FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 08:31:24 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Ogier MORS/ Kumys  (Przeczytany 4653 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Arcturus
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 319

« : Maj 01, 2013, 08:52:31 »

Macie moze jakies spostrzezenia, opinie ?
gezar
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 12

« Odpowiedz #1 : Maj 05, 2013, 17:59:51 »

Takie ¿e cena stanówki 2 000 tys z³otych  jest zaporowa przy dzisiejszych cenach sprzeda¿y, nawet bardzo dobrych koni...
Arcturus
U¿ytkownik

« Odpowiedz #2 : Maj 06, 2013, 10:56:19 »

Dla mnie cena nie jest zaporowa i ulega negocjacji , ale  interesuja mnie opinie na temat ogiera .
Cytryna
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 27

« Odpowiedz #3 : Maj 06, 2013, 16:47:25 »

A co mo¿na powiedzieæ o ogierze, który w wieku 21 lat ma 35 sztuk potomstwa, z czego 5 klaczy ma wpis do ksiêgi ? Jego wyników sportowych trudno siê dokopaæ, podobnie z prób± dzielno¶ci. Na pokazach ogierów go nie widaæ ( co przy tej cenie stanówki by³oby mile widziane ), nawet zdjêcia zootechnicznego w sieci nie u¶wiadczysz, ¿eby sobie popatrzeæ, wiêc o czym tu mówiæ, je¶li nie o tej cenie. Mo¿na jeszcze porozmawiaæ o jego "specyficznym" rodowodzie, który dla jednych mo¿e jest zalet±, dla wiêkszo¶ci jednak wad±. No i dostêpnych danych, bonitacja w og³oszeniu to 82, a w wykazie 80 punktów, istotna rozbie¿no¶æ w owych dostêpnych informacjach.
Je¶li cena mo¿e byæ wyznacznikiem jako¶ci to z pewno¶ci± jest wybitny, mo¿e nawet najlepszy w¶ród ma³opolskich reproduktorów.
Oczywi¶cie cenê ustala w³a¶ciciel i nic nam do tego, ani do tego kogo na to staæ, to tylko lu¼ne dywagacje porównawcze....
Arcturus
U¿ytkownik

« Odpowiedz #4 : Maj 08, 2013, 13:36:17 »

Kon jest po powaznym wypadku i ma zniekszta³cona czaszke , mysle ze raczej nigdzie sie z tym nie pokaze . Jak pojade sobie go obejrzec,  to zrobie  zdjêcia .

Poza tym cena  dla mnie  jest  taka sama jaka bym zaplacila  za  kazdego innego wartosciwego ogiera ma³opolskiego, bo takie ktore  ewentualnie  odpowiada³y by  dla mojej klaczy mieszkaja ok 400 /500 km ode mnie, wiec  transport itd, wypadaja  tyle samo, natomiast  Mors stoi dosc blisko i nawet klaczy  nie  bede musiala zostawic .
montana
Administrator
U¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 1575

« Odpowiedz #5 : Luty 05, 2015, 18:46:53 »

Ogier pad³ w 2014, Arcturus, doczeka³a¶ siê po nim ¼rebaka ?
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: