Drapik
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #30 : Grudzień 10, 2008, 12:02:26 » |
|
jasiek- prawdopodobne bardzo... czasem nie wylewa sie lez za reprodukcje, tylko za samego konia, a ogierow z takim fajnym charakterem niestety malo
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #31 : Grudzień 10, 2008, 12:04:20 » |
|
moim zdaniem podobnym koniem jest Frazes
te same wady pokrojowe, lepszy ruch i rĂłwnieÂż anielski charakter
swojÂą drogÂą dziwne, Âże na serce pada koĂą, ktĂłry jest w treningu
|
|
|
|
|
|
|
Drapik
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #32 : Grudzień 10, 2008, 12:16:14 » |
|
jasiek nie jest dziwne- to, ¿e koù jest wydolny nie znaczy,¿e nie mo¿e zejœÌ na zawa³ czy jak¹s sprawê zwyrodnieniow¹ miêœnia sercowego a Frazes có¿ jednak Diabe³ek technik¹ skoku bi³ go na g³owê...acz podziwiam Frazesa,¿e przy tak beznadziejnej sylwetce w skoku "daje radê"
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #33 : Grudzień 10, 2008, 12:36:20 » |
|
Nie chcê robiÌ off-topa, ale zwróÌ uwagê na jakim on chodzi³ kie³Ÿnie i jak go jeŸdziec za mordê trzyma³ ca³y czas oraz na technikê innych koni pod tym jeŸdŸcem. Mogê wstawiÌ zdjêcia z treningu, gdzie ma jeszcze wiêcej patentu przyczepionego.
|
|
|
|
|
|
|
goha
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #34 : Grudzień 10, 2008, 12:49:50 » |
|
wstaw
|
|
|
|
|
|
|
ess_Ka
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #35 : Grudzień 10, 2008, 12:58:24 » |
|
wszyscy chĂŞtnie zobaczymy
... wybitny to mo¿e i nie by³..nawet na pewno... ale coœ sob¹ reprezentowa³, nie by³ pierwszym lepszym ³achiem, w ostatnim czasie cieszy³ siê du¿¹ popularnoœci¹ jako reproduktor ...
nikt nie wylewa po nim Âłez.. po prostu przykro, ze sport straciÂł takiego konia...maÂłopolaka i Âże winny temu jest czÂłowiek
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #36 : Grudzień 10, 2008, 13:17:43 » |
|
dlaczego czÂłowiek jest winny? jeÂżeli miaÂł wadĂŞ serca, to w czym zawiniÂł czÂłowiek?
wstawiÂłem zdjĂŞcia Frazesa w wÂątku o nim, Âżeby nie robiĂŚ tu off-topa
|
|
|
|
|
|
|
ess_Ka
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #37 : Grudzień 10, 2008, 13:55:42 » |
|
tak samo u zwierzat jak i ludzi powinna byĂŚ diagnostyka.. szczegĂłlnie jeÂśli chodzi o sportowcĂłw.. skoro zakoĂączyÂło siĂŞ to w ten sposĂłb znaczy, Âże ktoÂś czegoÂś nie dopilnowaÂł
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #38 : Grudzień 10, 2008, 13:58:13 » |
|
a Ty robisz swoim EKG, tak na wszelki wypadek? przecieÂż to jest Âśmieszne
|
|
|
|
|
|
|
ess_Ka
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #39 : Grudzień 10, 2008, 14:00:43 » |
|
nie bo nie sa sportowcami nie musze ich badac pod wgledem wydolnoÂściowym.. zeby wykryc wade serca czasem wystaczy zwykle badanie krwi
|
|
|
|
|
|
|
Drapik
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #40 : Grudzień 10, 2008, 15:39:20 » |
|
esska bardzo rzadko wady serca, ktore wystepuja u koni wykrywane sa za pomoca morfologii to czy Diabelek mial wade czy nie, czy mu serce peklo, czy padlo glowne naczynie czy moze cos innego na razie nie jest potwierdzone- poczekamy na wynik sekcji Jasiek znam konie na gorszych patentach i znam konie jezdzone wczesniej przez tego jezdzca...i jakos"dziwnie" inaczej skacza... u nas w stajni jest tez taki kon - z identyczna technika, ma mase, ma z czego sie odbic..ino leciec i baskilowac nie ma z czego nie wyrokujmy kto winny tej smierci- poczekajmy
|
|
|
|
|
|
|
amazonka80
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #41 : Grudzień 10, 2008, 17:53:41 » |
|
Z tego co wiem... To Diabe³ek od d³u¿szego czasu nie trenowa³... Kiedy Bogdan Owczarek odszed³ on ju¿ mia³ kontuzjê... A póŸniej by³a operacja, jeœli dobrze pamiêtam czip w stawie... No i jak by³am w poniedzia³ek w Stadzie rozmawia³am o nim i mówili mi, ¿e on nie trenuje.
JeÂśli idzie o to, Âże nie jest super reproduktorem... To myÂślĂŞ, Âże maÂło jeszcze moÂżna powiedzieĂŚ o jego potomstwie... Tak samo jak o potomstwie Frazesa. Dopiero za kilka lat przekonamy siĂŞ, ktĂłry z ogierĂłw miaÂł lepsze potomstwo. Tak byÂło z Sebastianem...
Ja juÂż w tej chwili jestem zadowolona z budowy, ruchu, zdolnoÂści i dzielnoÂści mojego DiabeÂłka. A na wiosnĂŞ przekonamy siĂŞ co znĂłw urodzi siĂŞ po DiabeÂłku
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #42 : Grudzień 10, 2008, 18:01:52 » |
|
DiabeÂłek dawaÂł konie takie jak czĂŞsto jego ojciec - masywne, limfatyczne, maÂło szlachetne i czasem z przykrĂłtkÂą szyjÂą. O dzielnoÂści nie ma siĂŞ co wypowiadaĂŚ, bo za mÂłode.
Co do Frazesa, to porĂłwnaj sobie jak skakaÂł pod PawÂłem, gdy wygrywaÂł czempionat WKKW. On nie ma szyi, przez co jest mu trudniej baskilowaĂŚ, to jasne, ale jeÂździec mu tego nie uÂłatwiaÂł, wrĂŞcz przeciwnie, wymuszaÂł sztywne, siÂłowe skakanie.
|
|
|
|
|
|
|
amazonka80
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #43 : Styczeń 06, 2009, 23:05:25 » |
|
JeÂśli idzie o skoki Frazesa to jeszcze siĂŞ nie wypowiedziaÂłam.... i robiĂŞ to w wÂątku o potomstwie Sebastiana
________________________________________________________________________________
CzytaliÂście artykuÂł w ÂŚwiecie Koni na temat DiabeÂłka... jak dla mnie trochĂŞ marny. MaÂło o nim samym!
|
|
|
|
|
|
|
Drapik
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #44 : Styczeń 07, 2009, 00:03:20 » |
|
amazonko- czemu maÂło? co byÂś chciaÂła wiĂŞcej przeczytaĂŚ? niestety jeÂździec nie do koĂąca rozmowny- co moÂże potwierdziĂŚ duke...
|
|
|
|
|
|
|
|