FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Kwiecień 30, 2025, 04:56:11 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: ZT BogusÂławice 2008  (Przeczytany 57348 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Iza90
UÂżytkownik

« Odpowiedz #45 : Lipiec 24, 2008, 10:13:03 »

Mi najbardziej siĂŞ podoba Boston (Wifon) i Sex, a najmniej zdecydowanie Jer (z katalogu aukcyjnego). A w ZT kibicujĂŞ ÂŁowcy.
Doma Clasica
UÂżytkownik

« Odpowiedz #46 : Lipiec 24, 2008, 11:29:45 »

Sex ma zdjĂŞcie takie, Âże nie trzeba siĂŞ dÂługo zastanawiaĂŚ. najpiĂŞkniej ujĂŞty w kÂłusie, jednak to chyba tylko chwila Smutny
Ponawiam pytanie o ceny wywoÂławcze, dajcie znac jak ktoÂś coÂś bedzie wiedziaÂł.
wybiera siĂŞ ktoÂś do bogusÂławic na aukcjĂŞ?

-----------------------
i moim malutkim, prywatnym zdaniem, konie by³y nie do koùca najlepiej pokazane na "po³ówce". nie wiem jak to sie w praktyce odbywa, pewnie konie s¹ zmieniane pod jezdzcami z prêdkoœci¹ œwiat³a, ale mo¿e jakieœ wolontariuszki by siê znalaz³y, które prosto by pozak³ada³y czapraki (na niektórych zdjêciach s¹ za³o¿one bardzo niechlujnie, podwijaj¹ siê, fa³duj¹, po³o¿one za wysoko), nie mówiê ju¿, ¿e w bia³ych bluzeczkach jeŸdzcy wygl¹dali by bardziej elegancko, niektórzy to chociaz rêkawiczki mogliby mieÌ na pewno na wygl¹d koni du¿y wp³yw ma zaplecienie grzywy, podnosi to walory konia zawsze. niby pierdo³y, a jednak wygl¹da³o by to du¿o lepiej dla widzów (chociazby samych zdjêÌ, tak jak ja:) )

Cytat: ar...?
Iza90 nie moÂżna tak oceniaĂŚ, Âże jeÂźdzcy beznadziejni po kilku fotkach  tak mi siĂŞ zdaje przynajmniej
ar...?, czasem jest tak, Âże na 2 - 3 zdjĂŞciach dobry jeÂździec wyjdzie Âźle, straci rĂłwnowagĂŞ, ale gdy z prawie 40 fotek tylko kilka stanowi dobry obrazek to wybacz, ale coÂś z tymi jeÂźdÂźcami jest nie tak. Jak dla mnie - garbienie siĂŞ, patrzenie pod konia, itp. z pewnoÂściÂą nie pomaga mÂłodym koniom dobrze siĂŞ zaprezentowaĂŚ, sprawia raczej wraÂżenie walki z koniem. To jest tylko moja opinia, widziaÂłam jedynie zdjĂŞcia, moÂże jednak byÂły robione w najbardziej niekorzystnych dla jeÂźdÂźcĂłw momentach?

jazda na tak m³odych koniach, to zupe³nie inna szko³a jazdy, podziwiam te osoby, bo ja np. jezdzac ileœ tam takich koni nie odwazy³abym pokazywaÌ ich tak szerokiemu gronu, bo to defacto jazda na nieuje¿d¿onym koniu. najgorzej wygl¹da £owca, na jednym zdjêciu jest schowany i bez kontaktu, na reszcie ponad kontaktem i takze bez oparcia, takie konie póŸniej bardzo ciê¿ko siê jeŸdzi. Tu chodzi nie tylko o umiejêtnoœci jezdzca, ale tez o fizyczne i psychiczne predyspozycje konia, który widac ma takie tendencje. Reszta koni ca³kiem fajnie wygl¹da.
Iza90
UÂżytkownik

« Odpowiedz #47 : Lipiec 24, 2008, 11:56:49 »

Sama mam kontakt z koniem po ZT (Bartnik). Mimo, ¿e to koù z du¿¹ energi¹, gdy wychodzi na jazdê na padok chowa siê na wêdzid³o, traci chêÌ do jazdy, itd (tak by³o od samego pocz¹tku, gdy w³aœciciel go kupi³).
MoÂżemy tu broniĂŚ, czy opieprzaĂŚ jeÂźdÂźcĂłw za ich styl jazdy, ale co to da dla tych koni? MoÂże jakiÂś zapaleniec kupi na aukcji takiego mÂłodziaka i bĂŞdzie go przez 3 (lub wiĂŞcej) lata odbudowywaÂł, bo przeÂżyÂł 2,5 miesiÂąca w ZT.
Mimo, Âże ZT moÂże byĂŚ dobrÂą okazjÂą do porĂłwnania koni w roczniku, zdobycia licencji dla ogiera, ja nigdy nie dam dobrego ogiera na ZT.
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #48 : Lipiec 24, 2008, 14:35:50 »

jak prezentowaÂł siĂŞ na Âżywo kary Boston?
skokowo niezÂły, ruchowo taki sobie. OgĂłlnie caÂłkiem nieÂźle wyglÂąda i widaĂŚ, Âże to Emetyt

a spoza katalogu to najfajniejszy Emanor, piĂŞkny jest

moze nawet kandydat na zwyciĂŞzcĂŞ- bardzo wszechstronny, szkoda tylko, Âże gÂłowĂŞ ma brzydko malowanÂą  Smutny
montana
Administrator
UÂżytkownik
*

« Odpowiedz #49 : Lipiec 29, 2008, 09:57:25 »

Testy "obcych jeÂźdÂźcĂłw" w ZT

PZHK informuje, ¿e w 2008 roku odbêd¹ siê dwukrotnie testy obcych jeŸdzców sprawdzajacych przydatnoœÌ ogierów do uje¿d¿enia i skoków przez przeszkody oraz jezdnoœÌ. Pierwszy termin testu obcych jeŸdŸców to 11.08.2008 r. (Bia³y Bór, godz. 9.00) oraz 12.08.2008 r. (ZT Bogus³awice, godz. 10.00).
JeÂźdzcami testowymi podczas tego sprawdzianu bĂŞdÂą: Olga Michalik oraz Marek Modelewski.
Drugi test obcych jeÂźdÂźcĂłw odbĂŞdzie siĂŞ po MPMK w skokach. TestowaĂŚ bĂŞdÂą: Dorota UrbaĂąska i Antoni Tomaszewski.

Polski ZwiÂązek HodowcĂłw Koni serdecznie zaprasza wszystkich zainteresowanych na wykÂład dr Ewy Szarskiej pt. "Wykorzystanie wskaÂźnikĂłw fizjologicznych w 100-dniowych testach dla mÂłodych ogierĂłw". Prezentacja odbĂŞdzie siĂŞ w dniu 2 wrzeÂśnia, na terenie SO BogusÂławice, po przeprowadzeniu elementĂłw prĂłby dzielnoÂści mÂłodych ogierĂłw, przewidzianych na ten dzieĂą.
http://www.pzhk.pl/arti.php?id=aktualnosci.htm
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #50 : Sierpień 27, 2008, 07:20:57 »

kto siĂŞ wybiera na prĂłbĂŞ ? ja bĂŞdĂŞ na 99% (heh chyba zamieszkam w BogusÂławicach )
Lumi
UÂżytkownik

« Odpowiedz #51 : Sierpień 27, 2008, 09:52:15 »

Jak dostanĂŞ urlop to takÂże bĂŞdĂŞ, w sumie to po sÂąsiĂŞdzku Spoko
montana
Administrator
UÂżytkownik
*

« Odpowiedz #52 : Sierpień 27, 2008, 09:55:46 »

mnie nie bĂŞdzie : (
ktoÂś mi podkupi ogiera  Niezdecydowany
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #53 : Sierpień 27, 2008, 14:06:54 »

czy¿by frekwencaj mniejsza siê szykowa³a ni¿ na po³ówce Smutny ?
ess_Ka
UÂżytkownik

« Odpowiedz #54 : Sierpień 27, 2008, 14:09:00 »

ja bym sie chetnie wybrala ale okaze sie pewnie jak zwykle w ostatniej chwili :/
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #55 : Sierpień 27, 2008, 14:11:27 »

jakby co to ja chĂŞtnie kogoÂś zabiorĂŞ po drodze , pewnie bĂŞdĂŞ jechaĂŚ sama Smutny
ess_Ka
UÂżytkownik

« Odpowiedz #56 : Sierpień 27, 2008, 14:13:00 »

ja bede wiedziala pewnie w poniedzialek wieczorem i jesli bedzie na "tak" to tez moge zabrac
Iza90
UÂżytkownik

« Odpowiedz #57 : Sierpień 27, 2008, 16:49:05 »

Je¿eli ktoœ z was przyjecha³by wczeœniej, albo póŸniej, mia³abym serdeczn¹ proœbê o fotki (profilowa g³owy i zoot.) i najlepiej video w ruchu k³usem og. Diabe³ek / Grey. Z góry dziêki. Je¿eli siê nie uda, trudno.

Komu kibicujecie.
Ja stawiam na ÂŁowcĂŞ (fajnie by byÂło, gdyby zaÂłapaÂł siĂŞ w pierwszej trĂłjce), trochĂŞ mniej na Jasnego Poranka i Sexa.
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #58 : Sierpień 27, 2008, 20:08:43 »

zootechniczna fotka DiabeÂłka znaleziona w necie

nie iwem komu kibicowaÌ, bior¹c pod uwagê po³ówkê stawia³abym na £owcê, Jasnego Poranka, Topaza, Sexa mo¿e Emanora. W drugim koùcu moim zdaniem powinny znaleŸÌ siê Wezyr, siwy Boston, Astro i Baryton, a jak bêdzie zobaczymy
A tak po cichu liczĂŞ, Âże dobrze wypadnÂą Ametyst i Samar
montana
Administrator
UÂżytkownik
*

« Odpowiedz #59 : Sierpień 30, 2008, 18:12:36 »

to jest foto z HiJ 7/05, M. Zó³taùska, artyku³ Konie ma³opolskie

Ja trzymam kciuki za El Bonillo, widziaÂłam go wielokrotnie na czempionatach bo i w Bialce i w Klikowej i dopiero teraz na ZT ostatecznie sie do niego przekonaÂłam.
Sex teÂż robi duze, pozytywne wraÂżenie, podobnie ÂŁowca.
Jasny Poranek na poÂłowce zdawaÂł sie byc nieczysty nieco na przodzie, mam nadzieje, ze teraz bedzie wszytko ok z nogÂą.
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: