FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 13:48:00 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Koñ w ¿yciu szlachty : ) - zdjêcia w stylu staropolskim  (Przeczytany 72633 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
boswell
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 466

« Odpowiedz #75 : Luty 28, 2009, 12:21:57 »

Mnie najbardziej takie pasuj±- wiadomo. Ale sam takich nie zrobiê.

Sluchajcie no Wachmistrzu- daloby sie wykonac takie azury do strzemion ( i potem dospawac je) wycinajac plazma w kwasowce, potem szlif i patyna. Sama sobie wycielam konika  tym urzadzonkiem Chichot jak nikogo nie macie znajomego z plazma to ew. moge na pw mojego chlopa wam podac- moze dalby sie namowic na taka zabawe choc potwornie jestesmy zarobieni a tu wiosna sie zbliza..
Wachmistrz
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 192

« Odpowiedz #76 : Marzec 01, 2009, 08:58:49 »

Ano wielce by³bym rad i wdziêczny temu kto by mi tak± us³ugê wykona³ (wliczaj±c w to koszty oczywi¶cie) Ale nie chcê nikomu g³owy zawracaæ i od roboty odci±gaæ.
boswell
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 466

« Odpowiedz #77 : Marzec 01, 2009, 18:29:39 »

doszla jeszcze nowa opcja-moj pan obsluguje firme robiaca co innego ale wiadomo po znajomosci sie da wszystko.Jak mi przeslesz szablon tej gory i dolualbo w wymiarach 1:1 albo na cd dokladny wzor + wymiary zebym mogla to wydrukowac, to dalabym do wyceny ile kosztowaloby to.
Byloby wyciete laserem wiec juz wogole jakosc nieporownywalna do nawet plazmy. Jak cena podpasuje to sie zrobi Chichot
Wachmistrz
U¿ytkownik

« Odpowiedz #78 : Marzec 03, 2009, 22:14:56 »

Dziêkuje za zainteresowanie i chêæ pomocy. W zwi±zku z tym bardziej nie mogê zostaæ bierny i szczegó³owe pytania wys³a³em na priw. Boswell.  Dziêki.
marta_o
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 11

« Odpowiedz #79 : Lipiec 28, 2009, 23:33:05 »

Kochani, przepraszam, ¿e nie na temat. No mo¿e troszeczkê :-) Pilnie poszukujê kogo¶ kto uszyje dwa kompletne stroje. Mêski kontusz i damski, wraz z detalami. ¯e tak powiem w dodatku w wersji od¶wiêtnej. Czy ma kto¶ mo¿e takie kontakty. Jaki¶ krawiec itp? Dziêkujê i przepraszam za nietematow± wypowied¼.
Arcturus
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 319

« Odpowiedz #80 : Lipiec 29, 2009, 07:15:20 »

My stroje szylismy we Wroc³awiu u Anety z bractwa http://miedzia.ch.pwr.wroc.pl/wks/kram.php

marta_o
U¿ytkownik

« Odpowiedz #81 : Lipiec 29, 2009, 12:03:37 »

Dziêkujê. Trochê niestety daleko do Wroc³awia mamy. I doje¿d¿anie na przymiarki.... Dlatego szukam z woj. mazowieckiego
Dahoman
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 116

« Odpowiedz #82 : Lipiec 29, 2009, 14:09:01 »

W mazowieckim Wachmistrz szyje, kompletne, ale niestety tylko mêskie. Chwali³ siê nie raz tu na forum swoim rêkodzie³em.
Wal do niego.
ja¶ko
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 215

« Odpowiedz #83 : Lipiec 29, 2009, 19:26:30 »

Mysle ze Wachmistrz jak by mial miare na stale to by uszyl i damski.
Wachmistrz
U¿ytkownik

« Odpowiedz #84 : Lipiec 29, 2009, 20:36:59 »

O! o! o! Z ró¿norakich dzierlatek miarê zdejmowa³em. Ale faktem jest ¿em dawno tego nie czyni³ stosunkowo. Ale jakby przysz³a potrzeba- przecie ogona pod ty³ek nie podwinê. A szyjê mêskie bo manekina mêskiego mam i szy³em jeno dla siebie.
marta_o
U¿ytkownik

« Odpowiedz #85 : Lipiec 29, 2009, 21:02:43 »

Ja mam damskiego manekina w rozm. 38. Specjalnie kiedy¶ kupi³am bo co¶ tam sobie w strojach arabskich grzeba³am. Ale stroje historyczne to za trudne dla mnie  Co?  No i dodatkowo, jako ¿e ma byæ na specjaln± okazjê to sama sobie szyæ nie mogê bo pech bêdzie :-) Wiêc tak. Potrzebujê mêski i damski czyli na parkê. A Wachmistrzu mo¿esz podlinkowaæ jakie¶ zdjêcia swoich krawieckich prac?
Wachmistrz
U¿ytkownik

« Odpowiedz #86 : Lipiec 31, 2009, 11:09:32 »

Zdjêcia mogê wkleiæ, owszem. Wykroje brali¶my z tej strony co poda³a Arcturus. Ale z przykro¶ci± muszê napisaæ ¿e nie podejmê siê takiego zlecenia bo- nie jestem fachowcem, zrobi³em tylko dwa ¿upany, jedn± delijkê i dwoje spodni, szyjê metod± prób i b³êdów tote¿ obawiam siê niezadowolenia z moich wypocin zleceniodawcy a poza tym brak mi czasu ogromnie.
ja¶ko
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 215

« Odpowiedz #87 : Lipiec 31, 2009, 20:58:33 »

marta_o  wal do Wachmistrza z miara napewno uszyje!
marta_o
U¿ytkownik

« Odpowiedz #88 : Sierpieñ 08, 2009, 21:25:43 »

Wachmistrzu... no mo¿e Ciê jako¶ przekonam ;-) Ale jakby¶ móg³ to podlinkuj zdjêcia :-)
Arcturus
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 319

« Odpowiedz #89 : Sierpieñ 13, 2009, 17:28:32 »

A to nasze z dzi¶ , mieli¶my ochotê na wyg³upy

Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: