FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 19:57:45 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: ZT Bogus³awice 2008  (Przeczytany 54907 razy)
0 u¿ytkowników i 8 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Dahoman
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 116

« Odpowiedz #75 : Wrzesieñ 17, 2008, 21:50:14 »

jaśko, jakieś takie niedogotowane one, co?
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #76 : Wrzesieñ 18, 2008, 19:27:27 »

Arsena³ po Hebab te¿ w Bogus³awicach
w papierach ma 171 cm wzrostu, ale moim zdaniem 165- 6 to max

po sasziedzku z nim stoi £owca i Jasny Poranek, który ma nogê w kiepskim stanie - opuchniêta, dziura z bogu nadpêcia i sty³u jakby mu co¶ siê w ¶ciêgno wgryz³o , nikt siê tym nie przejmuje, a ca³y staw pecinowy z ty³u jest we krwi  Z politowaniem

mam fotkê tylko tej pierwszej rany, bo jak podchodzi³am, ¿eby mu zrobiæ zdjêcie to do mnie przy³azi³ i siê obraca³

jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #77 : Wrzesieñ 18, 2008, 21:41:12 »

na krosie siê je¼dziec nie wyrobi³ i wjecha³ w ¿erdkê, wielkie halo by³o z tego powodu, a on nawet konia nie obejrza³
montana
Administrator
U¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 1575

« Odpowiedz #78 : Wrzesieñ 21, 2008, 17:29:58 »

Drwal i Ametyst wystawione na janowski najbli¿szy przetarg
http://www.janow.arabians.pl/pl/przetargi/2008/09-27.php

Wezyr wystawiony na sprzeda¿ w og³oszeniach

amazonka80
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 500

« Odpowiedz #79 : Wrzesieñ 23, 2008, 20:48:14 »

Witam!
Jasiek napisa³e¶...wiadomo, ¿e ka¿dy inaczej ocenia, dlatego siê te oceny standaryzuje przed sumowaniem indeksów,  nie ma znaczenie czy maksymalna ocena to 7 czy 10...
Pracowa³am w zwi±zku kiedy¶ i by³am przy ocenie obcego je¼d¼ca, tak samo jak w tym roku przy ocenie klaczy... jest to w przypadku  ogierów ¶rednia dwóch je¼d¼ców (uje¿d¿enie i skoki), a w przypadku klaczy ocenia tylko jeden je¼dziec i nie ma ¿adnej standaryzacji.

__________________________________________________________________________________________________

Mam pytanie czy wie kto¶ gdzie posz³y ogiery. Przede wszystkim interesuje mnie ogier El Bonilo i ogiery Janowskie po Hebabie.
Ja wiem tylko, ¿e Jasny Poranek i £owca (oba hod. SK Walewice) zosta³y w SO Bogus³awice, a og Sex wyl±dowa³ w Bia³ym Borze
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #80 : Wrzesieñ 24, 2008, 03:11:40 »

w przypadku klaczy nie ma standaryzacji indeksu, pewnie dlatego, ¿e wynik o niczym nie decyduje, jest tylko informacj± dla hodowców, nie wiem dlaczego tak jest, ja nie tworzy³em tego programu, nie znam motywacji autorów, gdyby to ode mnie zale¿a³o, to ujednolici³bym to

pisa³em o próbach ogierów, gdzie jest 4x wiêcej ocen, a indeks koñcowy decyduje o przyznaniu licencji
Drapik
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 446

« Odpowiedz #81 : Pa¼dziernik 03, 2008, 10:06:59 »

Wlasnie dostalam info z Polagry - SEX sprzedany! kupilo go SO BIaly Bor dla Rajnerta:)
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #82 : Pa¼dziernik 03, 2008, 12:38:57 »

nie wiecie nadal gdzie Topaz i Emanor trafi³y?
amazonka80
U¿ytkownik

« Odpowiedz #83 : Pa¼dziernik 03, 2008, 16:50:08 »

Drapik ja ju¿ pisa³am 23 wrze¶nia, ¿e Bia³y Bór kupi³ Sexa Spójrz wy¿ej.... A kto wie gdzie trafi³ El Bonilo?
Drapik
U¿ytkownik

« Odpowiedz #84 : Pa¼dziernik 03, 2008, 23:14:57 »

amazonka, ale teraz juz wiadomo kto go bedzie pokazywal i ze na punkcie nie wyladuje:)
amazonka80
U¿ytkownik

« Odpowiedz #85 : Pa¼dziernik 04, 2008, 10:50:27 »

OK! Moja wina powinnam napisaæ, ¿e w Bogus³awicach by³ Kamil Rajnert z Dyrektorem i oni rozmawiali o kupnie Sexa. I by³o widaæ, ¿e Kamil Rajnert jest nim Bardzo zainteresowany. Zreszt± Kamil Rajnert ju¿ od jakiego¶ czasu szuka konia... W treningu u niego by³ te¿ Drop z SO Bogus³awic.
Na zakoñczeniu Zak³adu Treningowego by³ te¿ Pawe³ Spisak i zainteresowaniem obserwowali próbe wytrzyma³o¶ciow±... My¶lê, ¿e dobrze i¿ nasi najlepsi zawodnicy interesuj± siê koñmi ma³opolskimi...
Drapik
U¿ytkownik

« Odpowiedz #86 : Pa¼dziernik 04, 2008, 11:11:32 »

koniem byli takze zainteresowani Niemcy, ale niestety pierwszenstwo panstwowki...
Dropem tez jest zainteresowany niegdys czolowa zawodniczka wkkw, ktora po roku przerwy chce wrocic do tej dyscypliny:)
amazonka80
U¿ytkownik

« Odpowiedz #87 : Pa¼dziernik 04, 2008, 12:52:09 »

Fajnie, ¿e byli nim zainteresowani Niemcy. Ale my¶lê, ¿e lepiej i¿ zostanie w Polsce i bêdzie trenowany przez jednego z najlepszych naszych zawodników. Poniewa¿ byli w³a¶nie zainteresowani Niemcy w³a¶ciciel da³ cenê zaporow± 100 ty¶ i koñ nie poszed³ na aukcji. A Bia³y Bór dogada³ siê wcze¶niej z w³a¶cicielem Sexa. Ale ogólnie szkoda, ¿e te nasze aukcjê nie wypalaj±.... Jak my¶licie dlaczego??? Mo¿e to nasz Polska mêtalno¶æ?Co?
amazonka80
U¿ytkownik

« Odpowiedz #88 : Pa¼dziernik 04, 2008, 12:53:38 »

A je¶li idzie o Dropa to s³ysza³am tylko, ¿e razem z Halogenem posz³y gdzie¶ na Pomorze........Ale do kogo to ju¿ nie wiem....
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #89 : Pa¼dziernik 05, 2008, 17:34:07 »

amazonka80

ale posz³y w trening czy zosta³y sprzedane ? ostatnio widzia³am Halogena w po³woie lipca, Dropa ju¿ wtedy nie spotka³am  Z politowaniem Co?
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: