galopada
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #330 : Marzec 03, 2009, 18:46:58 » |
|
z matki po Manhattanie. maÂły ( heh) na razie ma 166+ _____________________________________________________ a tutaj jeszce jedno zdjecie  
|
|
|
|
|
|
|
boswell
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #331 : Marzec 03, 2009, 19:56:48 » |
|
no a niektorzy narzekaja,ze malopolaki o takim wzroscie to juz nie to... ladniutki jest niunio. Kurcze, ludzie jak wy to robicie ze takie potwory rosna i nic im nie jest? Moj poltoraroczny jak dostal kopa od jesieni, to za wzrostem poszla osteochondroza...wet mowi te to choroba dobrobytu, kazal odciac wszystkie witaminy i owies,kiepskie siano i cortaflex i marne rokowania...No kurcze to jak ten kon ma wygladac jak te potwory na czempionacie, skoro solidne odzywianie i witaminki prowadza do choroby?? Pierwszy raz to mam, a zrebol wlasnie taki wielki. co sadzicie o tym wszystkim?
|
|
|
|
|
|
|
Iza90
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #332 : Marzec 03, 2009, 20:43:21 » |
|
Musi biegaĂŚ caÂły dzieĂą praktycznie  Galopada, piĂŞkny Barnabek 
|
|
|
|
|
|
|
ArkaGrecja
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #333 : Marzec 08, 2009, 23:45:49 » |
|
Na stronie NOWEJ Warszawskiego ZHK w galerii s¹ zdjêcia z wystawy klaczy w Siedlcach, czêœÌ jest ma³opolskich.
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #334 : Marzec 09, 2009, 10:24:33 » |
|
galopada strasznie fajny ten Barnaba  Moj poltoraroczny jak dostal kopa od jesieni, to za wzrostem poszla osteochondroza...wet mowi te to choroba dobrobytu, kazal odciac wszystkie witaminy i owies,kiepskie siano i cortaflex i marne rokowania...
a przyczynÂą ocd nie jest przypadkiem zÂły stosunek wapnia do fosforu przy jednoczesnym przebiaÂłkowaniu ? dochodzÂą jeszcze czynniki genetyczne link do wspomnianej prze ArkĂŞ wystawy Siedlce13-14 wrzesnia 2008 http://www.konie-warszawa.pl/wystawa_siedlce_08.html
|
|
|
|
|
|
|
boswell
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #335 : Marzec 09, 2009, 14:05:25 » |
|
Biega caly dzien... Podobno nie - mial robione badania wszelkie w niemieckich laboratoriach i ok w calym organizmie oprocz 2 stawow. Przy diecie siano-owies-trawa i pelnoporcjowe witaminy dobrej firmy raczej trudo namieszac z proporcjami, a owsa nie dasz to wychowasz kuca....i tak zle i tak niedobrze:)) z tego co wiem to przy przebialczeniu najczesciej leci ochwat... Co do genetyki- zgadzam sie jak najbardziej- niemieckie konie i francuskie xo przyniosly nam w prezencie ta chorobe do kraju.
|
|
|
|
|
|
|
Arcturus
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #336 : Marzec 09, 2009, 14:26:22 » |
|
To nie dobrze, ja mĂŞcze sie z tym u chartĂłw od kilku lat . Ale prawdÂą jest, ze sÂą predyspozycje u szczeniÂąt w danych liniach .Czyli pierwsza rzecz - predyspozycje genetyczne .
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #337 : Marzec 09, 2009, 17:18:06 » |
|
Przy diecie siano-owies-trawa i pelnoporcjowe witaminy dobrej firmy raczej trudo namieszac z proporcjami, a owsa nie dasz to wychowasz kuca....i tak zle i tak niedobrze:)) dylematy, ja w ub. roku przesiadÂłam siĂŞ na pavo dla maluchow bo siĂŞ chwalÂą, Âże anty OCD, na razie odpukaĂŚ rosnÂą ok Co do genetyki- zgadzam sie jak najbardziej- niemieckie konie i francuskie xo przyniosly nam w prezencie ta chorobe do kraju.
niestety coœ za coœ, ale powinno siê zacz¹Ì myœlaÌ o badaniach ocd u ogierów, ale przecie¿ czipy wa¿niejsze 
|
|
|
|
|
|
|
ArkaGrecja
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #338 : Marzec 09, 2009, 23:47:36 » |
|
Taaa, chipy najwa¿niejsze. Jakoœ ten nasz PZHK nie przykazuje robiÌ istotnych badaù. Np w rasie œl¹skiej z ksiêgi stadnej odpadaj¹ kasztany, a ogiery nie musz¹ mieÌ badaù, który jest nosicielem genu kasztanowatoœci... A fryzy badaj¹... W Polsce 160 z³ taka przyjemnoœÌ, a jak siê trafi kaszt. Ÿrebak to tylko zgrzytanie zêbów zostaje (ewentualnie oprócz zbadania swojej klaczy mogê te¿ zasponsorowaÌ ogiera-jak siê w³aœciciel zgodzi).
|
|
|
|
|
|
|
AleksandraAlicja
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #339 : Marzec 10, 2009, 13:50:23 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
boswell
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #340 : Marzec 11, 2009, 11:10:20 » |
|
A milusi siwek  Noo- bedziemy sie czipowac. Niemcy eliminuja ogiery nosicieli a my je kupujemy...Pavo kiedys dawalam- ale troche kosztownie na tyle zrebiat- to juz wole profilaktycznie cortaflex. Najgorsze jest to ze masz stadko ogonow od lat i nagle bum..chyba rzeczywiscie tatus. A tu moja nocna Koba i zimowa Negreska  
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #341 : Marzec 11, 2009, 20:55:18 » |
|
Aleksandralicja, bardzo Âładne zdjĂŞcia boswell ano owszem drogi, w tym roku znowu poszedÂł w gĂłrĂŞ, ale ja mam max 2 Âźrebaki wiĂŞc do 4 miesiÂące karmienia jeszcze jakoÂś wytrzymuje, potem zmieniam na havensa, bo taĂąszy a teÂż dobry ale jak ostatnio popatrzyÂłam na skÂładbaileysa, ktĂłrego worek kosztuje 120zÂł (!) to siĂŞ wkurzyÂłam, jak moÂżna tak ludzi wkrecaĂŚ - masa soji w ramach wypeÂłniacza, dodajmy soji ktĂłra moÂże uczulac, a Âźle przetworzona ma wÂłaÂściwoÂści kancerogenne 
|
|
|
|
|
|
|
goha
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #342 : Marzec 12, 2009, 08:33:45 » |
|
Âładne zdjĂŞcia...  a ja juÂż 1,5 tyg w stajni nie byÂłam i dopiero w weekend bĂŞdĂŞ nadrabiaÂła zalegÂłoÂści 
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
UÂżytkownik

|
 |
« Odpowiedz #343 : Marzec 12, 2009, 11:22:35 » |
|
ÂŁotysz chyba do tatusia, Szuana, podobny Pamietam widziaÂłam kiedys jego zdjecia takie Âładne w ruchu luzem, na stronie stajni, Âświetny konik boswell fajne fotki, ale dawaj wiecej  ( a najlepiej w temacie Zdjecia naszych koni ) Kilka maÂłopolakĂłw w Skaryszewie Synek Harpuna     para kasztanek, pierwsza po Monsieur Toledo, druga mÂłodsza po Puszczyku   Synek Judyma 
|
|
|
|
|
|
|
olia
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #344 : Marzec 13, 2009, 16:17:09 » |
|
Witam, PrzedestawiĂŞ maÂłopolaki z naszej stajni. Misteria ur.1993r. M:Minuta/Przetak O:Larysz/Hippies   Miltonia ur.2003r. M:Misteria/Larysz O:Bibigar/Emetyt   Maestro ur.2006r. M:Misteria/Larysz O:Emetyt/Kwartet   Milatus ur.2008r. M:Misteria/Larysz O:Zagon xx/Kastetxx  klacz (jeszcze bezimienna) ur.2009r. M:Miltonia/Bibigar O:Alywar xx/Alydarxx 
|
|
|
|
|
|
|
|