FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 10:52:13 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Ogier m³p SOTTI  (Przeczytany 16376 razy)
0 u¿ytkowników i 5 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
bombi
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 17

« : Listopad 12, 2012, 17:39:06 »

Stary nowy ogier z odzysku.

http://www.bazakoni.pl/database,op-show_tree,horse-179590.html

Mam nadziejê , ¿e znajd± siê chêtni na stanówkê.
montana
Administrator
U¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 1575

« Odpowiedz #1 : Listopad 14, 2012, 11:13:49 »

³o, gdzie siê taki antyk zachowa³ ?
bombi
U¿ytkownik

« Odpowiedz #2 : Listopad 14, 2012, 16:57:33 »

Ano sta³ ko³o Tarnowa w stodole zabitej dechami , chudy taki , ¿e ledwo siê trzyma³ na nogach , ale siê odchowa³ i mam nadziejê ,¿e co¶ dobrego po sobie zostawi.
ja¶ko
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 215

« Odpowiedz #3 : Listopad 19, 2012, 08:48:40 »

Raczej na jedzenie nie zarobi.Ale hodowcy/trzymacze koni ma³opolskich s± hobbystami, dok³adanie jest wliczone w zabawê.
Nadzieje miej!Ja przyk³adowo od 14 lat jak mam punkt dopiero w tym roku do³o¿y³em do ogiera a bêdzie jeszcze gorzej.
bombi
U¿ytkownik

« Odpowiedz #4 : Grudzieñ 05, 2012, 10:26:43 »

Niestety z dniem 03.12.2012 ogier straci³ licencjê na krycie , poniewa¿ po bez ma³a 20 latach ¿ycia ogiera zwi±zek hodowców koni zorientowa³ siê , ¿e koñ jest siwy po nie siwych rodzicach , apo dziadkach nie mo¿na siwo¶ci dziedziczyæ !!!!!. Wszystkie dotychczas urodzone po nim ¼rebaki s± od teraz NN
  Na moje pytanie dlaczego wcze¶niej siê nie zorientowali to odpowiedzieli ¿e jak je¿d¿± na opisy to nie patrz± w papiery koni.
  P.S Sotti mia³ wyrabiany paszport 2 lata temu przez Ma³opolski Zwi±zek Hodowców Koni w Krakowie !!! GRATULUJÊ wszystkim hodowcom tego zwi±zku takich fachowców
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #5 : Grudzieñ 05, 2012, 12:22:25 »

Niestety z dniem 03.12.2012 ogier straci³ licencjê na krycie , poniewa¿ po bez ma³a 20 latach ¿ycia ogiera zwi±zek hodowców koni zorientowa³ siê , ¿e koñ jest siwy po nie siwych rodzicach , apo dziadkach nie mo¿na siwo¶ci dziedziczyæ !!!!!. Wszystkie dotychczas urodzone po nim ¼rebaki s± od teraz NN
  Na moje pytanie dlaczego wcze¶niej siê nie zorientowali to odpowiedzieli ¿e jak je¿d¿± na opisy to nie patrz± w papiery koni.
  P.S Sotti mia³ wyrabiany paszport 2 lata temu przez Ma³opolski Zwi±zek Hodowców Koni w Krakowie !!! GRATULUJÊ wszystkim hodowcom tego zwi±zku takich fachowców

Powinni teraz hodowcy ¼rebaków NN wyst±piæ do zwi±zku o odszkodowanie. Licencjonowanie to nie tylko przywilej, ale i odpowiedzialno¶æ.
ogurek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 74

« Odpowiedz #6 : Grudzieñ 05, 2012, 13:54:22 »

nawet nie wiem jak okre¶liæ uznanie takiego ogiera, kpina to chyba za ma³o
bombi
U¿ytkownik

« Odpowiedz #7 : Grudzieñ 05, 2012, 18:37:14 »

Pani ze zwi±zku powiedzia³a ¿e pokryje koszty badañ , które zrobi³am , ale kto mi zwróci pieni±dze wydane na konia Co???!!!! Smutny
 Nauczka na ca³e ¿ycie ....

meghana
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 143

« Odpowiedz #8 : Grudzieñ 05, 2012, 22:12:04 »

Tak bolesna nauczka, a najbardziej bolesna dla Ciebie.
Pozostanie Ci mi³y, siwy koñ a nam wszystkim mocna zgaga.
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #9 : Grudzieñ 06, 2012, 09:41:33 »

Rêcê opadaj±, przy okazji ma¶ci powied¼cie mi jak to mo¿liwe, ¿e matka og. Juriste by³a gniada skoro mia³a dwoje kasztanowatych rodziców ?
http://www.janow.arabians.pl/pl/historia/angloaraby/ogiery-dawniej.php
B³±d ?
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #10 : Grudzieñ 06, 2012, 09:57:42 »

Rêcê opadaj±, przy okazji ma¶ci powied¼cie mi jak to mo¿liwe, ¿e matka og. Juriste by³a gniada skoro mia³a dwoje kasztanowatych rodziców ?
B³±d ?

we Francji takie rzeczy siê zdarza³y, najlepszym przyk³adem jest Pancho II, którego biologicznym ojcem (w odró¿nieniu od rodowodowego) nie by³ Nithard, tylko pewien folblut, podobno jeden z najlepszych w Europie w owym czasie ogierów xx - ot hodowca mia³ fantazjê i wysz³o ca³kiem nie¼le, bo z tej linii s± m.in. Matcho czy Jalienny
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #11 : Grudzieñ 06, 2012, 10:01:01 »

Kiedy¶ czyta³am o sytuacji gdzie pewn± klacz kryto naprzemiennie og. Furioso II i Rantzau, oba malowane kasztany. W Niemczech tak siê mówi o og. Corporal bodaj¿e. Co nie znaczy, ¿e nie trzeba tego pilnowaæ, a sytuacja bombi jest delikatnie rzecz ujmuj±c kuriozalna...
bombi
U¿ytkownik

« Odpowiedz #12 : Grudzieñ 06, 2012, 10:09:34 »

Mam takie pytanko czy kto¶ z was ma wiedze na tamat wszystkich zrebaków po HIPOTECE a   w bazie koni brakuje wszystkich informacji jak ktos cos wie to piszcie z góry dziêki !!
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #13 : Grudzieñ 06, 2012, 10:45:08 »

Na Twoim miejscu bym siê odwo³a³ od tej decyzji. Je¶li zwi±zek przeoczy³ tak± rzecz, to równie dobrze klacz mog³a mieæ ¼le opisan±/wpisan± ma¶æ - niektóre konie siwiej± pó¼no, np. by³ taki ogier Eufrat, gdzie na ZT siê wszyscy zastanawiali czy on jest kary czy siwy. W s±dzie zwi±zek nie mia³by szans. Uzna³ ogiera, nie mo¿e sobie ot tak go wywaliæ teraz.
bask
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 70

« Odpowiedz #14 : Grudzieñ 06, 2012, 12:56:47 »

B³±d ?

nie wiem oktorego Juriste chodzi ale mysle ze tego po Fontenoi,wiec to jest BLAD,gdyz Teheran ur 1951 byl gniady.
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: