FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 11:36:19 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 2 3 [4] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: ZT dla klaczy 2013  (Przeczytany 28670 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
korsarz
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 192

« Odpowiedz #45 : Czerwiec 13, 2013, 21:17:17 »

¦rednio. Jaka to rasa wlkp? To szlachetna pó³krew. Taki kundelek. Prawdziwe wlkp to te gdzie mo¿na dolaæ wy³±cznie trakeny, araby i pe³n± krew, wschodniopruskich ju¿ nie ma niestety. To to jakie¶ nieporozumienie.Jesli chodzi o rasê. Bo u¿ytkowo mo¿e byæ dobre.
Lumi
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 754

« Odpowiedz #46 : Czerwiec 14, 2013, 10:23:15 »

korsarz , a widzia³e¶ zdjêcie tej klaczy?
Nawet nie chodzi o  pochodzenie, ale o wady  Niezdecydowany
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #47 : Czerwiec 14, 2013, 11:24:09 »

Mi siê nie podobaj± jej kopyta (zreszt± ma to odzwierciedlenie w bonitacji), poza tym jest ok. ¦wietna rodzina ¿eñska, bdb sprawdzony w naszej hodowli ojciec. Dla mnie dramatu nie ma, pytanie czy tak fatalne kopyta nie wyklucz± jej z u¿ytkowania sportowego ? Czy siê po prostu nie "sypnie" w treningu ?
nos
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 26

« Odpowiedz #48 : Czerwiec 14, 2013, 11:39:30 »

Czy spotka³a kogo¶ sytuacja, ¿e oddaj±c konia na zak³ad, przytrafi³y mu siê ko³opoty zdrowotne?
Co wtedy z kosztami leczenia?
korsarz
U¿ytkownik

« Odpowiedz #49 : Czerwiec 14, 2013, 18:19:20 »

Lumi zdjêcie oczywi¶cie widzia³em. G³owa mo¿e byæ, taka ¶rednia , szyja beznadziejna, k³oda djae radê,nogi srednie, kopyta na zdjêciu sztorcowate jak dal mnie. Generalnie nie powala. Ale to moja opinia.
amazonka80
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 500

« Odpowiedz #50 : Czerwiec 14, 2013, 20:32:12 »

Z tego co wiem to koszty leczenia pokrywa w³a¶ciciel konia. Choæ moja klacz nabawi³a siê grzybicy i nie zosta³am obarczona kosztami!
Lumi
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 754

« Odpowiedz #51 : Czerwiec 16, 2013, 20:20:47 »

No  w³a¶nie, jak dla mnie to odpad hodowlany - wiêc jaki sens jest tak± klacz "dawaæ" na zak³ad ?
I co dalej po tym zak³adzie z tym koniem ? - bo ani do hodowli , ani do sportu . Czy naprawdê nie ma w takiej stadninie jak Racot, ani jednej poprawnej klaczy?  Smutny
Niestety,  ale jak to mo¿na sobie popsuæ hodowlê "modnymi rodowodami", u¿ywaj±c kiepskich  , czwartorzêdnych, ogierów pe³nych wad budowy i nie tylko.  Smutny
bask
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 70

« Odpowiedz #52 : Czerwiec 17, 2013, 07:38:27 »

no co ty Lumi ,przecie to czempionka ZT... Szok  Co dalej z tym koniem?Ano,pojedzie jako ciep³a bu³eczka w hurcie ,do Skandynawii gdzie konie s± bardzo drogie i takie dotowane polskie klacze za jeden grosz ze stadnin ANR to u nich hit w ostatnich latach...
Drapik
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 446

« Odpowiedz #53 : Czerwiec 17, 2013, 08:35:05 »

Lumi jasne, ¿e s± albo raczej by³y-to co by³o fajne, ciekawe, poprawne to dawno  jest w prywatnych "znajomych" rêkach za grosze albo "u Szweda" za nieco wiêksze, ale nadal grosze. Przykre, ale prawdziwe,jutro taki "Jansenn" u nas bêdzie, to popytam co z pañstwówki kupi³;)
korsarz
U¿ytkownik

« Odpowiedz #54 : Czerwiec 20, 2013, 10:06:25 »

Ta klacz to kwitesencja nowej my¶li hodowlanej w hodowli wielkopolskiej...Niestety.Ja ju¿ tam wolê trakeny z dolewem arabów, angloarabów.
Strony: 1 2 3 [4] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: