|
montana
Administrator
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1575
|
|
« Odpowiedz #1 : Listopad 14, 2012, 11:13:49 » |
|
³o, gdzie siê taki antyk zachowa³ ?
|
|
|
|
|
|
|
bombi
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 17
|
|
« Odpowiedz #2 : Listopad 14, 2012, 16:57:33 » |
|
Ano sta³ ko³o Tarnowa w stodole zabitej dechami , chudy taki , ¿e ledwo siê trzyma³ na nogach , ale siê odchowa³ i mam nadziejê ,¿e co¶ dobrego po sobie zostawi.
|
|
|
|
|
|
|
ja¶ko
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 215
|
|
« Odpowiedz #3 : Listopad 19, 2012, 08:48:40 » |
|
Raczej na jedzenie nie zarobi.Ale hodowcy/trzymacze koni ma³opolskich s± hobbystami, dok³adanie jest wliczone w zabawê. Nadzieje miej!Ja przyk³adowo od 14 lat jak mam punkt dopiero w tym roku do³o¿y³em do ogiera a bêdzie jeszcze gorzej.
|
|
|
|
|
|
|
bombi
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #4 : Grudzieñ 05, 2012, 10:26:43 » |
|
Niestety z dniem 03.12.2012 ogier straci³ licencjê na krycie , poniewa¿ po bez ma³a 20 latach ¿ycia ogiera zwi±zek hodowców koni zorientowa³ siê , ¿e koñ jest siwy po nie siwych rodzicach , apo dziadkach nie mo¿na siwo¶ci dziedziczyæ !!!!!. Wszystkie dotychczas urodzone po nim ¼rebaki s± od teraz NN Na moje pytanie dlaczego wcze¶niej siê nie zorientowali to odpowiedzieli ¿e jak je¿d¿± na opisy to nie patrz± w papiery koni. P.S Sotti mia³ wyrabiany paszport 2 lata temu przez Ma³opolski Zwi±zek Hodowców Koni w Krakowie !!! GRATULUJÊ wszystkim hodowcom tego zwi±zku takich fachowców
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1700
|
|
« Odpowiedz #5 : Grudzieñ 05, 2012, 12:22:25 » |
|
Niestety z dniem 03.12.2012 ogier straci³ licencjê na krycie , poniewa¿ po bez ma³a 20 latach ¿ycia ogiera zwi±zek hodowców koni zorientowa³ siê , ¿e koñ jest siwy po nie siwych rodzicach , apo dziadkach nie mo¿na siwo¶ci dziedziczyæ !!!!!. Wszystkie dotychczas urodzone po nim ¼rebaki s± od teraz NN Na moje pytanie dlaczego wcze¶niej siê nie zorientowali to odpowiedzieli ¿e jak je¿d¿± na opisy to nie patrz± w papiery koni. P.S Sotti mia³ wyrabiany paszport 2 lata temu przez Ma³opolski Zwi±zek Hodowców Koni w Krakowie !!! GRATULUJÊ wszystkim hodowcom tego zwi±zku takich fachowców Powinni teraz hodowcy ¼rebaków NN wyst±piæ do zwi±zku o odszkodowanie. Licencjonowanie to nie tylko przywilej, ale i odpowiedzialno¶æ.
|
|
|
|
|
|
|
ogurek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 74
|
|
« Odpowiedz #6 : Grudzieñ 05, 2012, 13:54:22 » |
|
nawet nie wiem jak okre¶liæ uznanie takiego ogiera, kpina to chyba za ma³o
|
|
|
|
|
|
|
bombi
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #7 : Grudzieñ 05, 2012, 18:37:14 » |
|
Pani ze zwi±zku powiedzia³a ¿e pokryje koszty badañ , które zrobi³am , ale kto mi zwróci pieni±dze wydane na konia ??!!!! Nauczka na ca³e ¿ycie ....
|
|
|
|
|
|
|
meghana
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 143
|
|
« Odpowiedz #8 : Grudzieñ 05, 2012, 22:12:04 » |
|
Tak bolesna nauczka, a najbardziej bolesna dla Ciebie. Pozostanie Ci mi³y, siwy koñ a nam wszystkim mocna zgaga.
|
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #10 : Grudzieñ 06, 2012, 09:57:42 » |
|
we Francji takie rzeczy siê zdarza³y, najlepszym przyk³adem jest Pancho II, którego biologicznym ojcem (w odró¿nieniu od rodowodowego) nie by³ Nithard, tylko pewien folblut, podobno jeden z najlepszych w Europie w owym czasie ogierów xx - ot hodowca mia³ fantazjê i wysz³o ca³kiem nie¼le, bo z tej linii s± m.in. Matcho czy Jalienny
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 2362
|
|
« Odpowiedz #11 : Grudzieñ 06, 2012, 10:01:01 » |
|
Kiedy¶ czyta³am o sytuacji gdzie pewn± klacz kryto naprzemiennie og. Furioso II i Rantzau, oba malowane kasztany. W Niemczech tak siê mówi o og. Corporal bodaj¿e. Co nie znaczy, ¿e nie trzeba tego pilnowaæ, a sytuacja bombi jest delikatnie rzecz ujmuj±c kuriozalna...
|
|
|
|
|
|
|
bombi
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #12 : Grudzieñ 06, 2012, 10:09:34 » |
|
Mam takie pytanko czy kto¶ z was ma wiedze na tamat wszystkich zrebaków po HIPOTECE a w bazie koni brakuje wszystkich informacji jak ktos cos wie to piszcie z góry dziêki !!
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #13 : Grudzieñ 06, 2012, 10:45:08 » |
|
Na Twoim miejscu bym siê odwo³a³ od tej decyzji. Je¶li zwi±zek przeoczy³ tak± rzecz, to równie dobrze klacz mog³a mieæ ¼le opisan±/wpisan± ma¶æ - niektóre konie siwiej± pó¼no, np. by³ taki ogier Eufrat, gdzie na ZT siê wszyscy zastanawiali czy on jest kary czy siwy. W s±dzie zwi±zek nie mia³by szans. Uzna³ ogiera, nie mo¿e sobie ot tak go wywaliæ teraz.
|
|
|
|
|
|
|
bask
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 70
|
|
« Odpowiedz #14 : Grudzieñ 06, 2012, 12:56:47 » |
|
nie wiem oktorego Juriste chodzi ale mysle ze tego po Fontenoi,wiec to jest BLAD,gdyz Teheran ur 1951 byl gniady.
|
|
|
|
|
|
|
|