FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 09:50:34 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 2 3 [4] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Ma³opolaków za granic± kariery  (Przeczytany 31599 razy)
0 u¿ytkowników i 11 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #45 : Wrzesieñ 03, 2012, 09:54:00 »

Nie wiem, strzelam. Ja nigdy nie by³am dobra w ¶ledzeniu uk³adów, tak na zdrowy rozum sukcesy konia na poziomie 4* zawsze s± na plus dla zwiazku. Zw³aszcza polskiego konia, po obojgu polskich rodzicach, bo oba Ekwadory, które wygrywaj± ranking PZHK w sotatnich latach maj± tyle wspólnego z polsk± hodowl± i PZHK...
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #46 : Wrzesieñ 03, 2012, 12:48:48 »

Nie wiem, strzelam. Ja nigdy nie by³am dobra w ¶ledzeniu uk³adów, tak na zdrowy rozum sukcesy konia na poziomie 4* zawsze s± na plus dla zwiazku. Zw³aszcza polskiego konia, po obojgu polskich rodzicach, bo oba Ekwadory, które wygrywaj± ranking PZHK w sotatnich latach maj± tyle wspólnego z polsk± hodowl± i PZHK...

Jak Ciê to boli, to napisz do p. Cuber i taka informacja pojawi siê na stronie na drugi dzieñ. PZHK stara siê co¶ robiæ dla promocji koni, ale nie zrobi wszystkiego.

Zreszt± PZHK to nie tylko urzêdnicy, ale i hodowcy. Ilu jest tych urzêdników? A ilu hodowców?

Wreszcie ile kosztuje opisanie ¼rebaka w holsztynie, a ile u nas? Nie wymagajmy za du¿o za tak ma³o. Jak to powiedzia³ ostatnio zas³yszany emeryt - tanio i dobrze to jest tylko w Amber Gold.
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #47 : Wrzesieñ 03, 2012, 13:00:14 »

No proszê obroñca PZHK siê znalaz³. My¶lê, ¿e Pani Cuber ma pe³n± ¶wiadomo¶æ tego jak wygl±da sytuacja na polskim rynku.
Nie ma co siê rzucaæ, promocja polskich koni wygl±da ¼le. Reklama jest droga, ale s± pewne elemnty, które mo¿na rozwijaæ tanim kosztem, ¶ledzenie wyników polskich koni jest na pewno jakim¶ pomys³em. Dobra strona internetowa to te¿ nie jest wielki koszt, zw³aszcza je¿eli kto¶ zajmowa³by siê tym w ramach obowi±zku. Pytanie czy PZHK ma dzia³ marketingu i promocji ? Czy kto¶ zajmuje siê tym jedynie dorywczo.

Prowadzenie, aktualne stron, du¿ych (takich jak zwi±zku) wymaga ogromu pracy i nie da siê jej zrealizowaæ jednoosobowo. Argument finansowy jest na pewno bardzo rozs±dny i ja jestem jak najbardziej za podwy¿szeniem sk³adek, je¿eli wi±za³oby siê to z lepsz± promocj±.
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #48 : Wrzesieñ 03, 2012, 13:25:01 »

A i ¿eby nie by³o, ¿e siê nie da. Koszt reklamy i promocji w dobie internetu spad³. A i w PL mamy fajne, aktywne strony zwi±zkowe:
http://trakeny.info/
Strona naszego ma³opolskiego zwi±zku, by³a mega aktualna i nie brakowa³o w niej aktualnosci z nawet najmniejszych ma³opolskich imprez. Szkoda, ¿e nie funkcjonuje obecnie. Ta druga na pewno by³a tworzona "spo³ecznie", pierwsza nie dam sobie rêki uci±æ, w ka¿dym razie jak na strony tworzone stosunkowo nienajwiêkszym kosztem obie by³y (s±) bardzo na poziomie, aktualne i z dobrymi zdjêciami. Ludzie kupuj± oczami
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #49 : Wrzesieñ 03, 2012, 17:55:47 »

Te strony nie by³y tworzone ma³ym kosztem, bo wymaga³y du¿o pracy. Nikt Ci raczej nie odda swojej pracy za darmo. W PZHK wcale tak du¿o etatów nie ma. Wszystko na koñcu rozbija siê o kasê. Zap³aæ za warszawski etat w biurze PZHK 6 ko³a miesiêcznie i bêdziesz mieæ promocje jak na zachodzie.

W Polsce do tej pory problemem by³o, ¿eby ludzie nie kryli na dziko, zg³aszali konie do opisu. Jak my¶lisz jak na to wp³ynê³oby ewentualne podwy¿szenie sk³adki? Zobacz na statystyki hodowlane ile siê rodzi ¼rebaków z podzia³em na rasy. U mnie w tym roku do opisu przyjecha³ ch³opak po po³udniu, wcze¶niej opisa³ 20-kilka ¼rebaków i mój by³ pierwszy, który spe³nia³ warunki wpisu do jakiejkolwiek ksiêgi. Tak wygl±da codzienno¶æ w OZHK. Konie czterogwiazdkowe to dla naszej rzeczywisto¶ci hodowlanej zupe³ny margines.

Jedynym rozwi±zaniem jest rozbicie monopolu PZHK i utworzenie zwi±zków rasowych, prowadz±cych w³asne ksiêgi. Nie ma innej drogi.
duke
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 273

« Odpowiedz #50 : Wrzesieñ 03, 2012, 22:30:52 »

w pzhk pracuje 16 osób w biurze
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #51 : Wrzesieñ 04, 2012, 07:41:42 »

w pzhk pracuje 16 osób w biurze

A to przepraszam. Bo ja mam takie do¶wiadczenie, ¿e jak co¶ potrzebujê, to zawsze mam do czynienia tylko z jedn±. Z tego wynika, ¿e 16 jest zatrudnionych, a ile pracuje?
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #52 : Wrzesieñ 04, 2012, 07:53:08 »

jasiek, ale Ty masz zapewne kontakt z pracownikiem OZHK. A duke je¿eli dobrze rozumiem poda³ liczbê osób zatrudnionych w biurze warszawskim, w PZHK.
W OZHK pracowników jest ma³o, a pracy du¿o (choæby paszporty), np u nas z ka¿da "wiêksz±" sprawa nale¿y udaæ siê do kierownika, a hodowców jest sporo (dok³adnej liczby nie podam, bo nie pamiêtam w tej chwili). 
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #53 : Wrzesieñ 04, 2012, 10:49:42 »

Nie, mia³em na my¶li PZHK, cokolwiej chcesz tam za³atwiæ, to jeste¶ odsy³any/a do p. Cuber.
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #54 : Wrzesieñ 04, 2012, 11:18:05 »

Nie, mia³em na my¶li PZHK, cokolwiej chcesz tam za³atwiæ, to jeste¶ odsy³any/a do p. Cuber.

Fakt, ale u nas tak jest niestety w wiêkszo¶ci instytucji...
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #55 : Wrzesieñ 08, 2012, 23:08:10 »

Biesiadnik (Frazes - Biesiada) i Ametyst (Hebab - Aracena) w Szwajcarii:
http://www.zam.ch/cms/index.php?anglo-araber-3
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #56 : Maj 12, 2013, 22:34:45 »

Nasz wychowanek zadebiutowa³ na zawodach dla m³odych koni. Szkoleniowo w uje¿d¿eniu, docelowo ma startowaæ w wkkw
http://www.youtube.com/watch?v=bjM5kuWLJRc
Strony: 1 2 3 [4] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: