FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Maj 02, 2025, 00:32:47 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Kaczyn / ÂświĂŞtokrzyskie  (Przeczytany 16456 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
montana
Administrator
UÂżytkownik
*

« : Lipiec 29, 2008, 15:54:40 »

GĂłry ÂŚwiĂŞtokrzyskie    
PaweÂł Wysocki
Kaczyn 15    
26-021 Daleszyce
woj. ÂświĂŞtokrzyskie
http://www.konie.agrowakacje.pl/
http://www.wysoccy.maximum.pl/

OÂśrodek GĂłrskiej GĂłrystyki JeÂździeckiej, Gospodarstwo Agroturystyczno-Ekologiczne z bazÂą noclegowÂą.
W stajni stacjonuje ogier Bianco po Emetyt, wczeÂśniej stacjonowaÂł tam Dybicz po Kwartet oraz Ganges po Lap Bej.

Czy jest tu moze ktoÂś, kto zna to miejsce i konie ?

W Opatowcu zostaÂły pokazane ich dwie klacze Luna i Lukrecja
http://www.allbreedpedigree.com/luna216
http://www.allbreedpedigree.com/lukrecja4

amatt
UÂżytkownik

« Odpowiedz #1 : Sierpień 13, 2008, 13:37:54 »

Witam znam stajnie w Kaczynie.
goha
UÂżytkownik

« Odpowiedz #2 : Sierpień 13, 2008, 14:00:56 »

moÂże coÂś wiĂŞcej - o koniach, o miejscu, zdjĂŞcia jakieÂś?
amatt
UÂżytkownik

« Odpowiedz #3 : Sierpień 13, 2008, 15:40:46 »

spedziÂłam tam dobrych parĂŞ lat i mam bardzo zÂłe zdanie o tej stajni, niezachowany jest tam dobrostan zwierzÂąt.
wiĂŞc moÂże nie bĂŞdĂŞ dalej pisac Âżeby nikt nie zarzuciÂł mi Âże atakujĂŞ wÂłaÂścicieli stajnii. Zawstydzony Zawstydzony
emi
UÂżytkownik

« Odpowiedz #4 : Sierpień 13, 2008, 17:49:15 »

ammat mam takie samo zdanie jak ty
konie sa niedozywione karmione zÂła pasza,astwiska mimo tego ze sa to czesto konie nie sa szczane na nie pzy ilosci koni siegajacej 25 lub wiecej musza w stajni byc zamontowane poidla mimo to nigdy niebyly i konie dostawaly tylko 3 razy wode do boksow wiekszosc koni ktore pokazuja na wystawach to konie swiezo kupione i jeszce niezniszczone potem wszytko idzie czyli zÂła pasza brak wody zazrebiania ciagÂłe i jazdy w kopnym piachu albo teren nigdy nieusÂłyszalam od wlascicieli zeby powiedzial zdanie 'konie juz dzis nie pracuja 'one tam caÂły czas praktrycznie chodzajesli sa klienci
Oczywiscie niemozna zapomniec ze dziewczyn stajennych jest dosc duzo i to one daja zrec koniom pic czyszca wiec nic niejest nadzorowane dawka zywieniowa non stop sie zmienia
A i wÂłasciciele czesto stosuja przerost formy nad trescia czyli zwykle kucyki co ledwo nogami powlocza uwazaja ze super sportowe konie ogolnbie pojecie o koniach jest takie ze kon jak ma lep zakrzywiony to jest sliczny i tak pieknie chodzi a na klusaka francuskiego jakiego tam mieli i nepotrafili na nim zagalopowac to mowili ze to klusak on tylko klusem potrafi
nikomu nikomu niepolecam koni z tamtej hodowli bo to poprostu sa slabe konie a wlascieiele sa nieprofesjonalni w tym co robia the end  jesli ktos ma odmienne zdanie chetnie podyskutuje
montana
Administrator
UÂżytkownik
*

« Odpowiedz #5 : Sierpień 13, 2008, 21:08:05 »

czyli nic sie na lepsze nie zmienilo Smutny
http://www.voltahorse.pl/forum.php?page=18&cmd=show&id=67876&category=1
to temat o Kaczynie sprzed 4 lat, wiecznie aktualny.....
emi
UÂżytkownik

« Odpowiedz #6 : Sierpień 14, 2008, 10:21:33 »

najgorsze ze oni dalej bezkarnie mecza te konie sa szczesliwi bo to przeiez raj dla ludzi i koni  dostaja ogiery na punkt  super interes sie kreci a ze 6misieczne zrebaki wygladaja jak koty to innna sprawa
opniie pod tytulem ze poza sezonem pan pawel niema czasu na obrzadek tylu zwierzat sa smieszne jesli ma tyle koni to musi miec dla nich czas juz niechodzi zeby jezdzil na kazdym z nich ale chodzi o wyczyszcenie konia danie mu wody zarcia i puszczenie na padok
smiac mi sie chcialo jak stacjonowal tam 'trener' i jego sportowe konie
zabidzone szkapy ktore dostawayly po jednym kubeczku plastikowym takim od kawy sportowego musli eggersmana i pol kubeczka musli dla sportoweych koni pavo i te sportowe konie byly tak usportowione ehhhh zalll koni i jest mi naprawde bardzo przykro ze ci ludzie niesa pozbawieni praw do rozmnazania zwierzat
zauwazylam tez pewna prawidlowosc ze pan wysocki jesli widac go na jakiejs wystawie prawie wogole niema znajomych nikt z nim nierozmaiwa nikt sie do niego nieprzyznaje ciekawe czemu???
amatt
UÂżytkownik

« Odpowiedz #7 : Sierpień 14, 2008, 16:10:40 »

co siĂŞ zdarzyÂło przez te 4-ry lata w Kaczynie

CzoÂłowa Klacz Faenza od Fabesta po Campetot poroniÂła Âźrebie w ostatnich miesiÂącach ci¹¿y pÂłud wylÂądowaÂł na gnojowniku, ponownie zostaÂła pokryta urodziÂła Fareona  ten jednak skoĂączyÂł w bodzentynie ( paszport konia wrĂłciÂł z ubojnii), ponownie pokryta urodziÂła Ferro ale klacz niestety miaÂła powikÂłanie po porodowe padÂła. ogierek Ferro przezyÂł.

Klacz Baœù od Beta po Campetot poroni³a napewno raz, ponownie zaŸrebiana.
Klacz Lokata od La Stampa po Hakim Bej po dÂługich prĂłbach ponownego zaÂźrebienia udaÂło sie wreszcie klacz Âźrebna iiii cieÂżki porĂłd  klacz i Âźrebie padÂły.

smutna rzeczywistoÂśc
emi
UÂżytkownik

« Odpowiedz #8 : Sierpień 14, 2008, 19:08:20 »

co u nich niepadnie skoro maja tam tak niskie standardy to jest przeciez kpina i gadanie ich o sportowych koniah i wysokim standardzie to zwykÂłe bluznierstwa i kpina
Wiwiana
UÂżytkownik

« Odpowiedz #9 : Sierpień 21, 2008, 08:05:43 »

ÂŻal BaÂśki, Âże zostaĂŚ musiaÂła u Prezesostwa.
A co z resztÂą koni Dagmary?
grzesiek.1993
UÂżytkownik

« Odpowiedz #10 : Grudzień 24, 2008, 13:31:15 »

Bolivar byÂł w Kaczynie, tak?
amatt
UÂżytkownik

« Odpowiedz #11 : Grudzień 25, 2008, 20:58:13 »

Tak Bolivar byÂł w Kaczynie znalazÂłam takÂą fotkĂŞ
grzesiek.1993
UÂżytkownik

« Odpowiedz #12 : Grudzień 26, 2008, 16:48:27 »

podobno Bolivar przy klaczach pod siodÂłem grzeczny byÂł, ogier ktĂłry ostatnio zostaÂł zakupiony przez naszÂą stajniĂŞ jest po Bolivarze.
blondi
UÂżytkownik

« Odpowiedz #13 : Styczeń 09, 2009, 22:06:29 »

JeŸdzi³am w Kaczynie chyba..4 lata.. kiedyœ by³o ca³kiem inaczej.. na prawdê by³o fajnie.. ale z roku na rok.. by³o gorzej.. Wysockiego Paw³a.. na prawdê lubi³am i chyba dalej darzê go sympati¹.. tylko, ¿e na t¹ z³¹ drogê. .sprowadza³a go ¿ona.. Nie potrafi³ i pewnie nie potrafi jej siê sprzeciwiÌ.. Jak na jazdach siê wtr¹ca³a.. jak dzieci maj¹ jeŸdziÌ.. co by³o kompletn¹ bzdur¹.. nie reagowa³.
NO fakt... czysto nie byÂło.. chyba, Âże my posprzÂątaÂłyÂśmy..  a w boksach byÂł gnĂłj po 1-1,5 metra.. zamiast w ciÂągu dnia sprzÂątn¹Ì wszystkie boksy to czyÂściÂło siĂŞ z trudem 1..
Emi zastanawia mnie tylko o jakim Ty trenerze mĂłwisz ... ktĂłry tak karmiÂł swoje konie.. BO w takich dawkach jedzenie podawaÂła tylko Neli.. ale tylko z powodu choroby swojego konia.. i braku moÂżliwoÂści jego mocnego, intensywnego ruszania ruszania..
emi
UÂżytkownik

« Odpowiedz #14 : Styczeń 19, 2009, 18:54:28 »

mowie o panu K ,yÂłam widzialam co daje i ile Ba nawet zostaÂłam poproszona o pojscie i przyniesienie 2 kubeczkow pozywnienia pewnego razu
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: