FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 12:50:47 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 19 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Konie czystej krwi arabskiej w hodowli ma³opolaków  (Przeczytany 151268 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Drapik
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 446

« Odpowiedz #90 : Wrzesieñ 29, 2008, 18:06:37 »

cyprys te¿ wysoko zbonitowany i te¿ siê podoba³, a ¼rebaki pora¿ka...jak mawia jeden pan ze zwi±zku tekie krzywulce powinno siê usypiaæ z urzêdu...
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #91 : Wrzesieñ 30, 2008, 13:12:24 »

niech sam siê u¶pi z urzêdu m±drala, co to za argument w ogóle, ¿e Cyprys te¿ co¶tam??

przepraszam, ponios³o mnie, ale nie znoszê faszystów

teraz bêdzie informacja hodowlana

mój znajomy w tym roku za³atwi³ licencjê na konie ma³opolskie dla swojego ogiera oo, ogier ten mo¿e nie powala eksterierem, w³a¶ciwie to wygl±da trochê jak klacz, ale jest sprawdzonym koniem u¿ytkowym w przeciwieñstwie do 99% innych arabów u¿ywanych w hodowli

ogier zdoby³ mistrzostwo Polski w rajdach w zesz³ym roku i to w ³adnym stylu (wygra³ Best Condition czy jako¶ tak), ma ciekawy rodowód, no i prawdopodobnie bêdzie oferowany do krycia w przysz³ym sezonie, nie znam siê bardzo na rajdach, ale ten koñ podobno ma wrodzony talent, szybko schodzi z têtna i chêtnie idzie do przodu, jak by kto¶ by³ zainteresowany wyhodowaniem konia do tej konkurencji, to my¶lê, ¿e to bêdzie nie lada gratka, wiem ¿e swoje klacze do krycia ma przys³aæ znana niemiecka stajnia specjalizuj±ca siê w endurance

zdjêcie z Bogus³awic:

zapomnia³bym dodaæ, ¿e konio ma super kawa³ kopyta, co wydaje mi siê wa¿ne w kontek¶cie hodowli pó³krwi
Drapik
U¿ytkownik

« Odpowiedz #92 : Pa¼dziernik 01, 2008, 15:33:11 »

z tego zdjêcia to rzeczywi¶cie nie powala...jako¶ taki " ma³o wyrazisty" dla mnie. Co do rajdów to w sumie  jedynie Francuzi wyhodowali  kapitalne maszynki do tuptania- ma³o, który dostaje B czy elimke za metabolizm czy kulawizne- i jak ogl±da³am ichnie reproduktory to by³am mile zaskoczona,¿e i ³adne to, dzielne i zdrowe
ile to siwe ma w k³êbie? mo¿esz napisaæ jak siê zwie i co¶ wiêcej o papierze?
 a wracaj±c do Cyprysa- czy nie macie wra¿enia,¿e on tak jakBerberys ? super marketing a potomstwo co¿...
Kawusia
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 129

« Odpowiedz #93 : Pa¼dziernik 01, 2008, 15:46:13 »

"to siwe" to Grant 1997 (Entyk-Greczynka po Etogram) hod. SK Kurozwêki. Nie wiem jakie ma wymiary a te¿ jestem ciekawa .
Wachmistrz
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 192

« Odpowiedz #94 : Pa¼dziernik 01, 2008, 16:21:28 »

a wracaj±c do Cyprysa- czy nie macie wra¿enia,¿e on tak jakBerberys ? super marketing a potomstwo co¿...

TAKTAKTAKTAK...... i na dok³adkê strzygi daje.
Drapik
U¿ytkownik

« Odpowiedz #95 : Pa¼dziernik 01, 2008, 16:26:05 »

wachmistrz widzia³e¶ ¼rebole od Macierzyñskiego na kozienickich wybrakowanych z hodowli koby³ach?
ja ostatnio bli¿ej £odzi jestem i ehm... ¿al,¿e to ma licencje...
Wachmistrz
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 192

« Odpowiedz #96 : Pa¼dziernik 01, 2008, 16:33:37 »

mój znajomy w tym roku za³atwi³ licencjê na konie ma³opolskie dla swojego ogiera oo, ogier ten mo¿e nie powala eksterierem

zdjêcie z Bogus³awic:
Widzia³em ju¿ gdzie¶ to zdjêcie. No jaki¶ taki podsiebny. Ale wydaje mi siê ¿e te ,,najtwardsze,, bywaj± czêsto mniej urodziwe. A poza tym my¶lê ¿e jako arab to w pó³krwi i tak trafi na wiele brzydszych od siebie panien.  Chichot Chichot Chichot

wachmistrz widzia³e¶ ¼rebole od Macierzyñskiego na kozienickich wybrakowanych z hodowli koby³ach?
ja ostatnio bli¿ej £odzi jestem i ehm... ¿al,¿e to ma licencje...

Eeeeee, tamtym do mórd nie zag³±da³em.

ehm... ¿al,¿e to ma licencje...

No co¶ Ty? Chichot ,,ka¿demu wolno kochaæ.,,
Drapik
U¿ytkownik

« Odpowiedz #97 : Pa¼dziernik 01, 2008, 17:26:44 »

wachmistrz Szok Chichot kochaæ wolno, ale cholera powinna byæ jaka¶ antykoñcepcja;)
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #98 : Pa¼dziernik 01, 2008, 18:07:52 »

nie pamiêtam dok³adnie wzrostu, ale oko³o 150 cm ma, koñ jest hodowli kurozwêckiej, jego matka Greczynka, to by³a piêkna pokazowa klacz, a araby podobno w matkê daj±

widzia³em po nim jednego ¼rebaka arabskiego, no i muszê powiedzieæ, ¿e fajnie siê ma³y rusza:)
Iza90
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 718

« Odpowiedz #99 : Pa¼dziernik 01, 2008, 18:32:37 »

U znajomego (Reszkowce) sta³ Entyk - niesamowity arab do pó³krwi. 150-155cm, ³adnie umiê¶niony, z dobrym ruchem. W Reszkowcach jest po nim dobrze zapowiadaj±ce siê w kierunku rajdów potomstwo.
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #100 : Pa¼dziernik 01, 2008, 18:42:36 »

no w³a¶nie Entyk przekazywa³ te rajdowe uzdolnienia b. silnie, w rajdach du¿o chodzi po nim arabów, a on sam ma³o kry³
montana
Administrator
U¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 1575

« Odpowiedz #101 : Pa¼dziernik 22, 2008, 14:08:01 »

Elsing, w rzadziej spotykanym ujêciu
niestety mam tylko takiej jako¶ci

jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #102 : Pa¼dziernik 22, 2008, 14:11:02 »

to zdjêcie z Przegl±du Hodowlanego?
montana
Administrator
U¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 1575

« Odpowiedz #103 : Pa¼dziernik 22, 2008, 14:24:08 »

tak, dok³adnie
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #104 : Pa¼dziernik 22, 2008, 17:06:10 »

jak postawili Elsinga w Walewicach to siê wszyscy ówcze¶ni z niego na¶miewali okrutnie, jak dzisiaj z Hebaba  - tak± mam refleksje dzisiaj pod wp³ywem tego zdjêcia:)
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 19 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: