FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Kwiecień 06, 2025, 12:41:59 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: OgĂłlnopolski Czempionat Koni Ras Szlachetnych oraz III Czempionat Ziemi ÂŁĂłdzkiej  (Przeczytany 5965 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
s .
UÂżytkownik

« : Sierpień 19, 2014, 15:09:48 »

SÂą juÂż wyniki na stronie OZHK.
Gratulacje Lumi piĂŞknego zwyciĂŞstwa Suity pierwszego dnia

Jak dla mnie Zbyszko organizacyjnie jest nie do pobicia. Miejsce, gdzie wyjazd z koniem to czysta przyjemnoœÌ.
Szkoda, Âże w tym roku pogoda mocno taka sobie.
Lumi
UÂżytkownik

« Odpowiedz #1 : Sierpień 19, 2014, 20:09:55 »

Bardzo dziĂŞkujĂŞ
Dodam tylko ,Âże Suita zostaÂła  takÂże CzempionkÂą caÂłej  wystawy - jako najwyÂżej oceniony koĂą . Niestety zupeÂłnie nie przypadÂła do gustu sĂŞdziom podczas skokĂłw luzem.
JeÂżeli chodzi o miejsce i organizacjĂŞ  to zgadzam siĂŞ z s. Jestem tam juÂż  czwarty raz i z kaÂżdym rokiem jest coraz lepiej, a w zasadzie zawsze jest super.
Gratulacje dla Ciebie za Âświetne przygotowanie Jeremiasza, ktĂłry zostaÂł Czempionem w skokach luzem w kategorii koni 4-letnich.
Cieszy fakt, Âże wÂśrĂłd takiej duÂżej iloÂści wystawionych koni ( okoÂło 100  ), konie maÂłopolskie wyró¿niaÂły siĂŞ  i zdobywaÂły wysokie miejsca.
s .
UÂżytkownik

« Odpowiedz #2 : Sierpień 20, 2014, 19:53:43 »

Tym bardziej gratulacje za CzempionkĂŞ caÂłej wystawy!
Nie bywam na wielu wystawach, ale tam gdzie jeÂździÂłam zawsze wygrywaÂła Juka.
Suita prezentowaÂła siĂŞ rewelacyjnie Mam nadziejĂŞ, Âże pojawi siĂŞ niedÂługo jakaÂś galeria.

DziĂŞkujĂŞ w imieniu rudego ChociaÂż muszĂŞ przyznaĂŚ, Âże mnie zaskoczyÂł.
AÂż tak dobrego wystĂŞpu siĂŞ nie spodziewaÂłam.
Jeremiasz oprĂłcz zwyciĂŞstwa w swojej (niestety maÂło licznej) klasie, zostaÂł rĂłwnieÂż Czempionem wÂśrĂłd wszystkich kategorii wiekowych.
Mam filmik, gdyby ktoÂś chciaÂł zobaczyĂŚ.

Jestem ciekawa czemu Ira-J zostaÂła tak nisko oceniona. PodobaÂła mi siĂŞ w zeszÂłym roku.
montana
Administrator
UÂżytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Sierpień 20, 2014, 22:56:11 »

Gratulacje ! dziĂŞkujemy za relacjĂŞ !
ess_Ka
UÂżytkownik

« Odpowiedz #4 : Sierpień 21, 2014, 19:46:08 »

s. raz jeszcze gratulacje!! Jeremiasz byÂł bezkonkurencyjny!! Szczerze zasÂłuÂżone zwyciĂŞstwo!!
Lumi- Suita piĂŞkna, z resztÂą od ÂźrebiĂŞcia moja ulubienica 

ÂŚwietnie przygotowane konie dziewczyny, gratulacje raz jeszcze!!!
szu
UÂżytkownik

« Odpowiedz #5 : Sierpień 21, 2014, 21:47:02 »

My rĂłwnieÂż siĂŞ pochwalimy: viceczempionkÂą klaczek dwuletnich ras szlachetnych zostaÂła Elegra (Emetyt- Emi/Monsun) z wynikiem 41,33, trzecia byÂła Plagia (Dionizos-Plaga/Kwartet) z wynikiem 40,83.
Najlepszy wynik (19/20 pkt.) wÂśrĂłd sysakĂłw uzyskaÂła La vie po hol. Landino, ale od maÂłopolskiej Latynoski/Chester.
brumby
UÂżytkownik

« Odpowiedz #6 : Sierpień 22, 2014, 08:59:13 »

DziĂŞkujĂŞ w imieniu rudego ChociaÂż muszĂŞ przyznaĂŚ, Âże mnie zaskoczyÂł.
AÂż tak dobrego wystĂŞpu siĂŞ nie spodziewaÂłam.
Jeremiasz oprĂłcz zwyciĂŞstwa w swojej (niestety maÂło licznej) klasie, zostaÂł rĂłwnieÂż Czempionem wÂśrĂłd wszystkich kategorii wiekowych.

gratulacje naprawdĂŞ dobry koĂą
s .
UÂżytkownik

« Odpowiedz #7 : Sierpień 22, 2014, 20:52:06 »

ess_Ka, mÂłody Ci siĂŞ Âładnie wyrabia i fajnie wyrĂłsÂł. za rok na pewno zaprezentuje siĂŞ jeszcze lepiej

Elegra i Plagia laleczki, w skokach fajne. Z wiekiem jeszcze siĂŞ poprawiÂą, a i tak pokazaÂły siĂŞ z dobrej strony. U Plagii faktycznie praca zadu, na ktĂłrÂą zwrĂłciÂła uwagĂŞ komisja, super.
NajmÂłodszÂą gwiazdĂŞ widziaÂłam tylko tak 'w przelocie', a szkoda. GratulujĂŞ wyniku!

W ogĂłle jeÂśli chodzi o poziom czempionatu skokowego, to w tym roku poziom byÂł bardzo dobry. DuÂżo ciekawych, fajnie zapowiadajÂących siĂŞ koni. DuÂżo z wynikami ~40 pkt.

BrakowaÂło mi kilku hodowcĂłw z zeszÂłego roku, Walewice nic nie przywiozÂły... (sÂą ponoĂŚ nowe konie na sprzedaÂż powystawiane, ale nigdzie nie widziaÂłam aktualnej listy)

brumby, dziĂŞkujĂŞ
Lumi
UÂżytkownik

« Odpowiedz #8 : Sierpień 24, 2014, 13:28:12 »

Walewice miaÂły swoje konie ( Juka, ÂŁysica, Hexa, Husaria, Floryda, Jeremiasz, Owszem zmieniÂł siĂŞ wÂłaÂściciel, ale hodowca pozostaÂł ten sam. Juka dodatkowo pokazaÂła sie w zaprzĂŞgu 2 i 3 konnym
S.K. Ochaby zaprezentowaÂły   : Widia po Davinci, Soplica sp,
ByÂły takÂże konie z S.K. Prudnik,
 2 piĂŞkne ogiery, w tym Sztorm z matki po Kamp  z S.K.  w Udorzu
Klacz Potencja  po Divisor xx  z S.K. JanĂłw Podlaski , wÂłasnoœÌ Pana Supery
S.K. Bielin - 1 klacz
Skromnie , ale bardzo dobre .
s .
UÂżytkownik

« Odpowiedz #9 : Sierpień 24, 2014, 19:19:42 »

wszystko siĂŞ zgadza, jednak szkoda, Âże Walewice nie przywiozÂły jakichÂś mÂłodych koni.
nie pokazujÂą siĂŞ nigdzie z 'nowoÂściami', a na pewno wÂśrĂłd 2/3 latkĂłw majÂą coÂś fajnego na pÂłytĂŞ lub skoki

dwie galerie ze Zbyszko:
fot. Klaudia Nalepa
fot. Krzysztof Jarczewski
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: