
Potem po blisko 10min ruchu luzem k³us/galop z naciskiem na galop zacz¹³ skoki, skaka³ z dobre 10 min po czym w g³oœnikach us³yszeliœmy ¿e za parê minut rozpocznie siê ocena tego pierwszego 2latka i musia³ oddaÌ kilka kolejnych skoków.... nie muszê chyba opisywaÌ jak by³ wykoùczony...
potem wcale nie byÂło lepiej.

Na pierwszych koniach nie byÂło nikogo do pomocy by "pogoniĂŚ" konia. Z obsÂługi byÂła caÂła 1!!!!! osoba do drÂągĂłw na 3 przeszkodach.. ale jak siĂŞ pojawiÂł odpowiedni koĂą to i pomocnikĂłw siĂŞ pojawiÂło...  Co?
DziÂś o tyle lepiej, Âże po kaÂżdej ocenie moÂżna byÂło usÂłyszeĂŚ podsumowanie a nie tylko oglÂądaĂŚ noty
s .
UÂżytkownik

« Odpowiedz #79 : Maj 02, 2013, 18:58:13 »

my teÂż wreszcie w domu
z wyjazdu bardzo zadowoleni. rudy co prawda nie pokazaÂł siĂŞ tak jak mĂłgÂłby, ale i wstydu chyba nie byÂło nastĂŞpnym razem mam nadziejĂŞ bĂŞdzie lepiej, wiemy co poprawiĂŚ i co ĂŚwiczyĂŚ. mĂłj b³¹d, Âże w domu nie puszczaÂłam go z tak krĂłtkich najazdĂłw  Z politowaniem
z plusĂłw - w transporcie zachowywaÂł siĂŞ jak stary, a byÂł to jego pierwszy wyjazd.

organizacyjnie parĂŞ kwestii wymaga dopracowania, ale ogĂłlnie pozytywnie
ess_Ka
UÂżytkownik

« Odpowiedz #80 : Maj 02, 2013, 19:08:46 »

wÂłaÂśnie miaÂłam napisaĂŚ o tym krĂłtkim "najeÂździe" na szereg
s .
UÂżytkownik

« Odpowiedz #81 : Maj 03, 2013, 14:45:01 »

dla zainteresowanych film ogiera Armin - zwyciĂŞzcy kategorii 4-latkĂłw - z dekoracji
amazonka80
UÂżytkownik

« Odpowiedz #82 : Maj 03, 2013, 19:38:25 »

A ma ktoÂś filmiki tych ogierĂłw ze skokĂłw luzem? SÂłyszaÂłam, Âże zrzucaÂły kilka razy drÂągi. ChciaÂłabym zobaczyĂŚ jak im szÂło?
s .
UÂżytkownik

« Odpowiedz #83 : Maj 03, 2013, 20:29:54 »

byĂŚ moÂże zostanÂą udostĂŞpnione filmiki, byÂły nagrywane te konie.
tangera nie widzia³am. w czterolatkach armin niczego nie zrzuci³, jeœli dobrze pamiêtam. epigon przy podniesionym okserze parê razy wybra³ alternatywn¹ drogê wskakuj¹c do œrodka, ale siê poprawi³ póŸniej. do tego jak zosta³y przygotowane czy pokazana janowskie ogiery nie by³o z tego co wiem zastrze¿eù
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #84 : Maj 08, 2013, 07:18:29 »

nie ma wynikĂłw nigdzie?
s .
UÂżytkownik

« Odpowiedz #85 : Maj 08, 2013, 13:45:35 »

wynikĂłw niestety nigdzie nie ma.

co do armina, pomyliÂłam siĂŞ i faktycznie teÂż miaÂł zrzutkĂŞ/i.

zostaÂło mi udostĂŞpnionych kilka zdjĂŞĂŚ - autor agata szewc
klacz baja - emetyt / liwiec / huzar - wiceczempionka 3-latkĂłw

ogier rowitto - wiwat / top gun / elvis - 2010

ogier wiwit - wiwat / despota / harfiarz - 2010

(zgadujĂŞ) klacz demeter po cantanis

Co?

ogier epigon - dounba / veritas 6 / ermitaÂż - 2009

klacz lady diablotka - diabeÂłek / drops / elsing - 2009

ogier lucier - ramadan / czynel / coriolan - wiceczempion 4-latkĂłw

klacz juliana - huzar / campetot / szafir - 2009

ogier armin - efekt / cynik / kwartet - czempion 4-latkĂłw

szu
UÂżytkownik

« Odpowiedz #86 : Maj 10, 2013, 23:22:46 »

Wreszcie sÂą oficjalne wyniki: www.ozhk-lodz.pl/new/index.php?option=com_content&task=view&id=324&Itemid=1
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #87 : Maj 11, 2013, 05:57:40 »

To ciekawe, dam sobie rêkê uci¹Ì, ¿e nasza mia³a 3 x 7,5 za pokrój i 3 x 8,5 za nogi...
Tak mam zapisane, nie zwrĂłciÂłam wczeÂśniej na to uwagi. No nic.
s .
UÂżytkownik

« Odpowiedz #88 : Maj 11, 2013, 08:54:40 »

dobrze, Âże sÂą wyniki. nie znaÂłam Âżadnych not swojego konia. teraz juÂż wiem, Âże najwyÂżej zostaÂł oceniony element, ktĂłry jest u niego najsÂłabszy. moÂże wiĂŞc nastĂŞpnym razem bĂŞdzie lepiej
s .
UÂżytkownik

« Odpowiedz #89 : Czerwiec 08, 2013, 09:50:15 »

jeÂżeli ktoÂś jeszcze nie widziaÂł, na facebooku OZHK ÂŁĂłdÂź sÂą zamieszone galerie autorstwa P.Katarzyny Wiszowaty - link oraz krĂłtki filmik
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: