Hej
wiem ze temat dawno zaczêty ale w miare nowa tu jestem sta¿em to siê do³±czam..Mam 2 koniki po Arabach.. Harley po og. Wiedeñ oo ( Kurozwêki) i Heidy po og. prywatnym Zgaduj oo.
A potem... có¿, kry³am juz tylko Ma³opolakami. Uwa¿am, ¿e ¿eby kryæ arabskimi ogierami trzeba sie ju¿ znac do¶æ konkretnie na hodowli, ¿eby nie tworzyæ nowych "cudów"
Wiedeñ by³ konikiem jak na araba - du¿ym i o dobrym charakterze ,a poza tym zawsze chcia³am mieæ choæ jednego siwego konia i powiem szczerze uda³ siê bardzo. Harley ma juz prawie9 lat, jest bardzo wytrzyma³y i "nie do zdarcia", natomiast klaczka po tym drugim ogierze. Có¿- nie dobra³am rodziców
klacz matka by³a do¶æ ma³a, ogier te¿ taki..no arabski.. no i wyszed³ mi Maly Koñ.Wpisana do ma³opolaków ale na styk) o temperamencie typowo arabskim,a¿ za arabskim
Nie bêdê sie ju¿ wiêcej rozwodziæ( choæ jest o czym),ale uwa¿am,¿e po prostu wszystko trzeba robiæ z g³ow± i do¶wiadczeniem i nie ma co "psuæ" naszej ukochanej rasy jak siê nie potrafi dobraæ rodziców.Jednak nie uwa¿am ¿eby korzystanie a arabskiej krwii by³o bezcelowe w hodowli m³p. ale o temat rzeka