Claudia
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 19
|
|
« Odpowiedz #15 : Wrzesieñ 30, 2008, 10:38:11 » |
|
emi a masz mo¿e dok³adny adres gdzie stoi Platyna obecnie. Bêdê potrzebowa³a pobraæ jej krew na markery i fajnie by wiedzieæ gdzie jej mam szukaæ
|
|
|
|
|
|
|
|
Claudia
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #17 : Wrzesieñ 30, 2008, 21:03:30 » |
|
No to ³adnie zaraz bêdê jej szuka³a po ca³ej Polsce . A czy jest tu jaki¶ w±tek odno¶nie potrzebnych dokumentów do kwalifikacji do ZT. Chodzi mi w³a¶nie o te markery. Wiem tylko tyle, ¿e muszê zrobiæ mojemu markery, potrzebujê od ojca (na szczê¶cie ma wiêc to mi odpada) i od matki która nie ma. Wiêc ja muszê siê o to postaraæ? I je¶li ona jest na drugim koñcu Polski to czy jest jaki¶ wykaz lekarzy którzy mog± to robiæ z podzia³em na regiony, czy mo¿e to pobraæ ka¿dy lekarz weterynarii??? I wtedy co dzwoniê do takiego lekarza i go proszê o takie co¶ i on wy¶le tak± próbkê gdzie potrzeba??? A ta próbka to musi byæ krew czy co¶ innego jak w³os np? Normalnie zielona jestem w tej kwestii. Jak jest gdzie¶ taki temat to mnie przekierujcie a tego posta wykasujcie. Dziêki.
|
|
|
|
|
|
|
|
Claudia
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #19 : Wrzesieñ 30, 2008, 22:49:25 » |
|
Czyli jednym s³owem mam zadzwoniæ do obecnego w³a¶ciciela tego z og³oszenia i powiedzieæ o co mi chodzi. Pó¼niej znale¼æ jakiego¶ lekarza z tamtej okolicy, skontaktowaæ siê z nim, poprosiæ o pobranie próbki i wys³anie do labolatorium i np jemu te¿ wys³aæ kasê za us³ugê przelewem. A czy muszê w tym samym czasie mojego konia te¿ wysy³aæ próbkê, czy mogê pó¼niej? A takie wyniki z labolatorium to dostanê czy to tylko u nich zostaje w jakiej¶ bazie? I ostatnie pytanie: jak jego ojciec ma zrobione to gdzie mogê to uzyskaæ takie wyniki. Przepraszam za marudzenie, ale od Was mo¿na siê wiêcej dowiedzieæ jak w zwi±zku
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1575
|
|
« Odpowiedz #20 : Pa¼dziernik 01, 2008, 07:14:39 » |
|
Czyli jednym s³owem mam zadzwoniæ do obecnego w³a¶ciciela tego z og³oszenia i powiedzieæ o co mi chodzi. Pó¼niej znale¼æ jakiego¶ lekarza z tamtej okolicy, skontaktowaæ siê z nim, poprosiæ o pobranie próbki i wys³anie do labolatorium i np jemu te¿ wys³aæ kasê za us³ugê przelewem.
dok³adnie tak A czy muszê w tym samym czasie mojego konia te¿ wysy³aæ próbkê, czy mogê pó¼niej? A takie wyniki z labolatorium to dostanê czy to tylko u nich zostaje w jakiej¶ bazie? I ostatnie pytanie: jak jego ojciec ma zrobione to gdzie mogê to uzyskaæ takie wyniki.
Mozesz pó¼niej. Wynik dostaje w³a¶ciciel badanego konia i OZHK Ogiery ojcowie maj± zrobione takie badanie, bo taki jest wymóg, musz± miec markery zeby kryæ Ty takiego wyniku ojca nie dostaniesz, ale nie bedzie Ci on do niczego potrzebny, oni wszystkie te konie maj± w bazie. Przepraszam za marudzenie, ale od Was mo¿na siê wiêcej dowiedzieæ jak w zwi±zku zadne to marudzenie, pytaj zawsze ¶mia³o a do makerów stworzony zosta³ osobny temat, wiêc jakby jeszcze co¶ to w tamtym w±tku http://www.malopolaki.darmowefora.pl/index.php?topic=250.msg3537
|
|
|
|
|
|
|
Claudia
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #21 : Pa¼dziernik 01, 2008, 07:33:15 » |
|
Dziêki. Bêdê dzisiaj dzwoniæ do w³a¶ciciela Platyny. Mam nadziejê, ¿e jeszcze jej nie sprzeda³
|
|
|
|
|
|
|
ja¶ko
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 215
|
|
« Odpowiedz #22 : Pa¼dziernik 01, 2008, 19:34:23 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #23 : Pa¼dziernik 01, 2008, 19:50:34 » |
|
ooo, dzieki, jak mi³o ! piêknie sie Lubañ prezentuje
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1700
|
|
« Odpowiedz #24 : Pa¼dziernik 01, 2008, 19:52:09 » |
|
a gdzie stoi/bêdzie sta³ w 2009 roku Lubañ?
|
|
|
|
|
|
|
ja¶ko
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 215
|
|
« Odpowiedz #25 : Pa¼dziernik 01, 2008, 19:59:23 » |
|
narazie u mnie a za rok moze u mnie?
|
|
|
|
|
|
|
Dahoman
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 116
|
|
« Odpowiedz #26 : Pa¼dziernik 01, 2008, 20:09:37 » |
|
ja¶ko !!! 1 czemu zdjêcie nie podpisane? 2 czemu koñ na kantarze do zdjêcia wyprowadzany, miast na jakim¶ og³owiu? 3 kolejne, bez derki o tej porze roku? 4 i nie mów ¿e konia w tym wieku, w takiej kondycji bez musli-srusli i specjalistycznych pasz ¿e¶ utrzyma³? hahahahahahaha
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1700
|
|
« Odpowiedz #27 : Pa¼dziernik 01, 2008, 20:11:32 » |
|
a kopyta wo³aj± o pomstê do nieba!
|
|
|
|
|
|
|
Drapik
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 446
|
|
« Odpowiedz #28 : Pa¼dziernik 01, 2008, 20:45:12 » |
|
ja¶ko super koñ wygl±da! chyba bêdê je¼dziæ z tym zdj. po hodowcach na zasadzie "pacz i ócz siê" gratulujê!
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #29 : Pa¼dziernik 12, 2008, 20:36:33 » |
|
szukam informacji na temat konia Alabaster po Lubaniu http://www.allbreedpedigree.com/alabaster20czy kto¶ moze cokolwiek na jego temat powiedzieæ ? Ilu uznanych synów ma Lubañ ? Brodway, Eufrat, Hades, Hebron wyzej wymieniony Alabaster chyba te¿ uznany by³ ? Arbitra¿, mo¿e o nim co¶ wiecej ? teraz to ju¿ wa³ach, z tego co wiem jakie¶ jeszcze ? Hades jest wystawiony na sprzeda¿, podobno w tym sezonie jeszcze nie kry³, ze wcale wogóle nie kry³ do tej pory Brodwaya ju¿ nie ma w Polsce...
|
|
|
|
|
|
|
|