FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 17:40:57 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: koñ do wszystkiego , czyli ma³opolak w roli g³ównej  (Przeczytany 12122 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
m.indira
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 79

« : Marzec 14, 2008, 19:11:59 »

jak ka¿dy zainteresowany hodowl± , u¿ytkowaniem i mo¿liwo¶ciami tej rasy , uwa¿am i¿ w³a¶nie ma³opolaki , jak ma³o która rasa sprawdza siê w ka¿dej z dyscyplin sportowych , jakie s± w naszym kraju , od westu , po wkkw , od wy¶cigów po rajdy d³ugodystansowe , jednak zdecydowana wiêkszo¶æ pog³owia tej rasy to rekreacja , bo w³a¶nie tutaj znajduj± one najwiêksze zastosowanie ... to dziêki nim wielu adeptów sztuki je¼dzieckiej , pozna³o co to znaczy jazda konna ... osobi¶cie ciesze siê ¿e ta  rasa powoli wraca do ³ask , mo¿e i jest to zas³uga dotacji , ale w wiekszej mierze chyba pasjonatów którym na niej zale¿y ...
w mojej stajni , ma³opolaki skacz± , chodz± uje¿d¿eniowo , ci±gn± bryczkê , a przede wszystkim w³a¶nie ucz± ludzi mi³o¶ci do koni ...
mam nadzieje ¿e i u was w stajniach ta rasa wykorzystywana jest we wszystkich konkurencjach ...
Wiwiana
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 242

« Odpowiedz #1 : Marzec 14, 2008, 20:46:12 »

Indira, Ty ¿yjesz!! 
O dotacjach nie ma co gadaæ, bo to tragedia jest.
Mam nadziejê te¿ siê w przysz³o¶ci dorobiæ malopolaka w mojej stajni
tyskakonik
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 63

« Odpowiedz #2 : Marzec 14, 2008, 21:21:44 »

m.indira masz ca³kowit± racjê. Zgadzam siê z Tob± w ca³ej rozci±g³o¶ci. Mój Eter ma predyspozycje do skoków i uje¿dzenia, ale ja chyba wybiorê ten pierwszy kierunek

Wszêdzie dobrze ale przy koniach najlepiej
Salto Piccolo
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 11

« Odpowiedz #3 : Marzec 14, 2008, 21:52:42 »

Ca³kowicie siê zgadzam.Wprawdzie moja to ma³opolak od 7 bole¶ci-po prostu nie ma ksiêgi angloarabskiej w polsce 
Na codzieñ chodzimy skoki,w domu je¼dzimy uje¿d¿enie,w m³odo¶ci chodzi³a wy¶cigi,rok startowa³y¶my w WKKW,wydurniamy siê imituj±c western i je¼dzi³y¶my w d³ugie tereny a la rajdy.Tylko jeszcze jej nie podpiê³am bryczki ale to raczej z takiego powodu,¿e po 5 sekundach by³yby to tylko drzazgi  Spoko
m.indira
U¿ytkownik

« Odpowiedz #4 : Marzec 14, 2008, 22:06:19 »

wiwiana , ano ¿yje 
tyskakonik
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 63

« Odpowiedz #5 : Marzec 15, 2008, 08:22:20 »

Salto Piccolo--> prawdziwie wszechstronny koñ

Wszêdzie dobrze ale przy koniach najlepiej
Wiwiana
U¿ytkownik

« Odpowiedz #6 : Marzec 15, 2008, 15:34:03 »

Indira, cieszy mnie to wielce. Czekam na Bia³kê

Ano widzicie, szkoda, ¿e w¶ród "szportowców" panuje pogl±d, ¿e jak dobre do wszystkiego, to znaczy, ¿e do niczego.
Koñ to nie krem do twarzy, ¿eby nie móg³ byæ wszechstronny.
Zanim jeszcze zaczêto sprowadzaæ te wszystkie niemce na skalê masow±, to na czym siê sport odbywa³? Na ma³opolakach, miêdzy innymi.
W WKKW przecie¿ ¶miga³y z powodzeniem.
Dahoman
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 116

« Odpowiedz #7 : Marzec 15, 2008, 18:01:46 »

No i zanim jeszcze zaczêto sprowadzaæ te wszystkie niemce na skalê masow±, to jako¶ te sukcesy nasze, wiêkszymi sie jednak w porównaniu do dnia dzisiejszego wydaj±.
m.indira
U¿ytkownik

« Odpowiedz #8 : Marzec 15, 2008, 21:11:33 »

bo by³y wieksze , nie czarujmy sie ale który z naszych pieknych zachodnio rodowodowych koni , moze siê pochwaliæ sukcesem z³ota olimpijskiego Artemora ? zaraz obroñcy sie pojawi± koni zach i powiedza ¿e to przez bojkot olimpiady mielismy z³oto , ale czy na pewno , kto bowiem zagwarantuje ze ten dzieñ nie by³ w³asnie jak najbardziej nie przypadkowym , a wygrana to nie fuks a sukces pary , która przez wiele lat wspina³a sie po drabinie na sam szczyt ...
montana
Administrator
U¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 1575

« Odpowiedz #9 : Marzec 15, 2008, 21:16:54 »

Niemcy za syna Askara ogiera Halimey Go wzieli 120 tys Euro i ¶miej± sie z nas, ze nie potrafimy dobrych koni wykorzystaæ
Wymienili¶my sie i Askar poszed³ do Niemiec a nam przyszed³ w zamian Paquito Go, s± g³osy, ze to by³ kiepski interes.
Nie mówi±c ju¿ o niektórych sprowadzonych francuskich angloarabach...

Lumi
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 754

« Odpowiedz #10 : Marzec 18, 2008, 11:40:12 »

Raczej problem polega na czym innym u nas jak to u nas "ka¿dy sobie rzepkê skrobie" .Hodowcy  niemieccy s± zjednoczeni w zwi±zki , dbaj± o promocjê swojej hodowli , organizuj± pokazy, aukcje,  wydaj± katalogi, zapraszaj± zagranicznych go¶ci itd. I tym  sposobem ka¿dy s³ysza³ o niemieckim koniu, a o ma³opolakach nikt , zreszt± o ¶l±zakach lub wielkopolakach te¿ nikt. A jeszcze tak niedawno  by³o inaczej , to do Polski przyje¿d¿ano po konie, teraz to my je¼dzimy do innych po konie, bo lepsze, ³adniejsze, wy¿sze itd.
Wiwiana
U¿ytkownik

« Odpowiedz #11 : Marzec 18, 2008, 11:56:11 »

No niby my te¿ swój ma³opolski zwi±zek mamy... i co?
Lumi
U¿ytkownik

« Odpowiedz #12 : Marzec 18, 2008, 13:09:35 »

No w³a¶nie 
Przynajmniej raz do roku zorganizuj± Czempionat Koni Ma³opolskich, szkoda, ¿e my tylko o nim wiemy i na niego przyje¿d¿amy
m.indira
U¿ytkownik

« Odpowiedz #13 : Marzec 19, 2008, 12:37:50 »

z tymi zwiazkami na zachodzie jeste jeszcze inna sprawa , a mianowicie kasa ... i tak klacze sa premiowane , najlepsze ¼rebaki te¿ , nie wspominajac o ogierach ... i dlatego jak nie wiadomo o co chodzi zawsze bedzie chodziæ o kasê !!!
Lumi
U¿ytkownik

« Odpowiedz #14 : Marzec 19, 2008, 14:01:30 »

A nam dop³aca unia i dziêki temu mamy klacze i hodowle dotacyjn±, ta taki szczególna rasa. Tu liczy sie ilo¶æ a nie jako¶æ
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: