FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Kwiecień 09, 2025, 12:34:21 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Karmienie  (Przeczytany 101261 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
axo
UÂżytkownik

« Odpowiedz #120 : Kwiecień 22, 2010, 22:54:16 »

DziĂŞki za odpowiedÂź, uspokoiÂłeÂś mnie, bo niektĂłrzy trochĂŞ przesadnie chyba ostrzegajÂą...

"chcĂŞ sÂłoĂąca, wichru i tententu..."
boswell
UÂżytkownik

« Odpowiedz #121 : Kwiecień 22, 2010, 22:54:41 »

na wartosci traci poteznie juz drugiego dnia.....
poza tym zalezy jaka jest wilgotnosc powietrza-zdazaÂło mi sie ze 2 dniowe w taczce zaczynaÂło podkisaĂŚ, bo zÂłapaÂło wilgoci(zapach!). Ja gniote zboÂże codziennie.
Sa kraje gdzie karmi sie tylko jeczmieniem i konie zyjÂą.....trzeba tylko pamietac ze on jest opasajÂący
jaÂśko
UÂżytkownik

« Odpowiedz #122 : Kwiecień 24, 2010, 13:22:49 »

Czytam i dochodzĂŞ do wniosku,Âże te problemy o ktĂłrych piszecie biorÂą siĂŞ z tego, Âże te nasze konie nie pracujÂą!
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #123 : Sierpień 18, 2010, 21:55:22 »

ja jadĂŞ od jakiegoÂś czasu na paszy firmy Agro KociĂŞbÂą
http://www.agro-kocieba.pl/strony/pokaz/zywienie_koni_1
sk³ad jest podobny do wy¿ej wymienionego, ale trochê bogatszy (choÌ objêty tajemnic¹, mo¿na co nieco wyci¹gn¹Ì), a kosztuje ok. 800 zl za tonê, w zale¿noœci od aktualnych cen sk³adników i dowóz gratis. Za worek 25 kg wychodzi 20 zl, jak sie kupuje na worki, a nie na tony, to troche drozej.
jasiek a jakiego granulatu uÂżywasz? bo majÂą chyba 3 rodzaje, w maÂłych iloÂściach teÂż sportowy granulat powiedzieli 30zÂłza 25 kg, a;e skÂład caÂłkiem ciekawy muszĂŞ przyznaĂŚ.. bĂŞdĂŞ w stajni to porĂłwnam sobie z horsegrannem z ciekawoÂści  ale patrzÂąc na skÂład powinien sÂłuÂżyĂŚ naszym folblucikom

pasza dosta³a zastrzyk marketingu (zmiana nazwy, dedykowana witryna internetowa, polecaj¹cy sportowcy, etc.), przez co nieco wzros³a jej cena (a jakoœÌ ta sama). Pojawi³ siê te¿ dok³adny sk³ad na stronie:

http://www.flootsbest.com/
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #124 : Sierpień 19, 2010, 08:44:20 »

WyglÂąda i pachnie tak samo . Ogiery w ZT dostajÂą tĂŞ paszĂŞ
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #125 : Sierpień 19, 2010, 09:36:52 »

Pachnie inaczej, zmienili aromat z jabÂłka na czereÂśniĂŞ (o ile dobrze pamiĂŞtam).

ChciaÂłem siĂŞ zapytaĂŚ o pasze Cargil/Nutrena. Wiele skrajnie zÂłych opinii w internecie moÂżna przeczytaĂŚ, Âżeby tego broĂą BoÂże nie podawaĂŚ czasem, ale bez Âżadnego uzasadnienia. DostaÂłem jeden worek promocyjnie i siĂŞ zastanawiam, czy moÂżna to bezpiecznie skarmiĂŚ?
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #126 : Sierpień 22, 2010, 07:49:46 »

Ja trzy i cztery lata temu karmiÂłam tym ÂźrebnÂą klacz i nic jej siĂŞ nie "zadziaÂło". Jednak na dÂłuÂższÂą metĂŞ bym nie polecaÂła, bo po prostu nie widaĂŚ Âżadnych efektĂłw. Lepszy dobry owies.
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #127 : Sierpień 22, 2010, 11:16:35 »

Czyli mogĂŞ to skarmiĂŚ nie naraÂżajÂąc siĂŞ na kolkĂŞ?
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #128 : Listopad 10, 2010, 16:42:40 »

KupiÂłem dzisiaj zdziwiony worek granulatu Hovelera Terrab E (czyli ten najtaĂąszy) za 40zÂł, produkowany w Polsce na licencji. Przy wiĂŞkszym zamĂłwieniu cenĂŞ moÂżna jeszcze negocjowaĂŚ. Zwykle ta pasza kosztuje w handlu 70-75 zÂł. Czy ktoÂś z Was siĂŞ z niÂą spotkaÂł? Czy ustĂŞpuje jakoÂściÂą oryginaÂłowi?

Nakarmi³em konie pasz¹ w³aœnie, wygl¹da i pachnie jak Hoveler. Gruby granulat bez sztucznej aromatyzacji, co postrzegam za du¿y plus. Konie bardzo chêtnie go jad³y. Chyba siê skuszê na wiêksz¹ iloœÌ, to siê podzielê obserwacjami jak pasza siê sprawdza.
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #129 : Listopad 10, 2010, 19:03:46 »

A gdzieÂś Ty go dorwaÂł za takie pieniÂądze ?
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #130 : Listopad 10, 2010, 21:21:23 »

U lokalnego dystrybutora pasz. Tylko tak jak piszĂŞ, produkcja polska na licencji, jak Besterly, dlatego taka cena. Przy wiĂŞkszych zamĂłwieniach jeszcze 5-10% upustu, a od producenta prosto pewnie jeszcze taniej. Pytam siĂŞ czy ktoÂś miaÂł do czynienia, bo nigdy nie sÂłyszaÂłem wczeÂśniej o tym.

Tu jest strona producenta:

http://www.blattin.pl/produkty,kategoria,14,produkty_dla_koni.html

JeÂżeli jakoÂściÂą nie bĂŞdzie odbiegaĂŚ od oryginaÂłu, to jest chyba szansa na duÂży rynkowy sukces.
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #131 : Maj 12, 2011, 15:08:32 »

Od niedawna ten sam czÂłowiek sprowadza z Niemiec oryginalne pasze Hoevelera w bardzo dobrych cenach. Dla przykÂładu kupiÂłem worek Pro Balance (takie musli bez owsa z zioÂłami i probiotykiem na trawienie) za 65 zÂł, gdzie w sklepach internetowych jest do nabycia w granicach 95-110 zÂł.

Podstawowy granulat Terrab E Standard (ten akurat robiony w PL) jest w cenie 45 zÂł za 25 kg, a wiaderko witamin Reformin Plus za 80 zÂł (teÂż z Niemiec), gdzie w sklepach internetowych kosztuje 100-130 zÂł.

Zainteresowanym z centralnej Polski s³u¿ê namiarem.
Drapik
UÂżytkownik

« Odpowiedz #132 : Maj 12, 2011, 18:41:06 »

jasiek poprosze namiary:) czy pasze dowoza do stajni?
Kawusia
UÂżytkownik

« Odpowiedz #133 : Maj 12, 2011, 19:18:29 »

Ja teÂż poproszĂŞ o namiar. Czy ma caÂły asortyment Hoevelera czy kilka wybranych pasz?
ess_Ka
UÂżytkownik

« Odpowiedz #134 : Maj 15, 2011, 12:02:25 »

to ja takÂże poproszĂŞ
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: