Dahoman
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #75 : Wrzesień 17, 2008, 21:50:14 » |
|
jaśko, jakieś takie niedogotowane one, co?
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #76 : Wrzesień 18, 2008, 19:27:27 » |
|
ArsenaÂł po Hebab teÂż w BogusÂławicach  w papierach ma 171 cm wzrostu, ale moim zdaniem 165- 6 to max  po sasziedzku z nim stoi ÂŁowca i Jasny Poranek, ktĂłry ma nogĂŞ w kiepskim stanie - opuchniĂŞta, dziura z bogu nadpĂŞcia i styÂłu jakby mu coÂś siĂŞ w ÂściĂŞgno wgryzÂło , nikt siĂŞ tym nie przejmuje, a caÂły staw pecinowy z tyÂłu jest we krwi  mam fotkĂŞ tylko tej pierwszej rany, bo jak podchodziÂłam, Âżeby mu zrobiĂŚ zdjĂŞcie to do mnie przyÂłaziÂł i siĂŞ obracaÂł 
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #77 : Wrzesień 18, 2008, 21:41:12 » |
|
na krosie siĂŞ jeÂździec nie wyrobiÂł i wjechaÂł w ÂżerdkĂŞ, wielkie halo byÂło z tego powodu, a on nawet konia nie obejrzaÂł
|
|
|
|
|
|
|
|
amazonka80
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #79 : Wrzesień 23, 2008, 20:48:14 » |
|
Witam! Jasiek napisaÂłeÂś...wiadomo, Âże kaÂżdy inaczej ocenia, dlatego siĂŞ te oceny standaryzuje przed sumowaniem indeksĂłw, nie ma znaczenie czy maksymalna ocena to 7 czy 10... PracowaÂłam w zwiÂązku kiedyÂś i byÂłam przy ocenie obcego jeÂźdÂźca, tak samo jak w tym roku przy ocenie klaczy... jest to w przypadku ogierĂłw Âśrednia dwĂłch jeÂźdÂźcĂłw (ujeÂżdÂżenie i skoki), a w przypadku klaczy ocenia tylko jeden jeÂździec i nie ma Âżadnej standaryzacji.
__________________________________________________________________________________________________
Mam pytanie czy wie ktoÂś gdzie poszÂły ogiery. Przede wszystkim interesuje mnie ogier El Bonilo i ogiery Janowskie po Hebabie. Ja wiem tylko, Âże Jasny Poranek i ÂŁowca (oba hod. SK Walewice) zostaÂły w SO BogusÂławice, a og Sex wylÂądowaÂł w BiaÂłym Borze
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #80 : Wrzesień 24, 2008, 03:11:40 » |
|
w przypadku klaczy nie ma standaryzacji indeksu, pewnie dlatego, Âże wynik o niczym nie decyduje, jest tylko informacjÂą dla hodowcĂłw, nie wiem dlaczego tak jest, ja nie tworzyÂłem tego programu, nie znam motywacji autorĂłw, gdyby to ode mnie zaleÂżaÂło, to ujednoliciÂłbym to
pisaÂłem o prĂłbach ogierĂłw, gdzie jest 4x wiĂŞcej ocen, a indeks koĂącowy decyduje o przyznaniu licencji
|
|
|
|
|
|
|
Drapik
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #81 : Październik 03, 2008, 10:06:59 » |
|
Wlasnie dostalam info z Polagry - SEX sprzedany! kupilo go SO BIaly Bor dla Rajnerta:)
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #82 : Październik 03, 2008, 12:38:57 » |
|
nie wiecie nadal gdzie Topaz i Emanor trafiÂły?
|
|
|
|
|
|
|
amazonka80
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #83 : Październik 03, 2008, 16:50:08 » |
|
Drapik ja juÂż pisaÂłam 23 wrzeÂśnia, Âże BiaÂły BĂłr kupiÂł Sexa  SpĂłjrz wyÂżej.... A kto wie gdzie trafiÂł El Bonilo?
|
|
|
|
|
|
|
Drapik
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #84 : Październik 03, 2008, 23:14:57 » |
|
amazonka, ale teraz juz wiadomo kto go bedzie pokazywal i ze na punkcie nie wyladuje:)
|
|
|
|
|
|
|
amazonka80
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #85 : Październik 04, 2008, 10:50:27 » |
|
OK! Moja wina powinnam napisaĂŚ, Âże w BogusÂławicach byÂł Kamil Rajnert z Dyrektorem i oni rozmawiali o kupnie Sexa. I byÂło widaĂŚ, Âże Kamil Rajnert jest nim Bardzo zainteresowany. ZresztÂą Kamil Rajnert juÂż od jakiegoÂś czasu szuka konia... W treningu u niego byÂł teÂż Drop z SO BogusÂławic. Na zakoĂączeniu ZakÂładu Treningowego byÂł teÂż PaweÂł Spisak i zainteresowaniem obserwowali prĂłbe wytrzymaÂłoÂściowÂą... MyÂślĂŞ, Âże dobrze iÂż nasi najlepsi zawodnicy interesujÂą siĂŞ koĂąmi maÂłopolskimi...
|
|
|
|
|
|
|
Drapik
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #86 : Październik 04, 2008, 11:11:32 » |
|
koniem byli takze zainteresowani Niemcy, ale niestety pierwszenstwo panstwowki... Dropem tez jest zainteresowany niegdys czolowa zawodniczka wkkw, ktora po roku przerwy chce wrocic do tej dyscypliny:)
|
|
|
|
|
|
|
amazonka80
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #87 : Październik 04, 2008, 12:52:09 » |
|
Fajnie, ¿e byli nim zainteresowani Niemcy. Ale myœlê, ¿e lepiej i¿ zostanie w Polsce i bêdzie trenowany przez jednego z najlepszych naszych zawodników. Poniewa¿ byli w³aœnie zainteresowani Niemcy w³aœciciel da³ cenê zaporow¹ 100 tyœ i koù nie poszed³ na aukcji. A Bia³y Bór dogada³ siê wczeœniej z w³aœcicielem Sexa. Ale ogólnie szkoda, ¿e te nasze aukcjê nie wypalaj¹.... Jak myœlicie dlaczego??? Mo¿e to nasz Polska mêtalnoœÌ? 
|
|
|
|
|
|
|
amazonka80
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #88 : Październik 04, 2008, 12:53:38 » |
|
A jeÂśli idzie o Dropa to sÂłyszaÂłam tylko, Âże razem z Halogenem poszÂły gdzieÂś na Pomorze........Ale do kogo to juÂż nie wiem....
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #89 : Październik 05, 2008, 17:34:07 » |
|
amazonka80ale poszÂły w trening czy zostaÂły sprzedane ? ostatnio widziaÂłam Halogena w poÂłwoie lipca, Dropa juÂż wtedy nie spotkaÂłam 
|
|
|
|
|
|
|
|