montana
Administrator
UÂżytkownik

|
 |
« : Maj 29, 2008, 15:56:36 » |
|
BERBERYS xxoo 1989 siwa 167-207-21,5 Partner oo -Brechta xx /TaurĂłw hod. SK JanĂłw Podlaski wÂł. Jacek Kosacki bonit. 14-5-14-7-7-7-16-13 = 83 pkt. http://www.berberys.com.pl/berberys.htmlCo sÂądzicie o Berberysie ? kto widziaÂł go na Âżywo i jak sie podoba ? Liczba potomstwa Berberysa jest bardzo duÂża, wszĂŞdzie peÂłno "berberysĂłw "...Jak oceniacie te konie ? Uznanych synĂłw teÂż jest juÂż kilku(nastu?), kolejni dwaj synowie na ZT, a biaÂłecki czempionat co roku goÂści berberysowe dzieciaki. Jak mogÂłaby brzmieĂŚ ocena tego ogiera na podstawie potomstwa ? Czy uÂżylibyÂście go w swojej hodowli?, a moÂże ktĂłregoÂś z synĂłw ? Czy ktoÂś ma konia z Berberysem w rodowodzie ? czy chodza jakieÂś konie po nim w sporcie ?
|
|
|
|
|
|
|
breakaway
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 01, 2008, 17:24:28 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
aglagla
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 04, 2008, 19:40:43 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
UÂżytkownik

|
 |
« Odpowiedz #3 : Październik 16, 2008, 13:21:23 » |
|
ogladaÂłam dziÂś siwÂą urodziwÂą klacz rodem z lubelskiego, 82 punkty bonitacji, robiÂąca wrazenie. Jest ona cĂłrkÂą ogiera Enzym po Berberys Pierwszy raz o takim ogierze sÂłysze  mĂłgÂłby ktos przybliÂżyc cos na temat tego Enzyma ( Berberys - Estella/ Ezop )? Azja, Bakszysz, Bar, Batut, Drybin, Enzym, Hektor, Hetman, Karmel, Pesal.... jakich jeszcze uznanych synĂłw ma Berberys ?
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #4 : Sierpień 05, 2009, 22:38:56 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #5 : Sierpień 05, 2009, 23:02:38 » |
|
Model (Moda/Manhattan, Berberys) ur 17.11. 2003r Jak dla mnie koù idea³  a gdzie on ma szyjê i k³odê? wydaje siê ³êkowaty, no i k³usik te¿ taki raczej tu¿ nad ziemi¹...
|
|
|
|
|
|
|
boswell
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #6 : Sierpień 06, 2009, 10:19:04 » |
|
raczej dzierzawa....u nas chyba juz sie ten ogier przejadÂł...zwÂł ze stanĂłwka pare lat temu za takiego konia bez osiagniec sportowych to byÂło 1500zÂł...troche przesada. Jak ktos tam klacz chce dac,to niech potem wszystkie badania robi-ja sie na prawdomĂłwnosci tej osoby przejechaÂłam totalnie,choc takie miÂłe wrazenie robi do czasu.. 
|
|
|
|
|
|
|
duke
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #7 : Sierpień 06, 2009, 12:55:33 » |
|
a kiedy berberys kosztowaÂł 1500 zÂł za stanĂłwke ?? odkÂąd Jacek go ma kosztowaÂł max 500 zÂł, i chyba raczej siĂŞ nie przejadÂł skoro w 2008 pokryÂł kolejne 30 klaczy
|
|
|
|
|
|
|
boswell
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #8 : Sierpień 07, 2009, 00:08:33 » |
|
naprawde? tyle mi powiedziano przez telefon-juz dawno temu,ale kwota troche mnie powalila...takze ta kwota kiedys tam byÂła podana w ogÂłoszeniach,zdaje sie w kt-nie wiem czy znajde te stare numery,maÂłe szanse ale poszukam. Jak sie nie przejadÂł,to co robi w Radzyniu?tam raczej nie zapÂłacili rĂłwnowartosci krycia 30 klaczy nawet w tej cenie co piszesz,taka strata dla wÂłaÂściciela?
|
|
|
|
|
|
|
duke
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #9 : Sierpień 07, 2009, 10:13:44 » |
|
rozpisujesz sie na jego temat a nie masz o nim bladego pojêcia,w dzier¿awê poszed³ na wiosnê i pokry³ oko³o 15 sztuk w niej,plus wczeœniej w domu,wiec moda na niego nie przemija specjalnie bior¹c wiek pod uwagê,a w darmowe dzier¿awy nie chodzi i nigdy nie chodzi³,a Jacek jak us³ysza³ ¿e za krycie bra³ 1500 to siê ma³o nie udusi³ ze œmiechu jakie bajki wypisujesz,nie lubiê go jako reproduktora i nigdy nie lubi³em,lubiê jako konia wiec oceniam go obiektywnie,i znam doœÌ dobrze,sprawdz swoje info najpierw bo tak siê mity tworz¹,stanówka Ryœkiem kosztowa³a 300,400 i 500 z³ nigdy wiecej
|
|
|
|
|
|
|
boswell
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #10 : Sierpień 07, 2009, 22:47:44 » |
|
info sprawdze czyli ogÂłoszenia jak sie zachowaÂła gdzies gazeta.,a co do tworzenia mitĂłw to moze ktos jak go kupiÂł to miaÂł przerost ambicji-bo takÂą cenĂŞ mi podaÂł przez telefon-tyle ze nie byÂło to 3 lata temu a zdecydowanie wiecej!to byÂły pierwsze ogÂłoszenia o stanĂłwce nim! no to gratulowac ze tyle osĂłb jeszcze nim kryje.jako koniowi nic mu nie ujmuje w zadnym poscie,jako reproduktorowi owszem. RozpisujĂŞ siĂŞ? hmmm nie zauwaÂżyÂłam,a czemu cie tak oburzyÂło przypuszczenie ze poszedÂł w dzierzawe bo w rejonie ma mniejsze powodzenie?W jakich sytuacjach ogier idzie w dzierzawe to kazdy wie,wiec przypuszczenie byÂło uzasadnione.Do tego to byÂło gdybanie a to ty sie rozwodzisz nad tym jak urazona panna. To dobrze ze sie wÂłasciciel nie udusiÂł bo jeszcze przyszÂłoby go miec na sumieniu.
|
|
|
|
|
|
|
margarita_14
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #11 : Listopad 25, 2009, 15:25:53 » |
|
Berberys moÂże i daje Âładne, poprawnie zbudowane konie, ale kompletnie nie sprawdzajÂą siĂŞ one w sporcie... MoÂże zaleÂży jeszcze jaka klacz... jeÂśli ktoÂś chce mieĂŚ dobrego konia skokowego to zdecydowanie nie polecam kryĂŚ tym ogierem...
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
UÂżytkownik

|
 |
« Odpowiedz #12 : Luty 26, 2010, 18:36:08 » |
|
czy moÂżna prosiĂŚ o informacje w jakich okolicznoÂściach padÂł ?
|
|
|
|
|
|
|
Lord Vader
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #13 : Luty 28, 2010, 22:03:28 » |
|
Niestety prawda ,Berberys padÂł. Szkoda konia.
|
|
|
|
|
|
|
boswell
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #14 : Marzec 09, 2010, 00:49:18 » |
|
no i znana w koĂącu przyczyna padniecia konia na punkcie?
|
|
|
|
|
|
|
|