FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 08:55:16 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Bia³ka 2013  (Przeczytany 11665 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« : Styczeñ 07, 2013, 21:57:30 »

http://kresowastajnia.pl/index-1.php?art=927&start=0&irek=901
duke
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 273

« Odpowiedz #1 : Styczeñ 07, 2013, 23:39:37 »

mowa tu o terminie 30.08-1.09 podanym na str www bia³ki, ten termin ustali³a i wymy¶li³a sama bia³ka i przez zwiazki nie jest ani zaakceptowany ani potwierdzony, a ze to one daja wiêkszo¶æ pieniedzy to jeszcze sie zobaczy, sprawa kwalifikacji tez jest otwarta i do¶æ kontrowersyjna w czasach kryzysu szczególnie, natomiast coraz wiêcej hodowców chcia³o by konie 2-3 letnie w skokach luzem, ale niestety w Bia³ce nie ma ich gdzie i komu zorganizowaæ, a PZHK nie zgadza sie na przeniesienie imprezy do Bogus³awic, jako do spó³ki nie ANR
Lumi
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 754

« Odpowiedz #2 : Styczeñ 08, 2013, 11:03:09 »

idzie nowe  , mam nadziejê, ¿e jednak kto¶ m±dry mimo wszystko pozosta³  Z politowaniem
Wed³ug mnie to bardzo z³y pomys³ Co?
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #3 : Styczeñ 08, 2013, 11:04:49 »

a PZHK nie zgadza sie na przeniesienie imprezy do Bogus³awic, jako do spó³ki nie ANR

a co ma PZHK z ANR wspólnego, ¿e taki warunek stawia??
brumby
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 318

« Odpowiedz #4 : Styczeñ 08, 2013, 16:26:53 »

ANR do PZHK nic nie ma. Ale zapewne posy³a na t± imprezê swoje konie i w jakim¶ stopniu j± finansuje
duke
U¿ytkownik

« Odpowiedz #5 : Styczeñ 08, 2013, 17:41:53 »

pzhk mocno dofinansowuje, ale maja jakaś cicha nie pisana umowę widać, bo jest mocny opór do wyniesienia tej imprezy z Białki w bardziej przystępne miejsce
szu
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 10

« Odpowiedz #6 : Styczeñ 29, 2013, 17:09:02 »

Czy 27-28.07, figuruj±cy w kalendarzu imprez PZHK jako XVI Narodowy M³odzie¿owy Czempionat Koni Ma³opolskich jest faktycznym terminem tegorocznego czempionatu w Bia³ce?
duke
U¿ytkownik

« Odpowiedz #7 : Styczeñ 30, 2013, 23:12:19 »

tak
hmmm
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 253

« Odpowiedz #8 : Styczeñ 31, 2013, 08:34:51 »

Czy w tym roku bêd± eliminacje?
W kalendarzu jest:
1. czerwca:    Eliminacje do XVI Narodowego M³odzie¿owego Czempionatu Koni Ma³opolskich
przegl±d hodowlany ocena ¼rebi±t 1 i 2-letnich

Lumi
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 754

« Odpowiedz #9 : Styczeñ 31, 2013, 11:00:39 »

czy te eliminacje dotycz± wszystkich?, ze wszystkich województw?, bo je¿eli tak to kogo bêdzie staæ, aby np. t³uc siê przez pó³ Polski z jednym ¼rebakiem w czerwcu, a pó¼niej w lipcu, trochê to kosztowne i ............ Szok
duke
U¿ytkownik

« Odpowiedz #10 : Styczeñ 31, 2013, 15:52:46 »

eliminacje to by³ pomys³, którego hodowcy nie zaakceptowali i wyrazili na niego swój sprzeciw na zje¼dzie pzhkm, wiec prawdopodobnie nie bêdzie ich wcale, mia³o to byc na kszta³t elim w rasie huculskiej, ale zwa¿aj±c na wszechobecny kryzys, koszty i zmniejszaj±ce siê zainteresowanie pomys³ zapewne upadnie, bo hodowcy go bojkotuj±
szu
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 10

« Odpowiedz #11 : Czerwiec 22, 2013, 11:40:57 »

Pojawi³ siê regulamin i program imprezy: www.lzhk.pl/aktualnosci.html#czempionat
brumby
U¿ytkownik

« Odpowiedz #12 : Sierpieñ 01, 2013, 10:20:33 »

Obserwuj±c ostanie imprezy z udzia³em koni ma³opolskich mo¿na zauwa¿yæ niejaki postêp, je¿eli chodzi o konie i regres, je¶li chodzi o widzów. Stawka widzów jest z imprezy na imprezê coraz s³absza.
brumby
U¿ytkownik

« Odpowiedz #13 : Sierpieñ 02, 2013, 22:52:35 »

Jakby kogos ciekawi³o... Moim zdaniem by³o do¶æ przyzwoicie. Malkontenci bêd± narzekaæ, ale chyba nie trzeba ich s³uchaæ. Konie ani lepsze ani gorsze, by³o sporo ciekawych. Rewelacyjna Jod³a p. D±browskiego. Bardzo dobrze te¿ galopowa³ i skaka³  jego hodowli Apart, warto obserwowaæ co siê z nim bêdzie dzia³o. W ogóle pomys³odawcy skoków luzem i oceny w wolnym ruchu nale¿y siê z³ota odznaka PZHk albo co¶ takiego, bo wypad³o to bardzo dobrze. Konie albo bardzo dobrze nauczone albo bardzo m±dre, albo jedno i drugie skaka³y przyzwoicie, bez jaki¶ tam fajerwerków ale sporo naprawdê fajnych w skoku koni i wszystkie skaka³y z chêci±. Bardzo dobra obs³uga korytarza z³o¿ona z lubelskich hodowców i bardzo du¿e zainteresowanie publiczno¶ci, moim zdaniem pomys³ chwyci³.
Podoba³y mi siê tez komentarze po ocenie ka¿dego konia, zw³aszcza te p. Joñczyka. Nie wiem, czy dla naszych hodowców to nie za odwa¿ne, ale moim zdaniem tak powinno zostaæ. Podoba³ mi siê tez kasztanowaty ogier pod tytu³em Algraf, ale w³a¶ciciel nie pu¶ci³ go w korytarzu. Podobno za rok ma go zrzucaæ sk±d¶ na bungee. Nie wiem czemu to ma s³u¿yæ, ale to w koñcu jego koñ.
julia
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 38

« Odpowiedz #14 : Sierpieñ 03, 2013, 12:40:08 »

Po prostu sedzia szwajcarski od kilku juz lat sugerowal komisji zorganizowanie pokazu w skokach i NARESZCIE COS RUSZYLO!!

Podoba³ mi siê tez kasztanowaty ogier pod tytu³em Algraf, ale w³a¶ciciel nie pu¶ci³ go w korytarzu. Podobno za rok ma go zrzucaæ sk±d¶ na bungee. Nie wiem czemu to ma s³u¿yæ, ale to w koñcu jego koñ.

bardzo ¶mieszne,ale takich w³a¶cicieli ,którzy s± przeciwni zmianom,postêpowi ,ró¿norodno¶ci i w tym przypadku przeciwni skokom luzem-nie nale¿y w ogóle braæ pod uwagê .
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: