FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Maj 15, 2025, 09:19:36 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 19 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Konie czystej krwi arabskiej w hodowli maÂłopolakĂłw  (Przeczytany 157145 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Drapik
UÂżytkownik

« Odpowiedz #90 : Wrzesień 29, 2008, 18:06:37 »

cyprys teÂż wysoko zbonitowany i teÂż siĂŞ podobaÂł, a Âźrebaki poraÂżka...jak mawia jeden pan ze zwiÂązku tekie krzywulce powinno siĂŞ usypiaĂŚ z urzĂŞdu...
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #91 : Wrzesień 30, 2008, 13:12:24 »

niech sam siĂŞ uÂśpi z urzĂŞdu mÂądrala, co to za argument w ogĂłle, Âże Cyprys teÂż coÂśtam??

przepraszam, poniosÂło mnie, ale nie znoszĂŞ faszystĂłw

teraz bĂŞdzie informacja hodowlana

mĂłj znajomy w tym roku zaÂłatwiÂł licencjĂŞ na konie maÂłopolskie dla swojego ogiera oo, ogier ten moÂże nie powala eksterierem, wÂłaÂściwie to wyglÂąda trochĂŞ jak klacz, ale jest sprawdzonym koniem uÂżytkowym w przeciwieĂąstwie do 99% innych arabĂłw uÂżywanych w hodowli

ogier zdobyÂł mistrzostwo Polski w rajdach w zeszÂłym roku i to w Âładnym stylu (wygraÂł Best Condition czy jakoÂś tak), ma ciekawy rodowĂłd, no i prawdopodobnie bĂŞdzie oferowany do krycia w przyszÂłym sezonie, nie znam siĂŞ bardzo na rajdach, ale ten koĂą podobno ma wrodzony talent, szybko schodzi z tĂŞtna i chĂŞtnie idzie do przodu, jak by ktoÂś byÂł zainteresowany wyhodowaniem konia do tej konkurencji, to myÂślĂŞ, Âże to bĂŞdzie nie lada gratka, wiem Âże swoje klacze do krycia ma przysÂłaĂŚ znana niemiecka stajnia specjalizujÂąca siĂŞ w endurance

zdjĂŞcie z BogusÂławic:

zapomnia³bym dodaÌ, ¿e konio ma super kawa³ kopyta, co wydaje mi siê wa¿ne w kontekœcie hodowli pó³krwi
Drapik
UÂżytkownik

« Odpowiedz #92 : Październik 01, 2008, 15:33:11 »

z tego zdjĂŞcia to rzeczywiÂście nie powala...jakoÂś taki " maÂło wyrazisty" dla mnie. Co do rajdĂłw to w sumie  jedynie Francuzi wyhodowali  kapitalne maszynki do tuptania- maÂło, ktĂłry dostaje B czy elimke za metabolizm czy kulawizne- i jak oglÂądaÂłam ichnie reproduktory to byÂłam mile zaskoczona,Âże i Âładne to, dzielne i zdrowe
ile to siwe ma w k³êbie? mo¿esz napisaÌ jak siê zwie i coœ wiêcej o papierze?
 a wracajÂąc do Cyprysa- czy nie macie wraÂżenia,Âże on tak jakBerberys ? super marketing a potomstwo coÂż...
Kawusia
UÂżytkownik

« Odpowiedz #93 : Październik 01, 2008, 15:46:13 »

"to siwe" to Grant 1997 (Entyk-Greczynka po Etogram) hod. SK KurozwĂŞki. Nie wiem jakie ma wymiary a teÂż jestem ciekawa .
Wachmistrz
UÂżytkownik

« Odpowiedz #94 : Październik 01, 2008, 16:21:28 »

a wracajÂąc do Cyprysa- czy nie macie wraÂżenia,Âże on tak jakBerberys ? super marketing a potomstwo coÂż...

TAKTAKTAKTAK...... i na dokÂładkĂŞ strzygi daje.
Drapik
UÂżytkownik

« Odpowiedz #95 : Październik 01, 2008, 16:26:05 »

wachmistrz widziaÂłeÂś Âźrebole od MacierzyĂąskiego na kozienickich wybrakowanych z hodowli kobyÂłach?
ja ostatnio bliÂżej ÂŁodzi jestem i ehm... Âżal,Âże to ma licencje...
Wachmistrz
UÂżytkownik

« Odpowiedz #96 : Październik 01, 2008, 16:33:37 »

mĂłj znajomy w tym roku zaÂłatwiÂł licencjĂŞ na konie maÂłopolskie dla swojego ogiera oo, ogier ten moÂże nie powala eksterierem

zdjĂŞcie z BogusÂławic:
WidziaÂłem juÂż gdzieÂś to zdjĂŞcie. No jakiÂś taki podsiebny. Ale wydaje mi siĂŞ Âże te ,,najtwardsze,, bywajÂą czĂŞsto mniej urodziwe. A poza tym myÂślĂŞ Âże jako arab to w pó³krwi i tak trafi na wiele brzydszych od siebie panien.  Chichot Chichot Chichot

wachmistrz widziaÂłeÂś Âźrebole od MacierzyĂąskiego na kozienickich wybrakowanych z hodowli kobyÂłach?
ja ostatnio bliÂżej ÂŁodzi jestem i ehm... Âżal,Âże to ma licencje...

Eeeeee, tamtym do mórd nie zag³¹da³em.

ehm... Âżal,Âże to ma licencje...

No coÂś Ty? Chichot ,,kaÂżdemu wolno kochaĂŚ.,,
Drapik
UÂżytkownik

« Odpowiedz #97 : Październik 01, 2008, 17:26:44 »

wachmistrz Szok Chichot kochaĂŚ wolno, ale cholera powinna byĂŚ jakaÂś antykoĂącepcja;)
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #98 : Październik 01, 2008, 18:07:52 »

nie pamiĂŞtam dokÂładnie wzrostu, ale okoÂło 150 cm ma, koĂą jest hodowli kurozwĂŞckiej, jego matka Greczynka, to byÂła piĂŞkna pokazowa klacz, a araby podobno w matkĂŞ dajÂą

widziaÂłem po nim jednego Âźrebaka arabskiego, no i muszĂŞ powiedzieĂŚ, Âże fajnie siĂŞ maÂły rusza:)
Iza90
UÂżytkownik

« Odpowiedz #99 : Październik 01, 2008, 18:32:37 »

U znajomego (Reszkowce) sta³ Entyk - niesamowity arab do pó³krwi. 150-155cm, ³adnie umiêœniony, z dobrym ruchem. W Reszkowcach jest po nim dobrze zapowiadaj¹ce siê w kierunku rajdów potomstwo.
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #100 : Październik 01, 2008, 18:42:36 »

no wÂłaÂśnie Entyk przekazywaÂł te rajdowe uzdolnienia b. silnie, w rajdach duÂżo chodzi po nim arabĂłw, a on sam maÂło kryÂł
montana
Administrator
UÂżytkownik
*

« Odpowiedz #101 : Październik 22, 2008, 14:08:01 »

Elsing, w rzadziej spotykanym ujĂŞciu
niestety mam tylko takiej jakoÂści

jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #102 : Październik 22, 2008, 14:11:02 »

to zdjĂŞcie z PrzeglÂądu Hodowlanego?
montana
Administrator
UÂżytkownik
*

« Odpowiedz #103 : Październik 22, 2008, 14:24:08 »

tak, dokÂładnie
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #104 : Październik 22, 2008, 17:06:10 »

jak postawili Elsinga w Walewicach to siĂŞ wszyscy ĂłwczeÂśni z niego naÂśmiewali okrutnie, jak dzisiaj z Hebaba  - takÂą mam refleksje dzisiaj pod wpÂływem tego zdjĂŞcia:)
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 19 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: