FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 11:36:45 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 2 3 [4] 5 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Huzar po Jalienny  (Przeczytany 47592 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #45 : Czerwiec 29, 2011, 13:41:20 »

Ja jestem ciekawa czemu SK Udórz, nie jest zainteresowane promocj± Sentendera w sporcie. W koñcu to chyba najlepszy techniczie w skokach xo w PL, a przynajmniej jeden z najlepszych.
¬rebaki po Huzarze podobaj± mi siê bardziej ni¿ ojciec, jestem tylko ciekawa jakie to bêdzie mia³o przelo¿enie na u¿ytkowanie wiezrchowe - podczas tegorocznego czempionatu, dwulateniemu ogierowi po Huzar wêdzid³o zak³adano na... dutce, wygl±da³o to niestety bardzo nieprzyjemnie.
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #46 : Czerwiec 29, 2011, 13:54:07 »

Ja jestem ciekawa czemu SK Udórz, nie jest zainteresowane promocj± Sentendera w sporcie. W koñcu to chyba najlepszy techniczie w skokach xo w PL, a przynajmniej jeden z najlepszych.
¬rebaki po Huzarze podobaj± mi siê bardziej ni¿ ojciec, jestem tylko ciekawa jakie to bêdzie mia³o przelo¿enie na u¿ytkowanie wiezrchowe - podczas tegorocznego czempionatu, dwulateniemu ogierowi po Huzar wêdzid³o zak³adano na... dutce, wygl±da³o to niestety bardzo nieprzyjemnie.

A na czym zak³adano dutkê?  Szok
brumby
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 318

« Odpowiedz #47 : Czerwiec 29, 2011, 13:58:20 »

A propos kucyka, to trzeba wiedzieæ co koñ mo¿e, a na co mu je¼dziec nie pozwala. Koñczy³ za to parkury 130 pod juniork± a móg³ wiêcej. A propos nóg trzeba wiedzieæ co do czego dobraæ, idea³ów nie ma, no mo¿e w Holandii. Huzarowi du¿o zdrowia ¿yczê, bo ¿eby siê sprawdziæ jako ogier bêdzie musia³ bardzo d³ugo pracowaæ. Mo¿e siê w koñcu uda.
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #48 : Czerwiec 29, 2011, 13:59:40 »

Jasiek nie udawaj proszê greka  Z politowaniem Ja naprawde podziwiam parê Huzar/Pawe³ Warszawski, ale na lito¶æ daj sobie co¶ powiedzieæ. Bronisz go tak jakby od niego Twoje ¿ycie zale¿a³o...
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #49 : Czerwiec 29, 2011, 14:02:31 »

Jasiek nie udawaj proszê greka  Z politowaniem Ja naprawde podziwiam parê Huzar/Pawe³ Warszawski, ale na lito¶æ daj sobie co¶ powiedzieæ. Bronisz go tak jakby od niego Twoje ¿ycie zale¿a³o...

Co? Z ciekawo¶ci pyta³em, bo wydaje mi siê, ¿e trudniej takiemu m³odemu "¶wirowi" za³o¿yæ jednak dutkê ni¿ og³owie...
Lumi
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 754

« Odpowiedz #50 : Czerwiec 29, 2011, 14:06:59 »

hihi, masztalerze z Walewic maj± nawet problem z za³o¿eniem kantara , a w Bia³ce zw³aszcza, tam powietrze inne i "woda "
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #51 : Czerwiec 29, 2011, 14:12:54 »

jasiek
Masz PW

Lumi
Mnie bardzo zdziwi³o pokazywanie koni w tym roku przez walewice. Zawsze dla mnie by³y wzorem, zawsze konei poakzywano na wêdzid³ach. Nie wiem czemu w tym roku wybrano prezenterki ? Maniera arabska chyba siê bardziej sêdziom podoba ?
brumby
U¿ytkownik

« Odpowiedz #52 : Czerwiec 29, 2011, 14:13:17 »

nie trzeba siê ¶miaæ, w stadninach teraz tak jest ¿e na 180 koni bywa 4 masztalerzy. raczej podziwiaæ tych ludzi trzeba ¿e chc± jeszcze pracowaæ, z regu³y za kiepskie pieni±dze.  
Lumi
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 754

« Odpowiedz #53 : Czerwiec 29, 2011, 14:21:57 »

W Bia³ce zawsze preferowano "styl arabski" wystarczy spojrzeæ na zdjêcia i zwróciæ uwagê na prezenterów   Chichot
Ar... mo¿e og³owia zabrali inni na zawody Chichot
Brumby ja siê nie ¶miejê 
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #54 : Czerwiec 29, 2011, 15:42:32 »

Wracaj±c do Huzara, to ja broniê tego ogiera, bo on mi przypomina nieco casus ogiera Len czy nawet Frazesa. Jest wreszcie dostêpny ogier z ruchem, poprawny, szlachetny, urodziwy, w typie, z temperamentem, dzielny, waleczny, wra¿liwy, chodzi krosy 2*, s³owem angloarab jak z obrazka. To siê wszyscy czepiaj±, ¿e wygl±da jak ogórek, ¿e zjad³ masztalerza na pokazie, ¿e siê nie rusza, ¿e ma nierówno pod kopu³±, ¿e nie ma potêgi, ¿e nie ma techniki, ¿e to, ¿e tamto.

Chocia¿ podobno w tym roku siê zmieni³o i wiêcej klaczy pokry³, w tym sporo niez³ych prywatnych, nie tylko xo.
Iza90
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 718

« Odpowiedz #55 : Czerwiec 29, 2011, 15:52:30 »

Ja my¶lê, ¿e dobry ogier siê sam obroni, albo obroni go jego potomstwo. Ja jestem z niego zadowolona i szczerze mówi±c mile zaskoczona. Moja klaczka po nim ma bardzo fajn± szyjê, jest pro¶ciutka na nó¿kach i kopytach. A ruchowo to siê oka¿e jak bêdzie starsza. I charakter te¿ mi odpowiada, bardzo szybko siê uczy, nie ma z ni± ¿adnych problemów, chocia¿ w oczach widaæ ten b³ysk szaleñstwa
brumby
U¿ytkownik

« Odpowiedz #56 : Czerwiec 29, 2011, 17:35:26 »

Wracaj±c do Huzara, to ja broniê tego ogiera, bo on mi przypomina nieco casus ogiera Len czy nawet Frazesa. Jest wreszcie dostêpny ogier z ruchem, poprawny, szlachetny, urodziwy, w typie, z temperamentem, dzielny, waleczny, wra¿liwy, chodzi krosy 2*, s³owem angloarab jak z obrazka. To siê wszyscy czepiaj±, ¿e wygl±da jak ogórek, ¿e zjad³ masztalerza na pokazie, ¿e siê nie rusza, ¿e ma nierówno pod kopu³±, ¿e nie ma potêgi, ¿e nie ma techniki, ¿e to, ¿e tamto.

Chocia¿ podobno w tym roku siê zmieni³o i wiêcej klaczy pokry³, w tym sporo niez³ych prywatnych, nie tylko xo.
ale¿ ja¶ku to wszystko prawda. piêkny, nie¼le siê rusza, dzielny, b. silny. to bardzo po¿yteczne ogier. ale techniki nie ma.trzeba mu takie klacze dac, które maj± . i tyle
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #57 : Czerwiec 29, 2011, 17:41:45 »

Zgadzam siê w 100%, mówi±c o lu¼nej ³opatce mia³em na my¶li k³us, bo s±dzi³em, ¿e piszesz o wnioskowaniu o technice skoku na podstawie ruchu w k³usie. A co do samej techniki skoku to nie jest ona dobra, brakuje mu nie tylko pracy przodu ale i elastyczno¶ci, wystarczaj±cej pracy szyi, baskilu, ale nie ma te¿ tragedii, nie ma wisz±cych nóg jak chocia¿by Arcus i wiêkszo¶æ jego potomstwa.
Drapik
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 446

« Odpowiedz #58 : Czerwiec 29, 2011, 22:10:05 »

brumby  ten kto to powiedzia³ jest na tyle m±dry i skuteczny by co jaki¶ czas byæ w kadrze swojego kraju w wkkw -o k³usie pierwszy raz us³ysza³am od Cullena
z reszta potwierdzili to tak¿e je¼d¼cy w Lewitz, z którymi rozmawia³am,aaa i ciekawostka-znam kilka koni uj z lu¼nymi,otwartymi ³opatkami a nie posiadaj±cych db ruchu w k³usie tak dobrego jak w innych chodach

co do pozosta³ych info o ³opatkach jak najbardziej siê zgadzam
generalnie koniowi ma³o elastycznemu ( z ró¿nych powodow) trudniej jest skakaæ zachowuj±c dobr± sylwetkê nad przeszkod±, koni z petard± w dupie z wisz±cymi peda³ami i skacz±cymi cytujê "na pieska" sporo, ale nie zawsze potrafi± sobieporadziæ na pe³nowymiarowym parkurze w szerokich przeszkodach.
ja jestem mega ciekawa jakie potomstwo zostawi w trakenach,bo poszedl na eltarne klacze,ktore daly juz potomstwo w sporcie
brumby
U¿ytkownik

« Odpowiedz #59 : Czerwiec 30, 2011, 08:45:16 »

k³usem sie parkurów nie wygrywa, ale k³usem siê konia rozprê¿a, w k³usie odbywa siê te¿ wiêkszo¶æ roboty prowadz±cej do wyrobienia w koniu giêtko¶ci, elastyczno¶ci i rozlu¼nienia. konie do wyczynu to ok. 10% produkcji, mo¿e mniej. na ¶wiecie bardzo siê dba, by konie by³y jezdne i lekko nosz±ce, bo wtedy ³atwiej je sprzedaæ. dlatego na selekcjach wycina siê k³usuj±ce obszernie, ale p³asko. w czasie godzinnej jazdy ile je¼dzisz galopem, a ile k³usem? k³usem siê nie wygrywa parkurów, ale sie wygrywa czworoboki. ogier Huzar chodzi wkkw i rozmawiamy o ogierze Huzar.
dwa lata temu s³ysza³em w Strzegomiu wywiad a potem rozmawia³em prywatnie(m.in. jak pracuje i jakich koni szuka ) z pewnym mi³ym cz³owiekiem. nazywa siê Michael Jung. nie mówmy kto i gdzie by³ i co od kogo s³ysza³, jak bêdzie taki w±tek to owszem. na razie interesuje nas ogier Huzar.
Strony: 1 2 3 [4] 5 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: