FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Kwiecień 09, 2025, 21:50:04 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: BiaÂłka 2013  (Przeczytany 12044 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
ar...?
UÂżytkownik

« : Styczeń 07, 2013, 21:57:30 »

http://kresowastajnia.pl/index-1.php?art=927&start=0&irek=901
duke
UÂżytkownik

« Odpowiedz #1 : Styczeń 07, 2013, 23:39:37 »

mowa tu o terminie 30.08-1.09 podanym na str www bia³ki, ten termin ustali³a i wymyœli³a sama bia³ka i przez zwiazki nie jest ani zaakceptowany ani potwierdzony, a ze to one daja wiêkszoœÌ pieniedzy to jeszcze sie zobaczy, sprawa kwalifikacji tez jest otwarta i doœÌ kontrowersyjna w czasach kryzysu szczególnie, natomiast coraz wiêcej hodowców chcia³o by konie 2-3 letnie w skokach luzem, ale niestety w Bia³ce nie ma ich gdzie i komu zorganizowaÌ, a PZHK nie zgadza sie na przeniesienie imprezy do Bogus³awic, jako do spó³ki nie ANR
Lumi
UÂżytkownik

« Odpowiedz #2 : Styczeń 08, 2013, 11:03:09 »

idzie nowe  , mam nadziejĂŞ, Âże jednak ktoÂś mÂądry mimo wszystko pozostaÂł  Z politowaniem
WedÂług mnie to bardzo zÂły pomysÂł Co?
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #3 : Styczeń 08, 2013, 11:04:49 »

a PZHK nie zgadza sie na przeniesienie imprezy do Bogus³awic, jako do spó³ki nie ANR

a co ma PZHK z ANR wspĂłlnego, Âże taki warunek stawia??
brumby
UÂżytkownik

« Odpowiedz #4 : Styczeń 08, 2013, 16:26:53 »

ANR do PZHK nic nie ma. Ale zapewne posyÂła na tÂą imprezĂŞ swoje konie i w jakimÂś stopniu jÂą finansuje
duke
UÂżytkownik

« Odpowiedz #5 : Styczeń 08, 2013, 17:41:53 »

pzhk mocno dofinansowuje, ale maja jakaś cicha nie pisana umowę widać, bo jest mocny opór do wyniesienia tej imprezy z Białki w bardziej przystępne miejsce
szu
UÂżytkownik

« Odpowiedz #6 : Styczeń 29, 2013, 17:09:02 »

Czy 27-28.07, figurujÂący w kalendarzu imprez PZHK jako XVI Narodowy MÂłodzieÂżowy Czempionat Koni MaÂłopolskich jest faktycznym terminem tegorocznego czempionatu w BiaÂłce?
duke
UÂżytkownik

« Odpowiedz #7 : Styczeń 30, 2013, 23:12:19 »

tak
hmmm
UÂżytkownik

« Odpowiedz #8 : Styczeń 31, 2013, 08:34:51 »

Czy w tym roku bĂŞdÂą eliminacje?
W kalendarzu jest:
1. czerwca:    Eliminacje do XVI Narodowego MÂłodzieÂżowego Czempionatu Koni MaÂłopolskich
przeglÂąd hodowlany ocena ÂźrebiÂąt 1 i 2-letnich

Lumi
UÂżytkownik

« Odpowiedz #9 : Styczeń 31, 2013, 11:00:39 »

czy te eliminacje dotycz¹ wszystkich?, ze wszystkich województw?, bo je¿eli tak to kogo bêdzie staÌ, aby np. t³uc siê przez pó³ Polski z jednym Ÿrebakiem w czerwcu, a póŸniej w lipcu, trochê to kosztowne i ............ Szok
duke
UÂżytkownik

« Odpowiedz #10 : Styczeń 31, 2013, 15:52:46 »

eliminacje to byÂł pomysÂł, ktĂłrego hodowcy nie zaakceptowali i wyrazili na niego swĂłj sprzeciw na zjeÂździe pzhkm, wiec prawdopodobnie nie bĂŞdzie ich wcale, miaÂło to byc na ksztaÂłt elim w rasie huculskiej, ale zwaÂżajÂąc na wszechobecny kryzys, koszty i zmniejszajÂące siĂŞ zainteresowanie pomysÂł zapewne upadnie, bo hodowcy go bojkotujÂą
szu
UÂżytkownik

« Odpowiedz #11 : Czerwiec 22, 2013, 11:40:57 »

PojawiÂł siĂŞ regulamin i program imprezy: www.lzhk.pl/aktualnosci.html#czempionat
brumby
UÂżytkownik

« Odpowiedz #12 : Sierpień 01, 2013, 10:20:33 »

ObserwujÂąc ostanie imprezy z udziaÂłem koni maÂłopolskich moÂżna zauwaÂżyĂŚ niejaki postĂŞp, jeÂżeli chodzi o konie i regres, jeÂśli chodzi o widzĂłw. Stawka widzĂłw jest z imprezy na imprezĂŞ coraz sÂłabsza.
brumby
UÂżytkownik

« Odpowiedz #13 : Sierpień 02, 2013, 22:52:35 »

Jakby kogos ciekawiÂło... Moim zdaniem byÂło doœÌ przyzwoicie. Malkontenci bĂŞdÂą narzekaĂŚ, ale chyba nie trzeba ich sÂłuchaĂŚ. Konie ani lepsze ani gorsze, byÂło sporo ciekawych. Rewelacyjna JodÂła p. DÂąbrowskiego. Bardzo dobrze teÂż galopowaÂł i skakaÂł  jego hodowli Apart, warto obserwowaĂŚ co siĂŞ z nim bĂŞdzie dziaÂło. W ogĂłle pomysÂłodawcy skokĂłw luzem i oceny w wolnym ruchu naleÂży siĂŞ zÂłota odznaka PZHk albo coÂś takiego, bo wypadÂło to bardzo dobrze. Konie albo bardzo dobrze nauczone albo bardzo mÂądre, albo jedno i drugie skakaÂły przyzwoicie, bez jakiÂś tam fajerwerkĂłw ale sporo naprawdĂŞ fajnych w skoku koni i wszystkie skakaÂły z chĂŞciÂą. Bardzo dobra obsÂługa korytarza zÂłoÂżona z lubelskich hodowcĂłw i bardzo duÂże zainteresowanie publicznoÂści, moim zdaniem pomysÂł chwyciÂł.
PodobaÂły mi siĂŞ tez komentarze po ocenie kaÂżdego konia, zwÂłaszcza te p. JoĂączyka. Nie wiem, czy dla naszych hodowcĂłw to nie za odwaÂżne, ale moim zdaniem tak powinno zostaĂŚ. PodobaÂł mi siĂŞ tez kasztanowaty ogier pod tytuÂłem Algraf, ale wÂłaÂściciel nie puÂściÂł go w korytarzu. Podobno za rok ma go zrzucaĂŚ skÂądÂś na bungee. Nie wiem czemu to ma sÂłuÂżyĂŚ, ale to w koĂącu jego koĂą.
julia
UÂżytkownik

« Odpowiedz #14 : Sierpień 03, 2013, 12:40:08 »

Po prostu sedzia szwajcarski od kilku juz lat sugerowal komisji zorganizowanie pokazu w skokach i NARESZCIE COS RUSZYLO!!

PodobaÂł mi siĂŞ tez kasztanowaty ogier pod tytuÂłem Algraf, ale wÂłaÂściciel nie puÂściÂł go w korytarzu. Podobno za rok ma go zrzucaĂŚ skÂądÂś na bungee. Nie wiem czemu to ma sÂłuÂżyĂŚ, ale to w koĂącu jego koĂą.

bardzo œmieszne,ale takich w³aœcicieli ,którzy s¹ przeciwni zmianom,postêpowi ,ró¿norodnoœci i w tym przypadku przeciwni skokom luzem-nie nale¿y w ogóle braÌ pod uwagê .
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: