FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Kwiecień 15, 2025, 07:40:20 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Regionalny Czempionat Opatowiec 2008  (Przeczytany 15308 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Doma
UÂżytkownik

« Odpowiedz #15 : Lipiec 15, 2008, 17:49:40 »

po Gangesie byÂła klacz Luna od Legendy po Dybicz, dwulatka gniada, i chyba tylko ona.
pomaÂłu zaczne wklejaĂŚ zdjĂŞcia:
klacz nr 79 Liderka po DereĂą od Liberia po Lewar 2004

klacz nr 75 Lukrecja po Dybicz od Lawina po Ping Pong 2005

klacz nr 74 Jogobella po Hipol od Judyta po Dansing 2005

klacz nr 83 Bohemia po Hipol od Bahama po Hillon 2005

klacz nr 85 wspomniana moja arabka;) Pinia po emetyt od Pilica po Arcus 2004

klacz nr 72 Forella po Toledo od Fantazja po Dukat 2005

i chwila przerwy...

__________________________________________________________________________________

i ciÂąg dalszy ...
klacz nr 82 Forsa po Zorba od Fa po Dansing

klacz nr 80 Megi + jej Âźrebak nie wiem po jakim ogierze niestety ale Âśliczny, matka po DereĂą od Mafia po Hippies 2004

klacz nr 86 Esmagia po Mag od Espa po Despota 2004

nie wiem czy zd¹¿e wiêcej, jak nie to reszta jutro, niestety sta³am pod s³oùcem, a nie mia³am œmia³oœci podejœÌ i robiÌ zdjêcia z namiotu komisji wiêc s¹ jakie s¹...
montana
Administrator
UÂżytkownik
*

« Odpowiedz #16 : Lipiec 15, 2008, 20:31:03 »

klacz nr 80 Megi + jej Âźrebak nie wiem po jakim ogierze niestety ale Âśliczny, matka po DereĂą od Mafia po Hippies 2004

MaharadÂża po Emetyt, najlepszy Âźrebak w Klikowej

dzieki za fotorelacje !
a masz moze jakies zdjecie tej Luny ? bardzo bym chciaÂła zobaczyĂŚ, bĂŞdze wdziĂŞczna
goha
UÂżytkownik

« Odpowiedz #17 : Lipiec 16, 2008, 07:37:56 »

emi Âładnie Klarke pokazaÂłaÂś gratuluje

po obejrzeniu filmiku - niestety czempionat robi wraÂżenie mocno "podwĂłrkowego"....Klikowa jednak zadbaÂła o poziom i organizacjĂŞ a tutaj dosyĂŚ to chaotycznie wyglÂąda
emi
UÂżytkownik

« Odpowiedz #18 : Lipiec 16, 2008, 08:06:55 »

dokÂładnie podworkowy ale widze jednak ze cos sie rusza na poczatku bylo maÂło i sÂłabe konie teraz z wystawcami jest lepiej  ale organizacja jest sÂłaba niestety nad czym ubolewam.
Apeluje do wszytkich wystawcow i prezenetrow obojetne czy klikowa czy bialka opatowiec czy wygwizdow gorny ubierajcie sie na maire tego co robicie pokazujecie piekne konie to i ubierzcie sie schludnie  bo naprawde az ssie smutno robi widzac pieknego konia a prezenter jakby od gnoju odszedÂł .MyÂślalam ze to tylko jest tak na opatowcu chodz z roku na rok est lepeij bo wiekszosc prezenetropw ma zwiazkowe koszulki polo wiec wygladaja Âładnie ale na bialce tez zadarzaly sie przypadki zielonego tshirta i spodni z milionem plam a ze zdjec z klikowej tez mozna takie rodzynki wyÂłapac
Jak dla mnie powienien byc opisany stroj w jakim konia powinno sie pokazywac
Na opatowcu podob³y mi sie w tym roku boksy niebyl to namiot z korytazrzem pzrez srodek a boksy angileskie bylo o wiele widniej i ch³odniej ale niepodoba³o mi sie zajmowanie na zapas boksow przez co niemoglam swojego konia nigdzie wstawic dopiero interwencja kierownika pomog³a jedynie pan zagrozil mi ze bede se konia ³apac jak przyjedie kolega wiec bacznie siedzialam cala wystawe na zmiane z moim tata przy boksie sie rozpisa³¹m dzieki goha reka sie wyrabia juz taka ciezka niejest to i pokazywanie niejest takie z³e ale widze ze moze byc lepeij
Doma
UÂżytkownik

« Odpowiedz #19 : Lipiec 17, 2008, 13:05:39 »

Goha na pewno ten championat byÂł specyficzny, taki bardziej swojski, aczkolwiek jeÂżeli miaÂłabym prezentowaĂŚ pierwszy raz swojego konia to wolaÂłabym na takim, w  Klikowej brak doÂświadczenia i wysoki poziom myÂślĂŞ Âże skazaÂły by mnie na poraÂżkĂŞ z powodu nerwĂłw, w Opatowcu  chyba aÂż takiego stresu bym nie miaÂła choĂŚ na pewno jeÂżeli chcÂą  siĂŞ liczyĂŚ poziom powinni podwyÂższaĂŚ...

a MaharadÂża byÂł powalajÂący, matka przed komisjÂą a maÂły si ustawiaÂł przed niÂą w pozycji zootechnicznej Chichot Âświetnie siĂŞ czuÂł bĂŞdÂąc w centrum zainteresowania i  piĂŞknie siĂŞ prezentowaÂł...

kolejne zdjĂŞcia

nr 15 - Gryf - C  2007 po Barnaba od Grecja po Emir

nr 8 - Tuhaj Bej 2007 po Emetyt od Taja po Eurol,

nr 23 - Kostas 2005 po Emetyt od Kohorta po Hillon, champion dwulatkĂłw, najlepszy ogier

nr 6 - Saganek 2007 po Ghana od Sumira po Mirza, champion roczniakĂłw

nr 54 klacz Jod³ówka - najlepszy koù pokazu, podobnie jak w roku 2007 (chocia¿ na mnie lepsze wra¿enie zrobi³ Kostas)

to chyba tyle z jak kolwiek sensownych zdjĂŞĂŚ Smutny
jak macie jakieœ pytania co do rodowodów hodowców czy czego kolwiek co jest w informatorze to s³u¿ê pomoc¹...
montana
Administrator
UÂżytkownik
*

« Odpowiedz #20 : Lipiec 27, 2008, 11:05:33 »

peÂłne wyniki
http://www.ozhk-kielce.pl/download/download.php?filename=wyniki_opatowiec_2008.pdf

galerie zdjĂŞc
http://www.ozhk-kielce.pl/galerie/opatowiec_2008/index.html
http://opatowiec.com.pl/el,95,0,photo_id
BlackHorse
UÂżytkownik

« Odpowiedz #21 : Sierpień 03, 2008, 22:36:20 »

CzeœÌ jestem tu nowa. Jeœli chodzi o Lukrecjê od Lawiny i Dybicza to mogê powiedzieÌ, ¿e to przepiêkna i m¹dra klaczka, chocia¿ lubi podgryzaÌ . By³am w agroturystyce w Kaczynie u paùstwa Wysockich. To jest ich klaczka, tak samo jej matka Lawina. Dybicz by³ u nich przez rok. Luna po Gangesie te¿ jest ich. Niestety parê dni wczeœniej sp³oszy³a siê czegoœ i g³ow¹ rozwali³a murek od boksu. Ca³¹ g³ówkê mia³a podrapan¹:(. A Ganges to tak nar¹wisty koù, ¿e jak widzia³ przechodz¹c¹ gdzieœ klacz, albo j¹ wyczu³, to ca³y boks chodzi³. Murek od niego rozwali³ kopytami ca³kowicie...
Strony: 1 [2] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: