wenecja i warka
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #75 : Pa¼dziernik 13, 2008, 14:03:41 » |
|
No a my musimy wprowadziæ jedn± ogromn± zmiane co do karmienia bo zaczyna sie to robiæ troche niebezpieczne. Musze jako¶ zaradziæ wyjadaniu s³omy przez Wenecje. Narazie zakupi³am p³yn zniechêcaj±cy konia do zjadania ¶ció³ki. Kurde ona bije rekordy przez jedn± noc zjad³a 1/2 kostki siana i 2 naprawde spre kostki s³omy wiajad³a wszytsko do betonu. Narazie stajenny ma zakaz tak obfitego ¶cielenia w jej boksie.
|
|
|
|
|
|
|
axo
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 75
|
|
« Odpowiedz #76 : Listopad 07, 2008, 23:52:50 » |
|
Ciekawa jestem, jakie macie do¶wiadczenia z dodatkami paszowymi (witaminy, minera³y) dla klaczy wysoko¼rebnych? Co¶ mo¿ecie poleciæ? W ogóle wszelkie cenne uwagi o ¿ywieniu klaczy w ci±gu zimy przed "planowanym" marcowym/kwietniowym wy¼rebieniem mile widziane
|
|
|
|
"chcê s³oñca, wichru i tententu..."
|
|
|
goha
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 635
|
|
« Odpowiedz #77 : Listopad 08, 2008, 18:00:08 » |
|
Alma ¼rebna? czym?
|
|
|
|
|
|
|
axo
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #78 : Listopad 08, 2008, 19:04:09 » |
|
Dreskiem A wracaj±c do tematu i precyzuj±c pytanie: nie chcia³abym przechodziæ z owsa na jakie¶ musli czy granulaty, ale zale¿y mi, ¿eby odpowiednio dobraæ jaki¶ suplement mineralno-witaminowy...
|
|
|
|
|
|
|
goha
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 635
|
|
« Odpowiedz #79 : Listopad 08, 2008, 21:27:26 » |
|
ooo jak Dreskiem to super ja tam lubiê Przed¶wity w przeciwieñstwie do wielu tutaj zgromadzonych osób
|
|
|
|
|
|
|
emi
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 108
|
|
« Odpowiedz #80 : Listopad 09, 2008, 15:38:13 » |
|
nawet normalny hipovit w odpowiedneij dawce bedzie dobry dla klaczy jesli chodzi o granulaty dodson &horell ma fajne ja akutualnie daje zrebnym witaminy z nafu plus do tego specjalny olej oraz witaminy w plynie z botyna marchewy i inne warzywka mile widziane no i wapn czyli normalna kreda pastwena sproszkowana wazne dla lepszej kodycji szkieletu zrebaka
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 2362
|
|
« Odpowiedz #81 : Listopad 09, 2008, 20:46:57 » |
|
ja u¿ywam ovatora aktualnie, i jestem bardzo zadowolona (bardziej ni¿ z eggersmanna ) kopyta i sier¶æ siê ¶wiec± ja my¶la³am, o jakim¶ dodatku specjjalistycznym Pavo Podo Supply albo Eggersman osteomin, ale po pierwsze te preparaty s± drogie, a po drugie m³odzie¿ podobno wybrzydza przy ich jedzeniu wolê paszê pó³ na pó³ z owsem + marchew
|
|
|
|
|
|
|
axo
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #82 : Listopad 10, 2008, 21:38:15 » |
|
A u¿ywa³ kto¶ z Was karmy PAVO Mare Pellet? Bo zastanawiam siê, czy nie by³oby korzystniej i pro¶ciej po prostu od 9. miesi±ca przej¶æ jednak na specjaln± paszê...
|
|
|
|
|
|
|
emi
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #83 : Listopad 11, 2008, 12:04:24 » |
|
uzywa³am 70 proc workow mia³y zamazane daty przydatnosci i piekna zieloniutka plesn na pelletach reklamowalam worki przyjechac przedstawiciel i co wymienil mi je a raczej dal nowe z tym sammym problemem wiec niepolecam pavo
|
|
|
|
|
|
|
xyz
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 28
|
|
« Odpowiedz #84 : Listopad 11, 2008, 19:21:11 » |
|
testowa³am ró¿ne dodatki paszowe i w³a¶ciwie ze wszystkich by³am zadowolona, nie mia³am problemów z przeterminowanymi ale fakt, zawsze kupowa³am max 2 worki na raz bo dla 1 konia nie mia³am potrzeby wiêcej i na dlugo starcza³o, podawa³am pasze energetyczne z pava eggersmanna i hovlera mam wrazenie ze z eggersmana najlepsze, chociaz tak naprawde ró¿nice nie by³y ogromne
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 2362
|
|
« Odpowiedz #85 : Listopad 11, 2008, 21:43:17 » |
|
uzywa³am 70 proc workow mia³y zamazane daty przydatnosci i piekna zieloniutka plesn na pelletach reklamowalam worki przyjechac przedstawiciel i co wymienil mi je a raczej dal nowe z tym sammym problemem wiec niepolecam pavo
ja u¿ywa³am w tym sezonie w³asnie pavo, tyle ¿e dla m³odziaków i wszystko by³o w najlepszym porz±dku choæ wydaje mi siê, ¿e lepszy jest opti grow havensa dla matki chyba kupiê teraz ferto laca
|
|
|
|
|
|
|
emi
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #86 : Listopad 12, 2008, 09:13:15 » |
|
widocznie albo jestem przewrazliwiona albo poprostu przez rok dostawalam jakies zrzuty workow kupowalalm je jako nieprzeterinowene niby i po normalnych cenach
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1700
|
|
« Odpowiedz #87 : Listopad 12, 2008, 10:28:52 » |
|
ja bym siê ba³ gotowe pasze kupowaæ
sami robimy paszê z owsa, jêczmienia, kukurydzy i witamin, nie jest poddawana obróbce cieplnej, ale przynajmniej widzê co wsadzam do ¶rodka, a koniom smakuje BARDZO
|
|
|
|
|
|
|
Lumi
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 754
|
|
« Odpowiedz #88 : Listopad 12, 2008, 11:16:33 » |
|
Polecam dodatki witaminowe, które podaje siê w trzech ostatnich miesi±cach i podczas laktacji: Firma Foran - Cal gro, lub Osteo- glycan Firma dolfos - Horsemix - Mare Podczas laktacji podajê dodatkowo dro¿d¿e piwowarskie z dodatkiem m³óta firmy Leiber BT
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1575
|
|
« Odpowiedz #89 : Grudzieñ 25, 2008, 17:01:48 » |
|
W ilu odpasach dziennie podajecie pasze tre¶ciwe ?
|
|
|
|
|
|
|
|