FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 11:53:21 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Karmienie  (Przeczytany 98121 razy)
0 u¿ytkowników i 10 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
axo
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 75

« Odpowiedz #120 : Kwiecieñ 22, 2010, 22:54:16 »

Dziêki za odpowied¼, uspokoi³e¶ mnie, bo niektórzy trochê przesadnie chyba ostrzegaj±...

"chcê s³oñca, wichru i tententu..."
boswell
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 466

« Odpowiedz #121 : Kwiecieñ 22, 2010, 22:54:41 »

na wartosci traci poteznie juz drugiego dnia.....
poza tym zalezy jaka jest wilgotnosc powietrza-zdaza³o mi sie ze 2 dniowe w taczce zaczyna³o podkisaæ, bo z³apa³o wilgoci(zapach!). Ja gniote zbo¿e codziennie.
Sa kraje gdzie karmi sie tylko jeczmieniem i konie zyj±.....trzeba tylko pamietac ze on jest opasaj±cy
ja¶ko
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 215

« Odpowiedz #122 : Kwiecieñ 24, 2010, 13:22:49 »

Czytam i dochodzê do wniosku,¿e te problemy o których piszecie bior± siê z tego, ¿e te nasze konie nie pracuj±!
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #123 : Sierpieñ 18, 2010, 21:55:22 »

ja jadê od jakiego¶ czasu na paszy firmy Agro Kociêb±
http://www.agro-kocieba.pl/strony/pokaz/zywienie_koni_1
sk³ad jest podobny do wy¿ej wymienionego, ale trochê bogatszy (choæ objêty tajemnic±, mo¿na co nieco wyci±gn±æ), a kosztuje ok. 800 zl za tonê, w zale¿no¶ci od aktualnych cen sk³adników i dowóz gratis. Za worek 25 kg wychodzi 20 zl, jak sie kupuje na worki, a nie na tony, to troche drozej.
jasiek a jakiego granulatu u¿ywasz? bo maj± chyba 3 rodzaje, w ma³ych ilo¶ciach te¿ sportowy granulat powiedzieli 30z³za 25 kg, a;e sk³ad ca³kiem ciekawy muszê przyznaæ.. bêdê w stajni to porównam sobie z horsegrannem z ciekawo¶ci  ale patrz±c na sk³ad powinien s³u¿yæ naszym folblucikom

pasza dosta³a zastrzyk marketingu (zmiana nazwy, dedykowana witryna internetowa, polecaj±cy sportowcy, etc.), przez co nieco wzros³a jej cena (a jako¶æ ta sama). Pojawi³ siê te¿ dok³adny sk³ad na stronie:

http://www.flootsbest.com/
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #124 : Sierpieñ 19, 2010, 08:44:20 »

Wygl±da i pachnie tak samo . Ogiery w ZT dostaj± tê paszê
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #125 : Sierpieñ 19, 2010, 09:36:52 »

Pachnie inaczej, zmienili aromat z jab³ka na czere¶niê (o ile dobrze pamiêtam).

Chcia³em siê zapytaæ o pasze Cargil/Nutrena. Wiele skrajnie z³ych opinii w internecie mo¿na przeczytaæ, ¿eby tego broñ Bo¿e nie podawaæ czasem, ale bez ¿adnego uzasadnienia. Dosta³em jeden worek promocyjnie i siê zastanawiam, czy mo¿na to bezpiecznie skarmiæ?
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #126 : Sierpieñ 22, 2010, 07:49:46 »

Ja trzy i cztery lata temu karmi³am tym ¼rebn± klacz i nic jej siê nie "zadzia³o". Jednak na d³u¿sz± metê bym nie poleca³a, bo po prostu nie widaæ ¿adnych efektów. Lepszy dobry owies.
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #127 : Sierpieñ 22, 2010, 11:16:35 »

Czyli mogê to skarmiæ nie nara¿aj±c siê na kolkê?
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #128 : Listopad 10, 2010, 16:42:40 »

Kupi³em dzisiaj zdziwiony worek granulatu Hovelera Terrab E (czyli ten najtañszy) za 40z³, produkowany w Polsce na licencji. Przy wiêkszym zamówieniu cenê mo¿na jeszcze negocjowaæ. Zwykle ta pasza kosztuje w handlu 70-75 z³. Czy kto¶ z Was siê z ni± spotka³? Czy ustêpuje jako¶ci± orygina³owi?

Nakarmi³em konie pasz± w³a¶nie, wygl±da i pachnie jak Hoveler. Gruby granulat bez sztucznej aromatyzacji, co postrzegam za du¿y plus. Konie bardzo chêtnie go jad³y. Chyba siê skuszê na wiêksz± ilo¶æ, to siê podzielê obserwacjami jak pasza siê sprawdza.
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #129 : Listopad 10, 2010, 19:03:46 »

A gdzie¶ Ty go dorwa³ za takie pieni±dze ?
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #130 : Listopad 10, 2010, 21:21:23 »

U lokalnego dystrybutora pasz. Tylko tak jak piszê, produkcja polska na licencji, jak Besterly, dlatego taka cena. Przy wiêkszych zamówieniach jeszcze 5-10% upustu, a od producenta prosto pewnie jeszcze taniej. Pytam siê czy kto¶ mia³ do czynienia, bo nigdy nie s³ysza³em wcze¶niej o tym.

Tu jest strona producenta:

http://www.blattin.pl/produkty,kategoria,14,produkty_dla_koni.html

Je¿eli jako¶ci± nie bêdzie odbiegaæ od orygina³u, to jest chyba szansa na du¿y rynkowy sukces.
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #131 : Maj 12, 2011, 15:08:32 »

Od niedawna ten sam cz³owiek sprowadza z Niemiec oryginalne pasze Hoevelera w bardzo dobrych cenach. Dla przyk³adu kupi³em worek Pro Balance (takie musli bez owsa z zio³ami i probiotykiem na trawienie) za 65 z³, gdzie w sklepach internetowych jest do nabycia w granicach 95-110 z³.

Podstawowy granulat Terrab E Standard (ten akurat robiony w PL) jest w cenie 45 z³ za 25 kg, a wiaderko witamin Reformin Plus za 80 z³ (te¿ z Niemiec), gdzie w sklepach internetowych kosztuje 100-130 z³.

Zainteresowanym z centralnej Polski s³u¿ê namiarem.
Drapik
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 446

« Odpowiedz #132 : Maj 12, 2011, 18:41:06 »

jasiek poprosze namiary:) czy pasze dowoza do stajni?
Kawusia
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 129

« Odpowiedz #133 : Maj 12, 2011, 19:18:29 »

Ja te¿ poproszê o namiar. Czy ma ca³y asortyment Hoevelera czy kilka wybranych pasz?
ess_Ka
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 206

« Odpowiedz #134 : Maj 15, 2011, 12:02:25 »

to ja tak¿e poproszê
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: