ms_konik
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 105
|
|
« : Lipiec 08, 2008, 09:57:16 » |
|
Poszukujê informacji na temat tego ogiera, fotki Montany dostêpne na innym w±tku. Urodzony 1995. Czy kto¶ posiada jakie¶ zdjêcia z okresu jego kariery w wkkw, mo¿e kto¶ spotka³ siê z nim osobi¶cie lub z jego potomstwem? Za wszelkie info bêdê dozgonnie wdziêczna . P.S.Nasza resorbka postanowi³a byæ nim ¼rebna )).
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1575
|
|
« Odpowiedz #1 : Lipiec 10, 2008, 18:30:01 » |
|
cisza...szkoda Jego nasienie mro¿one jest dostêpne w £±cku, prawda ? on sam chyba teraz w Kalnikowie BARNABA m 22.05.1995 gn. 169-190-22,5, bonit. 14-4-14-6-7-7-14-14 = 80 Bolivar m -Bawarka m /Judex xx hod. SK Walewice w³. SO Bogus³awice Ma³a garstka informacji i zdjecia w bazie rodowodowej http://qnwortal.pl/pokaz_rodowod_697By³ na li¶cie najwyzej sklasyfikowanych koni sportowych w WKKW w 2002r.( 127 punktów, czwarta lokata, jedyny ma³opolak w jedenastce ) Potomstwa specjalnie nie widac, nie ma chyba ¿adnego ogiera po nim (?)
|
|
|
|
|
|
|
axo
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 75
|
|
« Odpowiedz #2 : Lipiec 10, 2008, 20:24:44 » |
|
Tak, Barnabê widzia³am na w³asne oczy w tym sezonie w Kalnikowie
|
|
|
|
"chcê s³oñca, wichru i tententu..."
|
|
|
ms_konik
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #3 : Lipiec 10, 2008, 21:41:32 » |
|
Hmm, a¿ nie do wiary, ¿e tak niewiele informacji Tak, nasienie dostêpne w £±cku na atrakcyjnych zasadach , dlatego siê skusili¶my i uda³o siê za pierwszym razem , pozosta³o czekaæ czy nie zresorbuje... Ja mogê dodaæ jeszcze, ¿e by³ 6 w MPMK w WKKW, klasa 6-latków-znalaz³am to w starym Koniu Polskim.
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 2362
|
|
« Odpowiedz #4 : Lipiec 11, 2008, 09:49:48 » |
|
Ja widzia³±m go na ¿ywo w 2006 i niestety nie sprawia³ wtedy korzystnego wra¿enia By³ wtedy w ¶redniej kondycji, a konie po nim by³y w tym roku na Bia³ce - wysokie, niektóre nawet bardzo i ma³o typowe (jak dla mnie) raczej w typie sportowym Sam Barnaba s³yn±³ z niesamowitej wytrzyma³o¶ci i to jej zapewne zawdziêcza br±zowy medal w seniorskim wkkw w roku 2002 . Startowa³ wtedy na nmi Bogus³aw Owczarek - z tego co wiem uje¿d¿enie posz³o im kiepsko, koñ uwieszony, s³abe przej¶cia, kros rewelka, a skoki te¿ takie sobie. Karierê przerwa³a kontuzja. i z MP w 2002, fot. Ma³gorzata ¯ó³tañska
|
|
|
|
|
|
|
ms_konik
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #5 : Lipiec 11, 2008, 10:07:46 » |
|
Ar...?-co my¶lisz, mówi±c o typie sportowym ? Proszê Ciê-rozwiñ!!! Bardzo mnie interesuj± wszelkie szczegó³y! Klacz jest trk, wiêc nie oczekujê typu rasowego m³p ale bardzo jestem ciekawa jego cech u¿ytkowych-zarówno wady jak i zalety...
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #6 : Lipiec 11, 2008, 11:23:38 » |
|
Typ sportowy, nie orientalny to mia³am na my¶li. On jest taki "walewicki" ja takiuch m³p nie lubiê jest kilka wyj±tków, które potwierdzaj± tê regu³ê. Dla mnie taki koñ jest jak na m³p za du¿y , choæ nogê ma such±, g³owa ¶rednio ³adna , ale z ¿ywym okiem, zad db skatowany, a klatka piersiowa troszkê zbyt w±ska jak na tak kalibrowego konia. W wkkw brak urody nie przeszkadza
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1700
|
|
« Odpowiedz #7 : Lipiec 11, 2008, 14:46:21 » |
|
typ sportowy be, a sama kry³a¶ Diabe³kiem?
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #8 : Lipiec 12, 2008, 07:35:55 » |
|
a co ma piernik do wiatraka kry³am nim, bo brak odowidzialnego inseminatora, a kobyla ledwo nerwowo przezy³a transport do Bogus³awic, wiêc wola³am jej nie woziæ przez pó³ Polski do Bia³ki np zreszt± nie muszê siê ze swoich wyborów t³umaczyæ - to ze mi siê nie podoba nie oznacza, ¿e nie pokryjê A Barnaba mia³ byæ swoj± drog± do innej koby³y, która w koñcu wyl±dowa³a u Emetyta, który urod± go bije na g³owê jakby nie patrzeæ
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #9 : Lipiec 12, 2008, 11:57:15 » |
|
a konie po nim by³y w tym roku na Bia³ce - wysokie, niektóre nawet bardzo i ma³o typowe (jak dla mnie) raczej w typie sportowym które to by³y konkretnie ? bo ja do tej pory nie wiem, ktore byly po tym Barnabie a ktore po Barnabie/Emir
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1700
|
|
« Odpowiedz #10 : Lipiec 12, 2008, 12:29:33 » |
|
nie chcia³em, ¿eby¶ siê t³umaczy³a, tylko tak zapyta³em z ciekawo¶ci:)
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #11 : Lipiec 12, 2008, 14:47:35 » |
|
montana konie p. Ciepliñskiego Gryf C (Barnaba- Gaja/Jagieloñczyk) , 86,00 czy Kasablanka od Kaba³a po Dworny, 83,00
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #12 : Sierpieñ 30, 2008, 14:35:08 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Tysia
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 18
|
|
« Odpowiedz #13 : Pa¼dziernik 10, 2008, 01:40:13 » |
|
Ogier stal u nas jakis czas temu. Wysoki, suchy, zdecydowanie nie typowy malopolski. Nic nie kryslismy bo nie bylo klaczy pod niego. Teraz chetnie bym go uzyla. Tak sie wtedy prezentowal.
|
|
|
|
|
|
|
ms_konik
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #14 : Pa¼dziernik 10, 2008, 11:56:39 » |
|
Tysia- a masz wiêcej zdjêæ??? Chodzi³ u Was pod siod³em?? Montana- te Twoje fotki s± chyba z tego samego miejsca...
|
|
|
|
|
|
|
|