FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 19:50:34 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: ZT Bogus³awice 2008  (Przeczytany 54900 razy)
0 u¿ytkowników i 10 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Iza90
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 718

« Odpowiedz #45 : Lipiec 24, 2008, 10:13:03 »

Mi najbardziej siê podoba Boston (Wifon) i Sex, a najmniej zdecydowanie Jer (z katalogu aukcyjnego). A w ZT kibicujê £owcy.
Doma Clasica
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 15

« Odpowiedz #46 : Lipiec 24, 2008, 11:29:45 »

Sex ma zdjêcie takie, ¿e nie trzeba siê d³ugo zastanawiaæ. najpiêkniej ujêty w k³usie, jednak to chyba tylko chwila Smutny
Ponawiam pytanie o ceny wywo³awcze, dajcie znac jak kto¶ co¶ bedzie wiedzia³.
wybiera siê kto¶ do bogus³awic na aukcjê?

-----------------------
i moim malutkim, prywatnym zdaniem, konie by³y nie do koñca najlepiej pokazane na "po³ówce". nie wiem jak to sie w praktyce odbywa, pewnie konie s± zmieniane pod jezdzcami z prêdko¶ci± ¶wiat³a, ale mo¿e jakie¶ wolontariuszki by siê znalaz³y, które prosto by pozak³ada³y czapraki (na niektórych zdjêciach s± za³o¿one bardzo niechlujnie, podwijaj± siê, fa³duj±, po³o¿one za wysoko), nie mówiê ju¿, ¿e w bia³ych bluzeczkach je¼dzcy wygl±dali by bardziej elegancko, niektórzy to chociaz rêkawiczki mogliby mieæ na pewno na wygl±d koni du¿y wp³yw ma zaplecienie grzywy, podnosi to walory konia zawsze. niby pierdo³y, a jednak wygl±da³o by to du¿o lepiej dla widzów (chociazby samych zdjêæ, tak jak ja:) )

Cytat: ar...?
Iza90 nie mo¿na tak oceniaæ, ¿e je¼dzcy beznadziejni po kilku fotkach  tak mi siê zdaje przynajmniej
ar...?, czasem jest tak, ¿e na 2 - 3 zdjêciach dobry je¼dziec wyjdzie ¼le, straci równowagê, ale gdy z prawie 40 fotek tylko kilka stanowi dobry obrazek to wybacz, ale co¶ z tymi je¼d¼cami jest nie tak. Jak dla mnie - garbienie siê, patrzenie pod konia, itp. z pewno¶ci± nie pomaga m³odym koniom dobrze siê zaprezentowaæ, sprawia raczej wra¿enie walki z koniem. To jest tylko moja opinia, widzia³am jedynie zdjêcia, mo¿e jednak by³y robione w najbardziej niekorzystnych dla je¼d¼ców momentach?

jazda na tak m³odych koniach, to zupe³nie inna szko³a jazdy, podziwiam te osoby, bo ja np. jezdzac ile¶ tam takich koni nie odwazy³abym pokazywaæ ich tak szerokiemu gronu, bo to defacto jazda na nieuje¿d¿onym koniu. najgorzej wygl±da £owca, na jednym zdjêciu jest schowany i bez kontaktu, na reszcie ponad kontaktem i takze bez oparcia, takie konie pó¼niej bardzo ciê¿ko siê je¼dzi. Tu chodzi nie tylko o umiejêtno¶ci jezdzca, ale tez o fizyczne i psychiczne predyspozycje konia, który widac ma takie tendencje. Reszta koni ca³kiem fajnie wygl±da.
Iza90
U¿ytkownik

« Odpowiedz #47 : Lipiec 24, 2008, 11:56:49 »

Sama mam kontakt z koniem po ZT (Bartnik). Mimo, ¿e to koñ z du¿± energi±, gdy wychodzi na jazdê na padok chowa siê na wêdzid³o, traci chêæ do jazdy, itd (tak by³o od samego pocz±tku, gdy w³a¶ciciel go kupi³).
Mo¿emy tu broniæ, czy opieprzaæ je¼d¼ców za ich styl jazdy, ale co to da dla tych koni? Mo¿e jaki¶ zapaleniec kupi na aukcji takiego m³odziaka i bêdzie go przez 3 (lub wiêcej) lata odbudowywa³, bo prze¿y³ 2,5 miesi±ca w ZT.
Mimo, ¿e ZT mo¿e byæ dobr± okazj± do porównania koni w roczniku, zdobycia licencji dla ogiera, ja nigdy nie dam dobrego ogiera na ZT.
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #48 : Lipiec 24, 2008, 14:35:50 »

jak prezentowa³ siê na ¿ywo kary Boston?
skokowo niez³y, ruchowo taki sobie. Ogólnie ca³kiem nie¼le wygl±da i widaæ, ¿e to Emetyt

a spoza katalogu to najfajniejszy Emanor, piêkny jest

moze nawet kandydat na zwyciêzcê- bardzo wszechstronny, szkoda tylko, ¿e g³owê ma brzydko malowan±  Smutny
montana
Administrator
U¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 1575

« Odpowiedz #49 : Lipiec 29, 2008, 09:57:25 »

Testy "obcych je¼d¼ców" w ZT

PZHK informuje, ¿e w 2008 roku odbêd± siê dwukrotnie testy obcych je¼dzców sprawdzajacych przydatno¶æ ogierów do uje¿d¿enia i skoków przez przeszkody oraz jezdno¶æ. Pierwszy termin testu obcych je¼d¼ców to 11.08.2008 r. (Bia³y Bór, godz. 9.00) oraz 12.08.2008 r. (ZT Bogus³awice, godz. 10.00).
Je¼dzcami testowymi podczas tego sprawdzianu bêd±: Olga Michalik oraz Marek Modelewski.
Drugi test obcych je¼d¼ców odbêdzie siê po MPMK w skokach. Testowaæ bêd±: Dorota Urbañska i Antoni Tomaszewski.

Polski Zwi±zek Hodowców Koni serdecznie zaprasza wszystkich zainteresowanych na wyk³ad dr Ewy Szarskiej pt. "Wykorzystanie wska¼ników fizjologicznych w 100-dniowych testach dla m³odych ogierów". Prezentacja odbêdzie siê w dniu 2 wrze¶nia, na terenie SO Bogus³awice, po przeprowadzeniu elementów próby dzielno¶ci m³odych ogierów, przewidzianych na ten dzieñ.
http://www.pzhk.pl/arti.php?id=aktualnosci.htm
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #50 : Sierpieñ 27, 2008, 07:20:57 »

kto siê wybiera na próbê ? ja bêdê na 99% (heh chyba zamieszkam w Bogus³awicach )
Lumi
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 754

« Odpowiedz #51 : Sierpieñ 27, 2008, 09:52:15 »

Jak dostanê urlop to tak¿e bêdê, w sumie to po s±siêdzku Spoko
montana
Administrator
U¿ytkownik
*

« Odpowiedz #52 : Sierpieñ 27, 2008, 09:55:46 »

mnie nie bêdzie : (
kto¶ mi podkupi ogiera  Niezdecydowany
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #53 : Sierpieñ 27, 2008, 14:06:54 »

czy¿by frekwencaj mniejsza siê szykowa³a ni¿ na po³ówce Smutny ?
ess_Ka
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 206

« Odpowiedz #54 : Sierpieñ 27, 2008, 14:09:00 »

ja bym sie chetnie wybrala ale okaze sie pewnie jak zwykle w ostatniej chwili :/
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #55 : Sierpieñ 27, 2008, 14:11:27 »

jakby co to ja chêtnie kogo¶ zabiorê po drodze , pewnie bêdê jechaæ sama Smutny
ess_Ka
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 206

« Odpowiedz #56 : Sierpieñ 27, 2008, 14:13:00 »

ja bede wiedziala pewnie w poniedzialek wieczorem i jesli bedzie na "tak" to tez moge zabrac
Iza90
U¿ytkownik

« Odpowiedz #57 : Sierpieñ 27, 2008, 16:49:05 »

Je¿eli kto¶ z was przyjecha³by wcze¶niej, albo pó¼niej, mia³abym serdeczn± pro¶bê o fotki (profilowa g³owy i zoot.) i najlepiej video w ruchu k³usem og. Diabe³ek / Grey. Z góry dziêki. Je¿eli siê nie uda, trudno.

Komu kibicujecie.
Ja stawiam na £owcê (fajnie by by³o, gdyby za³apa³ siê w pierwszej trójce), trochê mniej na Jasnego Poranka i Sexa.
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #58 : Sierpieñ 27, 2008, 20:08:43 »

zootechniczna fotka Diabe³ka znaleziona w necie

nie iwem komu kibicowaæ, bior±c pod uwagê po³ówkê stawia³abym na £owcê, Jasnego Poranka, Topaza, Sexa mo¿e Emanora. W drugim koñcu moim zdaniem powinny znale¼æ siê Wezyr, siwy Boston, Astro i Baryton, a jak bêdzie zobaczymy
A tak po cichu liczê, ¿e dobrze wypadn± Ametyst i Samar
montana
Administrator
U¿ytkownik
*

« Odpowiedz #59 : Sierpieñ 30, 2008, 18:12:36 »

to jest foto z HiJ 7/05, M. Zó³tañska, artyku³ Konie ma³opolskie

Ja trzymam kciuki za El Bonillo, widzia³am go wielokrotnie na czempionatach bo i w Bialce i w Klikowej i dopiero teraz na ZT ostatecznie sie do niego przekona³am.
Sex te¿ robi duze, pozytywne wra¿enie, podobnie £owca.
Jasny Poranek na po³owce zdawa³ sie byc nieczysty nieco na przodzie, mam nadzieje, ze teraz bedzie wszytko ok z nog±.
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: